VIDEO. Marian Vanghelie a fost săltat de acasă de procurorii DNA, într-un nou dosar de corupție!

0
2684

Marian Vanghelie, fostul primar PSD al Sectorului 5, a fost ridicat joi de acasă de procurorii DNA și dus la audieri cu duba poliției, relatează Antena 3. Anchetatorii au scos din palatul lui Vanghelie, la percheziții, mai multe cutii și câteva sacoșe pline-ochi cu probe. Procurorii anticorupție lucrează de peste doi ani la acest dosar privind afaceri făcute de Vanghelie când era primar.

„N-am nicio emoție. N-au găsit nimica! Acum mergem pentru declarații”, a comentat Marian Vanghelie în timp ce, flancat de polițiști, se îndrepta spre dubă.

În dosar e urmărit și Leonard Marian Petre, fost director la Economat Sectorul 5, o societate creată de Vanghelie și aflată în subordinea Primăriei Sectorului 5. Prin această societate, spun procurorii, interpușii lui Vanghelie drenau banii publici în conturi private controlate de primar.

Șmecheria se făcea astfel: o firmă agreată, care făcea contracte cu societăți ale Sectorului 5, avea relații cu SC Games&Sports Distributions SRL, o altă firmă care îi aparținea lui Paul Vanghelie, fratele primarului.

O altă firmă folosită la această supapă de sifonare a banilor publici era SC City Bistro Management SRL, înființată în 2016 de șoferul lui Marian Vanghelie și care acum e deținută de Mihaela Preda, spun procurorii.

Marian Vanghelie a fost deja condamnat în primă instanță, pe 13 mai 2021, la 11 ani și 8 luni de închisoare într-un alt dosar de luare de mită și abuz în serviciu. Procesul a durat 6 ani până când Tribunalul București a pronunțat sentința. Instanța a stabilit că Vanghelie a solicitat și a primit 30,4 milioane de euro reprezentând comision de 20% din contractul atribuit de Primărie unor firme pentru anveloparea blocurilor din Sectorul 5.

În mod tragic, Sectorul 5 a intrat, după era Vanghelie, pe mâna unui alt individ condamnat în primă instanță, Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4. Acesta își așteaptă acum sentința definitivă în dosarul incendiului de la Colectiv, din 2015, pentru care a primit, la Tribunalul București, la 8 ani și 6 luni de închisoare. Anul trecut, când Cătălin Drulă intrase în mafia de la Metrou și conducerea companiei trecuse la demolarea chioșcurilor amplasate ilegal în stații, Piedone a fost înregistrat de DNA când îi cerea baronului sindical Rădoi cotă-parte din profitul spațiilor comerciale de la Izvor, pentru a nu demola gheretele. După izbucnirea scandalului, Piedone a spus că „am glumit”.

De notat că locuitorii Sectorului 5 din București au fost cei care i-au adus în fruntea Primăriei, prin vot, atât pe Vanghelie, cât și pe Piedone.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dîncu zice că PSD și PNL ar putea candida pe liste comune în 2024, precum USL în 2012! „Participăm împreună la alegeri dacă vom câștiga în cultura colaborării”

* Moartea fulgerătoare a lui David Sassoli, președintele Parlamentului European, din cauza unei bacterii. „Democrația a pierdut un campion”

* Roberta Metsola, noua președintă a Parlamentului European, este o susținătoare a mișcării #Rezist din România

Daniel Ghiță (deputat PSD), declarații imbecile: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (59) / Omul care prinde șoareci

* Ce mai face fugarul Mario Iorgulescu. ”Fizic este ciuruit, psihic este la pământ! Decât să stea în Italia ca la un fel de închisoare, ar prefera să vină în țară, să-și asume verdictul justiției”

* Putin le promite și celorlalți dictatori din țările ex-sovietice că-i ajută să rămână la putere în schimbul „alianței” cu Rusia, după modelul Belarus-Kazahstan

* Apelul intelectualilor ruși către Putin: „Dacă nu vom adera la NATO, ne vom transforma într-o provincie a Chinei”

* Surpriză: testul Covid din 16 decembrie al lui Djokovici apare negativ la verificarea făcută de „New York Times” și „Der Spiegel”! Australia investighează acum un fals în declarații al tenismenului sârb

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here