VIDEO. Klaus Iohannis mai dă o dată în cap PSD cu Ținutul Secuiesc: „A știut! În comisii, membrii PSD au votat «pentru»”

5
4027

La 5 zile de când acuza PSD că „vinde Ardealul ungurilor”, Klaus Iohannis a revenit cu explicației pe tema jocurilor parlamentare privind autonomia Ținutului Secuiesc.

Președintele României a insistat că nu cetățenii maghiari sunt problema, ci politicienii de la UDMR și mai ales de la PSD.

VIDEO: Declarația de presă a lui Klaus Iohannis (luni, 4 mai)

 

Declarația lui Klaus Iohannis despre autonomia Ținutului Secuiesc

  • „Nu pot să nu aduc în discuție chestiunea din parlament despre autonomia Ținutului Secuiesc. Am făcut atunci afirmații, sper că s-au înțeles bine.”
  • „Nu am o problemă cu persoanele de etnie maghiară, îi cunosc, marea lor majoritate sunt oameni de treabă, care își văd de ale lor. Problema sunt politicienii, în special politicienii din PSD, care au încercat să promoveze legislație care să promoveze autonomia Ținutului Secuiesc.”
  • „Este surprinzător și supărător. Au încercat să se scoată PSD-iștii, după scurt timp: au introdus legislația în Senat, unde au picat-o. Culmea, tot în Senat a trecut, tot tacit, o altă inițiativă UDMR, un fel de Cod administrativ în varianta UDMR. Acest Cod administrativ, introdus de UDMR în circuit parlamentar, prevede – ce credeți? – obligativitatea limbii maghiare în unele zone din Ardeal.”
  • „De data aceasta, PSD nu poate să spună că nu a știut, pentru că inițiativa a trecut prin comisiile Senatului, unde membrii PSD a votat «pentru».”
  • „Acum, probabil, după ce am arătat public ce se dorește iarăși din partea PSD, vor găsi o formă să voteze și împotriva acestei legi. Însă nu putem să ne facem că nu vedem cum PSD promovează anumite acte administrative, legi care vin să ducă la autonomia Ținutului Secuiesc. Or, așa ceva este pur și simplu neconstituțional și nu voi tolera apariția unor astfel de legi.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Radu Moraru: „Un laureal al Premiului Nobel – nu vă spun care – mi-a zis: «Radu, vă bagă cipul!»” / „Dacă-ți bagă cipu’ și cipează francezii, gata, s-a terminat!”

Român din Canada, fost fan Nașul TV: „Radu Moraru, țeparule! Înapoiază-mi banii pe care ți i-am împrumutat în 2016!”

5 COMENTARII

  1. Pe când interzicerea vorbitului in altă limbă acasă,la școală,în comunitate,la plajă,în tramvai,…. conform constituției limba oficială în România este româna!!!…deci atenție conaționali de alte etnii..!!!..în țară sunt vreo 27 de etnii …. ce atâtea școli de predare în limbi străine!!!,..culmea cele mai căutate sunt cele de germană!!!..și mie mi-e frică să mai vorbesc pe stradă în germană… confesiunile religioase kaput,se vor traduce in limba română ,!!!.. trăiți , cumpărați, mâncați românește!!!!…cred că acum Vadim poate sta liniștit , și-a văzut visul împlinit.!!!.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here