duminică, aprilie 21, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. Rușii au aruncat în aer podul Antonovski din Herson. Ucrainenii bombardează...

VIDEO. Rușii au aruncat în aer podul Antonovski din Herson. Ucrainenii bombardează furibund coloanele în retragere, soldații lui Putin sunt disperați: „Inamicul ne urmărește, aduce tot mai multe tunuri”

-

Rușii au aruncat deja în aer podul Antonovski, care făcea legătura între orașul Herson și malul stâng al Niprului. Trupele se repliază spre barajul de la Kahovka, pe care încearcă să-l traverseze. În urma lor, ucraninenii lansează salve distrugătoare, provocând pierderi masive. Sunt tot mai multe rapoarte că în destule locuri retragerea rușilor a degenerat în fugă și panică.

Imagini cu artilerie grea și lansatoare multiple de rachete Grad se viralizează pe Twitter și Telegram: armata ucraineană bombardează permament trupele rusești care se retrag, generându-le pierderi foarte mari în oameni și echipamente.

Pe canalul de Telegram rusesc MIG este publicată mărturia unui voluntar din trupele lui Putin: „Iată aici situația reală de la un martor ocular de pe malul stâng (al Niprului – n. red.), voluntarul Valeri Petrusevici: «Trupele ucrainene continuă să tragă asupra drumurilor din Herson, să ne lovească băieții din spate… Exploziile sunt non-stop. Judecând după felul în care s-a schimbat zgomotul, forțele armate al Ucrainei sunt deja la intersecția drumului de la Mikolaev cu Herson și adus tot mai multe noi tunuri»”.

- Advertisement -

Pretutindeni sunt găsite abandonate vehicule ale rușilor, inclusiv multe tancuri T-62 vechi, cu care Kremlinul aprovizionase frontul în lunile din urmă, după ce a epuizat rezervele de T-72.

În cursul serii de joi, canalul de Telegram al mercenarilor Wagner, Grey Zone, a anunțat că trupele ucrainene au ajuns la marginea orașului Herson: „Primele forțe inamice reprezentate de GUR (2×4) și SDF (6) din Ucraina au intrat în Herson. Se efectuează patrule în grupuri mici pentru a identifica activitățile de ambuscadă. Se stabilesc puncte de observare. Sectoarele de control de la periferia orașului sunt împărțite pentru a identifica inamicul (adică noi, forțele Federației Ruse) și rezistența partizanilor din oraș“.

- Advertisement -

Un reporter de război rus a filmat în dimineața zilei de vineri pe malul estic al Niprului, lângă podul Antonovski, din Herson, arătând că acesta a fost aruncat în aer: „Cel mai probabil, a fost detonat în timpul retragerii grupurilor rusești de pe malul drept pe cel stâng al Niprului“. În timp ce reporterul filma videoclipul, în spatele său a apărut un bărbat cu o bicicletă, care s-a oprit și a început să se uite lung spre gaura din pod. „Vreți să treceți dincolo?”, întreabă rusul. „Da”, răspunde bărbatul. „Acolo locuiți?” „Da!” “Nu mai puteți trece. N-a mai rămas nimic”, îl anunță jurnalistul rus. Acesta mai adaugă că, deocamdată, pe malul celălalt nu și-au făcut apariția forțele ucrainene.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șoșoacă, Severin, Prodanca și soția sputnikă a lui Gelu Voican Voiculescu au sărbătorit la Ambasada rusă, alături de obraznicul ambasador Kuzmin

* VIDEO. Putinism carpatin. Turcescu: „Să se termine cumva, chit că Ucraina va pierde niște teritorii! Dă-le naibii de teritorii! Asta-i viața”. Cristoiu: „Dă-o dracu’ de bucată de pământ, că oricum nu era a ucrainenilor, aia-i rusofonă!”

* Ucrainenii au eliberat orașele-cheie Snihurivka și Kiselivka – ultimul, aflat la 15 kilometri de Herson. Rușii se retrag peste tot

* VIDEO. Zelenski a anunțat oficial cele 5 condiții ale Ucrainei pentru pacea cu Rusia. Retragerea totală de pe teritoriul țării, despăgubiri de război și judecarea criminalilor – printre cerințe

* Generalul Ben Hodges: „Putin va pierde bătălia decisivă pentru Crimeea la vară. Iar până la sfârșitul lui 2023 va pierde bătălia internă pentru Kremlin”

* Trădătorul Stremousov, numărul 2 în administrația pro-rusă din Herson, a murit „într-un accident de mașină”! Colaboraționistul era vânat de partizanii ucraineni

* Beizadeaua lacomă de la ICR Londra, al cărei moft e să-i plătim chirie 7.500 de euro pe lună, e „directoarea lu’ Firea”. Fiică de căpetenie masonă, și-a falsificat CV-ul și a furat bani de la Teatrul Bulandra, înainte de a fi dată afară de actori

* VIDEO. Preotul AUR-ist Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, a bătut o femeie. Pervers, acesta a lovit-o pe la spate, cu pumnul, trântind-o la pământ

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -