miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLumeaVIDEO. Iohannis, la întronarea Împăratului Japoniei, încearcă să repare “plimbarea” lui Abe...

VIDEO. Iohannis, la întronarea Împăratului Japoniei, încearcă să repare “plimbarea” lui Abe pe la Muzeul Satului, organizată anul trecut de PSD

-

Împăratul Japoniei Naruhito, în vârstă de 59 de ani, şi-a început domnia în luna mai, după abdicarea tatălui său, fostul împărat Akihito.

Dar urcarea sa pe tron este abia acum oficializată, printr-o serie de ritualuri tradiţionale, anunță News.ro.

În acest timp. Japonia se reface după efectele taifunului Hagibis, care a provocat moartea a aproape 80 de oameni. O paradă a fost anulată, în semn de respect faţă de victime şi familiile lor.

În timpul ceremoniei de înscăunare, numită, Sokui no Rei, împăratul Naruhito s-a aşezat pe tronul înalt de 6,5 metri. Acesta a citit o proclamaţie oficială, fiind îmbrăcat cu o robă în tonuri de galben-portocaliu, pe care împăraţii o poartă doar în ocazii speciale.

- Advertisement -

Video. Ceremonia de întronare a noului împărat al Japoniei

”Jur că voi acţiona numai în concordanţă cu constituţia şi îmi voi îndeplini responsabilităţile ca simbol al statului şi pentru unitatea poporului”, a spus împăratul.

Soţia sa, împărătesa Masako, a stat pe un tron alăturat.

- Advertisement -

Klaus Iohannis încearcă să repare ce a stricat Guvernul PSD

Premierul Shinzo Abe a ţinut un discurs de felicitare, urmat de strigăte de ”Banzai”, care se traduc cu ”trăiască împăratul”.

La această ceremonie participă și președintele României Klaus Iohannis. Această ceremonie este difuzată în întreaga lume de sute de canale TV. Sute de demnitari străini, între care prinţul Charles al Marii Britanii participă la eveniment. 

Ceremonia, desfășurată în linişte desăvârșită, a avut loc în  prezenţa unei săbii şi a unei bijuterii antice, comori sacre care simbolizează puterea imperială.

“În perioada 21-22 octombrie, Președintele României domnul Klaus Iohannis se va afla la Tokyo, Japonia, cu ocazia participării la ceremonia de întronare a Majestății Sale Împăratul Naruhito al Japoniei.

În marja participării la acest eveniment, Președintele României va avea o serie de întrevederi bilaterale, detalii despre acestea urmând să fie comunicate ulterior.

Împăratul Naruhito, al 126-lea monarh nipon într-o linie dinastică neîntreruptă, și-a preluat prerogativele imperiale la data de 1 mai 2019, ulterior deciziei de a abdica asumate de către Majestatea Sa Akihito, Împăratul Emerit al Japoniei. Ceremonia de întronare va reprezenta și transferul oficial către perioada domniei Împăratului Naruhito, intitulată Era Reiwa („de aleasă armonie”), care succede Erei Heisei (1989-2019), asociată perioadei de domnie a Împăratului Emerit, Majestatea Sa Akihito”, se arată într-un comunicat al administrației prezidențiale.

Această declarație lasă să se înțeleagă faptul că există posibilitatea ca Iohannis să aibă discuții cu premierul Japoniei Shinzo Abe.

Vizita premierului Japoniei la București, o ratare a diplomației române

Acesta a vizitat România la începutul anului trecut, dar a nimerit în mijlocul unei crize guvernamentale când Mihai Tudose a fost obligat să-și dea demisia în urma unui conflict cu Liviu Dragnea.

Atunci, oficialii PSD l-au ținut pe premierul Japoniei la Muzeul Satului din Capitală, acesta nereușind să aibă o întrevedere cu omologul său.

A fost un moment rușinos al diplomației române, producând o fisură în relațiile politice dintre cele două țări.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Planul pervers al PSD: blocarea Parlamentului. Sabotarea cvorumului ar împiedica instalarea Guvernului PNL, dar și alegerile anticipate

„Criminalilor, mi-ați omorât părinții!” Scrisoare cutremurătoare a unei femei îndoliate către PSD, ALDE și UDMR. „Dacă ați fi votat altfel, ucigașul ar fi rămas în închisoare, iar părinții mei ar fi acum în viață”

VIDEO. Cumpănașu a mai reușit o mizerie: a pervertit-o și pe mama Alexandrei. Teorii conspiraționiste și râsete nepotrivite pentru o mamă îndurerată

Cumpănașu aruncă în luptă și decolteul nevestei sale guvernamentale. Miza: 3% la alegeri, adică 10 milioane de euro

VIDEO. Cumpănașu plânge și suspină. S-ar fi putut vinde pe câteva milioane de euro, dar a crezut, naiv, în donațiile poporului

 

 

 

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Trebuie sa recunoastem, cu totii, ca cel putin pe partea deee… PROTOCOL (!), Iohannis e BUN, nimic de zis in aceasta privinta: „iesirile” sale in strainatate sunt, intotdeauna,… SPECTACULOASE !!!

    • Paul, nu ne-ai povestit ce ati patit cu prostovana la Constanta,sambata sau cand a fost.
      Pe la noi la munte se invarte prin imprejurimi, nu intra in orasele mari, Brasov,Fagaras,Sibiu,Cluj.
      Stie ca o ducem la urs. Cred ca turbeaza si blanosii daca o vad pe asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -