VIDEO: Dictatorul misogin. Putin, despre o jurnalistă americană: „Prea frumoasă ca să înțeleagă ce-i spun”

1
1667
Vladimir Putin - Hadley Gamble

Președintele Rusiei, Vladimir Putin (69 de ani), și-a trădat ideile preconcepute și lipsa de educație, oferind un exemplu de sexism și misoginism, pe scenă, la o dezbatere despre criza energetică. El i-a spus unei jurnaliste de la televiziunea CNBC că este ”prea frumoasă” pentru a-i înțelege argumentele, relatează CNN și The Daily Beast.

Schimbul de replici a avut loc miercuri, cu ocazia semniarului ”Russian Energy Week” (Săptămâna Energiei Rusești), organizat la Moscova și moderat de jurnalista americană Hadley Gamble (39 de ani).

În cadrul interviului cu Vladimir Putin, pe scena evenimentului, jurnalista l-a „înghesuit” pe liderul de la Kremlin, insistând pe tema șantajului practicat de Rusia la adresa Europei, prin livrările limitate de gaze naturale, cu scopul de a crește prețul.

După ce Putin a respins aceste acuzații, Hadley Gamble l-a întrebat cum ar putea Moscova să-și convingă partenerii europeni că este un furnizor de gaze naturale de încredere, având în vedere evoluțiile din ultima perioadă.

“O femeie frumoasă, drăguță. Îi spun una, și ea spune cu totul altceva, ca și cum nu ar fi auzit ce am declarat”, a ripostat Putin, întorcându-se spre bărbații din public.

Gluma sa sexistă vine după ce relatările din presa controlată de Kremlin – despre vizita subsecretarului de stat al SUA, Victoria Nuland – s-au axat pe comentarii legate de ”avansul feminității” în Occident. Mai mult, ziariștii de casă ai lui Putin au vorbit despre ”femeile nebune și isterice din guvernul american”.

Pare evident că Putin însuși împărtășește aceste abordări, pe lângă motivația propagandei antioccidentale.

“O să repet încă o dată pentru dumneavoastră: nu există nicio dovadă” care să ateste că Rusia folosește acest lucru ca pe o armă împotriva partenerilor europeni, a spus Putin, pe scenă, înainte de a insista că Moscova a sporit, de fapt, livrările de gaze naturale către Europa.

“Chiar am spus ceva atât de dificil de înțeles?”, și-a continuat el ironiile.

Putin a mers mai departe, afirmând că liderii occidentali care fac astfel de acuzații ”și-au ieșit complet din minți”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Tragedia nevaccinaților în Giurgiu: doi soți și fiul lor au murit de Covid în aceeași zi. Fiica lor, cadru medical, i-a rugat să se vaccineze, dar n-au ascultat-o

* Anti-vaccinistul Becali și-a făcut praf și echipa de fotbal: 9 jucători de la FCSB au fost doborâți de Covid. Și antrenorii au intrat la izolare

* CTP despre ÎPS Teodosie: „De ce nu este arestat acum și urmărit penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor?”

* Medic reputat, către Cîțu: „Ce faceți e nebunie curată. E criminal. O spun de această dată ca psihiatru”

* VIDEO. Cîțu spune basme: „lucrurile arată bine”, „avem o guvernare stabilă”, „am livrat ce am promis”, „în curând, toți românii vor simți beneficiile creșterii economice”

* La două zile după ce PNL a votat, alături de PSD, salvarea pensiilor speciale pentru primari, Cîțu spune că la va elimina altădată!

* Se confirmă cacealmaua lui Iohannis: PNL nu susține Guvernul Cioloș! USR e trimis să caute voturi la PSD și AUR

* Mircea Hava, europarlamentar PNL: „Nu vom avea nici Guvern Cioloș, nici Guvern Cîțu” / „Domnii din Guvernul Cîțu au îngropat PNL”

* SURSE: Orban pleacă din PNL și înființează Forța Liberală. Va fi urmat de 30-40 de parlamentari

* STUDIU DE CAZ: Clanul sinodalilor din BOR – addendum la investigația Recorder

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.