VIDEO. Imaginile exploziei de la cafeneaua din Sankt Petersburg. Putinistul Tatarski către asasina sa: „Nastia, stai aici! Vino aici!”

5
1161
Vladlen Tatarski și statueta mortală

Pe internet circulă mai multe videoclipuri legate de explozia din cafeneaua din Sankt Petersburg în urma căreia a murit propagandistul rus Vladen Tatarski, pe numele său real Maxim Fomin.

Asasinatul s-a produs duminică, 2 aprilie. Câteva imagini au apărut și pe site-ul postului de radio New Voice. În ultimul an, blogger-ul putinist, originar din Ucraina, își exprimase speranța că armata rusă îi va lichida pe toți ucrainenii.

Într-o primă filmare, postată pe canalul de Telegram al „New Voice”, Vladlen Tatarski (40 de ani) o invită pe femeia care ar fi plasat bomba în figurina de „aur” să stea mai aproape de el. Inițial, ea se afla la o altă masă. Apoi, când s-a ridicat și a intenționat să plece din local sau să se mute mai în spate, a fost chemată de Tatarski: „Nastia, stai aici! Vino aici!”.

Nastia este de fapt Daria Trepova. Aceasta a trecut pe lângă Tatarski și s-a așezat pe un scaun, mai departe de el, undeva în partea stângă.

Statueta este scoasă mai întâi de un bărbat, cel mai probabil amicul lui Tatarski. Într-un final, Tatarski o pune în cutie. În acel moment se observă pe videoclip cum Daria întinde mâinile, de parcă ar fi vrut să-i spună lui Tatarski să nu mai atingă „cadoul”, iar pe urmă își pune palmele pe chip.

VIDEO: Nastia și „cadoul”

Explozia este auzită, iar imaginile cenzurate, pe un filmuleț postat de canalul pro-Kremlin 112, preluat de site-ul New Voice. Bomba a fost detonată când Tatarski împacheta bustul și-l punea în cutie, fiind întrebat la un moment dat despre aruncarea în aer a podurilor din Ucraina. Exact atunci s-a întâmplat ca tocmai el să fie „aruncat în aer”, nu podurile ucrainene.

VIDEO: Imagini imediat după explozie

Marat Arnis, unul dintre invitații prezenți la acea reuniune, denumită „seară creativă”, a declarat mai târziu că între predarea sculpturii și explozie au trecut circa 5 minute. A fost publicat și un videoclip cu primele secunde de după dezastrul din cafenea. Se observă cum Trepova iese din clădire printre victime. Anumite pasaje sunt interzise celor slabi de inimă, fiindcă filmarea conține mai multe scene sângeroase, desprinse parcă din filmele de groază.

VIDEO: Explozia, filmată din stradă

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Alba-neagra cu Codurile penale: coaliția PSD-PNL a acceptat interceptările SRI ca probe în dosare doar într-o formă intenționat neconstituțională. Decisiv a fost telefonul primit de Laura Vicol de la Marcel Ciolacu

* Ministrul Predoiu, mesaj pro-infractori strigat isteric către USR: „Nu faceți decât să vă înfășurați în cabluri, între care o să și rămâneți!”

* STENOGRAME. Dosarul „Șpagă la Otopeni”. Directorul arestat: „Am vorbit cu Rareș – «Stai liniștit! Garantat săptămâna viitoare!»” / Vecinul din complexul „Stejarii”

* STENOGRAME. Toți liderii PSD, invocați în dosarul șpăgii de la Aeroportul Otopeni. „Mă duc la Marcel, l-am rugat să-l sune pe Grindeanu, să-mi dea și mie o prelungire pe 3, 5, 7 ani”

* STENOGRAME. Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus, denunțat în „dosarul Otopeni”. Ar fi recurs la șantaj folosindu-se de trustul său de presă

5 COMENTARII

  • Teroristii rusi trebuie eliminati. Corect! In schimb teroristii ucraineni trebuie laudati si dati ca exemplu. Doar sint „de-ai nostri”, profesionisti adevarati!

  • Da, ucrainieni sunt foarte buni cata vreme elimina teroristi rusi. Ei nu sunt teroristi pentru ca Ucraina este cotropita de rusi. Asa ca orice gest pe care-l fac ucrainienii pentru a se apara (pe ei si tara lor) de rusi este un gest perfect normal. Daca vor sa fie pace si sa nu le mai fie teroristii omorati de ucrainieni, rusii pot sa se retraga din Ucraina. Si va fi pace.
   Intr-un razboi, cel care se apara nu comite crime.

  • Ucrainenii se „apara” de rusi la Sankt Petersburg?
   Tare mi-e teama ca dupa terminarea razboiului in care Rusia va fi invinsa, sa nu apara in Europa un nou stat-problema: Ucraina. Deja a aparut un stat-problema: Kosovo, la care UE nu are solutii de rezolvare. Aderarea Ucrainei la NATO si UE este o himera, deja 3 tari s-au pronuntat impotriva: SUA, Germania, Ungaria.
   Astea sint adevaruri dure, nu balivernele pe care voi le indrugati aici!

  • „Preşedintele sârb Aleksandar Vucic: Kosovo va fi în Serbia în timpul mandatului meu, după aceea întrebaţi pe altcineva”
   Am dat doar un exemplu despre cum se pune problema in diferite zone ale Europei. Situatia nu este deloc incurajatoare, nu este suficient sa injuri Rusia si sa lauzi Ucraina. Asta fac cei care habar nu au ce se intimpla in jurul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here