VIDEO. „Fericirea” adusă de Brexit: bătaie pe combustibil în benzinării din Marea Britanie

1
1421

Un efect nebănuit al Brexitului: criza de combustibil din Marea Britanie duce la încăierări violente în benzinării! Disperați să-și facă plinul și chiar rezerve, oamenii ajung să se ia la bătaie. Cozile cu sute de mașini care așteaptă să intre în benzinării se întind pe distanțe de mai mulți kilometri.

Guvernul britanic spune că situația începe să se îmbunătățească, în timp ce caută cu disperare să aducă șoferi străini care să transporte benzina și motorina. Autoritățile din Regat au pus armata în stand-by, pregătind-o să se ocupe de transportul combustibililor la benzinării.

Ministrul Transporturilor din Marea Britanie, Grant Shapps, a făcut marţi un apel către automobilişti să se abţină să-şi umple cu combustibil sticlele goale (din care au băut apa), după ce achiziţiile de panică au provocat cozi lungi la benzinării în ultimele zile, informează Reuters.

„Începem să vedem primele semne de stabilizare, care nu se reflectă deocamdată asupra cozilor”, a declarat Grant Shapps, adăugând că rezervoarele multor benzinării au fost reaprovizionate cu carburanţi.

„Cu cât mai rapid vom reveni la obiceiurile noastre normale, cu atât mai rapid va fi rezolvată situaţia. Rog publicul să facă acest lucru. În special, vă rog să nu mai veniţi cu sticle de apă la benzinării, este periculos şi nu ajută”, a insistat Grant Shapps.

VIDEO: Bătaie la o benzinărie Esso

Cauza nr. 1: Brexit. Cauza nr. 2: Covid

În mai multe oraşe importante din Marea Britanie se pot vedea cozi lungi de automobile la benzinării, în timp ce câteva zeci de benzinării au fost închise din cauza lipsei de combustibili.

Grant Shapps a precizat că actuala criză de aprovizionare cu combustibili este cauzată de pandemia de Covid, care a oprit procedurile de examinare pentru cei care doreau să obţină un permis de conducere de camion.

„Această problemă este cauzată aproape în întregime de coronavirus şi de incapacitatea de a testa noi şoferi de camion în perioada carantinelor. Brexitul este un alt motiv. Pe de altă parte, această criză ne-a ajutat să modificăm regulile pentru a putea testa mai rapid noi şoferi, o flexibilitate care ne-a fost oferită prin ieşirea din UE şi capacitatea de a modifica legislaţia”, a spus ministrul britanic al Transporturilor, citat de Agerpres.

Ministru în Cabinetul lui Boris Johnson, care a militat pentru Brexit, Grant Shapps nu recunoaște – din rațiuni politice – că principala cauză a crizei de șoferi de camion, care a dus la criza carburanților, o constituie ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Pandemia Covid este doar o cauză secundară.

VIDEO: Altă benzinărie, alți nervi scăpați de sub control

Conform planurilor anunţate sâmbătă de Guvernul de la Londra, 5.000 de şoferi de camion de mare tonaj vor putea veni în Marea Britanie pe baza unor vize temporare, valabile pe o perioadă de trei luni, din octombrie până în decembrie.

Această decizie de redeschidere a porţilor pentru imigranţi profesionali contravine liniei promovate de premierul Boris Johnson, al cărui Executiv continuă să insiste că Regatul Unit nu mai depinde de forţa de muncă străină.

În plus, până la 4.000 de persoane vor fi pregătite pentru postul de şoferi de camion, iar scrisori vor fi trimise către aproximativ un milion de persoane din Marea Britanie care au un permis de conducere de camion, în încercarea de a-i convinge să se reîntoarcă în industrie.

Examinatori din cadrul Ministerului Apărării vor fi implicaţi în urgentarea procedurilor de testare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Moțiunea PSD se citește joi și se votează marțea viitoare. Moțiunea USR-PLUS – AUR e în continuare sabotată

* CCR confirmă: PSD și PNL-Cîțu au blocat neconstituțional moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR împotriva Guvernului Cîțu

VIDEO. Orban, dezlănțuit: „Le-am cerut scuze românilor care mi-au bătut obrazul că i-am convins să voteze cu Iohannis”

Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

Cîțu achită prompt serviciile pe care i le-a făcut Antena 3: Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, a primit o funcție mare chiar în timpul Congresului PNL!

Stelian Ion: „Lupta lui Iohannis cu PSD-ismul a fost de fațadă. «Premierul de la Grivco» ne-a înșelat pe toți. E USL-ist pursânge și adevăratul artizan al USL 2.0”

Atmosferă tot mai tensionată în USR-PLUS. Barna îl acuză pe Cioloș că ar vrea „o împăciuire” cu Cîțu

Medic din Timișoara: „Știu că aveți o listă lungă cu «motivele» pentru care nu vreți să vă vaccinați. Și eu am o listă… DE AȘTEPTARE!!! Care e mai lungă decât lista voastră. Pe lista mea se află vieți, iar la voi – aberații”

Un fost șef al Romsilva aplaudă atacurile mafiei lemnului împotriva jurnaliștilor și activiștilor. Îi compară pe ecologiști cu teroriștii ISIS și cu comisarii sovietici

A murit, la 65 de ani, „revoluționarul” Alexandru Sassu, politician pe traseul FSN-PD-PSD, fost director al TVR și deputat cu 3 mandate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here