VIDEO. Europa ia atitudine: 180.000 de francezi în stradă, împotriva antisemitismului. Liderul de extremă stânga Melechon a condamnat manifestația

0
334
Uriașa manifestație de la Paris împotriva antisemitismului a venit ca reacție la violențele extremiștilor musulmani și de stânga

Manifestațiile sfidătoare și adesea violente ale minorităților musulmane și ale extremiștilor de stânga, organizate în Occident și transformate tot mai mult în atacuri antisemite, au stârnit în cele din urmă reacția populației. La Paris s-a organizat duminică un uriaș miting împotriva antisemitismului, în fruntea manifestanților aflându-se chiar șefii celor două camere ale Parlamentului. Previzibil, comuniștii n-au participat și au condamnat acțiunea.

După atacurile teroriste ale Hamas din 7 octombrie, un imens val de manifestații publice de susținere a organizației, deghizate în așa-zise acțiuni de protest împotriva „genocidului” pe care l-ar face Israelul, a cuprins mai toate statele din Occident unde imigrația musulmană este puternică. Acestora li s-au alăturat militanții de stânga și reprezentanții minorităților sexuale. Au fost mulți evrei atacați și agresați, iar scandarea-simbol a devenit „From the River to the Sea/Palestina will be free” („De la râu până la mare/Palestina va fi liberă”) – un îndemn pe ocolite de a fi exterminați evreii care locuiesc în Israel, țară aflată între râul Iordan și Marea Mediterană.

Numai că aceste acțiuni agresive și ostentative par să creeze o reacție adversă din ce în ce mai puternică. Duminică, la Paris, a avut loc o gigantică manifestație împotriva manifestărilor antisemite. În fruntea celor 100.000 de oameni s-au aflat foștii președinți Francois Hollande și Nicolas Sarkozy, primul-ministru Elisabeth Borne, ministrul Afacerilor Externe Catherine Colonna, Yael Braun-Pivet și Gerard Larcher (președinții Senatului și Adunării Naționale), primarul Parisului și alți 5 foști premieri ai țării. La manifestație a fost și lidera extremei drepte, Marine Le Pen.

Manifestații similare împotriva creșterii antisemitismului au avut loc în alte 70 de localități din Franța, numărul total al participanților apropiindu-se de 200.000.

Președintele Emmanuel Macron n-a fost prezent la miting, dar a trimis mesajul său de susținere, spunând că va fi acolo „cu gândul” și că „o Franță de care le este frică concetățenilor noștri evrei nu este Franța”.

În opoziție s-a aflat Jean-Luc Melenchon, liderul formațiunii Franța Nesupusă, partid de extremă stânga care a condamnat marșul în urmă cu câteva zile, pe Twitter, caracterizându-l drept „al prietenilor care susțin necondiționat masacrul” din Gaza.

Teza propagandei de stânga și a simpatizanților Hamas este că Israelul nu vizează lichidarea teroriștilor, ci masacrarea palestinienilor din Fâșia Gaza. Israelul a făcut repetate apeluri la locuitori să se retragă în partea de sud a teritoriului, deoarece va porni o acțiune militară împotriva teroriștilor care au lansat atacul de la 7 octombrie. Oamenii nu s-au putut refugia pentru că trupele Hamas i-au împiedicat, transformându-i în scuturi umane. Ulterior, la fiecare atac israelian, Hamas și simpatizanții teroriștilor au umplut internetul cu pozele victimelor, susținând că sunt vizați copiii, spitalele și clădirile civile. Israelul a continuat însă ofensiva, reușind până acum să lichideze zeci de lideri militari și politici ai Hamas și să-i încercuiască pe teroriști în nordul Fâșiei Gaza.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Realitatea Plus – amendată de CNA cu 10.000 de euro pentru asocierea sulfuroasă cu AUR. Propagandă mincinoasă: „E bine. Ce s-a gândit să facă aicea cu AUR-u’ e bine”

* Al doilea derapaj grav al PSD-istului Romașcanu, cumătrul lui Ciolacu: i-a numit pe liberali „schizofrenici”. În 2020 vorbea obscen despre jurnaliști: „O să primească o p…ă în c…r toți!”

* Socrii primarului Cherecheș, de la Baia Mare, au fost prinși în flagrant de DNA când intermediau o șpagă în justiție. Banii urmau să ajungă la judecătoarea care va da sentința într-un proces de corupție al ginerelui și care e nepoata mituitoarei!

* Apocalipsa după Ciolacu. Finanțele: „Este necesară o nouă creștere a taxării mediului de afaceri și a populației pentru a acoperi impactul. Nu au fost identificate surse suplimentare de bani”

* „Ciordache” e premiat cu o nouă pensie specială! PSD și PNL au votat privilegii nesimțite și pentru angajații Consiliului Legislativ, condus de odiosul PSD-ist

Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

Firea revine în toate funcțiile din PSD la 3 luni după cumplita afacere a „azilelor groazei”. Se merge cu tupeu pe ideea că românii au uitat deja

SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Minciună gravă a unui deputat AUR: „Franța, acum, e mai mult un stat musulman decât creștin. Nu e departe nici Germania, nu e nici Belgia”

* Scandal uriaș la nivel mondial: corespondenți arabi ai CNN, Reuters, AP și „New York Times” ar fi însoțit Hamas în raidul din 7 octombrie! Israelul amenință că-i va lichida

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here