sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăViațaNaturaVIDEO. Musafirul-surpriză din piscină. N-ai vrea să înoți alături de el! Are...

VIDEO. Musafirul-surpriză din piscină. N-ai vrea să înoți alături de el! Are trei tone și a venit din albia secată a râului

-

Dacă aveți piscină, atenție mare ce găsiți în ea! O familie dintr-o țară africană a avut o mare surpriză.

Membrii unei familii din orașul Maun (Botswana) au fost șocați când s-au trezit, în dimineața zilei de de 31 decembrie 2019, și au văzut că în piscina lor înota un hipopotam de 3 tone. Conform lui Brent Reed, proprietarul casei, hipopotamul a fost descoperit de un paznic, relatează The Independent.

Brent Reed, în vârstă de 47 de ani, l-a filmat pe unul dintre băieții săi în timp ce acesta relata despre cele întâmplate: „Aici este un hipopotam și stă în piscină de aproximativ 10 ore. A transformat apa din piscină în verde… ieri era limpede și albastră, iar acum este verde, maronie”.

Brent Reed, care apare și în emisiunea „Safari Brothers”, difuzată pe National Geographic Wild, a explicat: „Râul Thamalakane a secat, așa că piscina noastră a fost probabil cel mai primitor loc pentru hipopotam, deoarece casa noastră se află aproape de albia uscată a râului”.

- Advertisement -

Hipopotamii sunt considerați printre cele mai periculoase animale din Africa, fălcile lor uriașe fiind capabile să zdrobească inclusiv crocodili. În ciuda dimensiunilor lor uriașe, pot atinge viteze de aproape 32 km/oră pe uscat. În apă sunt imbatabili.

Botswana este situată în partea sudică a Africii, având ca vecini Africa de Sud, Zimbabwe, Zambia și Namibia. Fiind în emisfera australă, acum se află în plin sezon de vară, de aceea unele râuri seacă.

„Capitala turistică” a Botswanei

Câteva date despre Maun aflăm de pe Wikipedia. Orașul este reședința districtului North-West din Botswana.

- Advertisement -

Maun se află pe malul râului Thamalakane, fiind o poartă de trecere spre Delta Okavango și spre rezervația naturală Moremi.

Deși orașul capitala politică a Botswanei, este orașul Gaborone, majoritatea călătorilor străni vin în Maun, pentru a ajunge în parcurile naționale, unde se organizează safari, cu perioada optimă mai-octombrie.

Denumirea localității, Maun, vine de la cuvântul maung, din limba san, care înseamnă „locul cu trestii scurte”.

Istoria localității începe în 1951, când această localitate rurală a devenit capitala tribală a populației Batswana, devenind curând un centru al crescătorilor de vite.

La începutul anilor 1990 a fost terminat drumul asfaltat dinspre Nata, ceea ce a impulsionat turismul. Maun a devenit al treilea oraș din Botswana, cu peste 55.000 de locuitori. Este „capitală turistică” a Botswanei.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -