vineri, mai 24, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. În Daghestan, polițiștii trag cu mitralierele în aer ca să-i sperie...

VIDEO. În Daghestan, polițiștii trag cu mitralierele în aer ca să-i sperie pe oamenii revoltați de „mobilizarea parțială”

-

Sute de oameni s-au adunat în Daghestan, republică autonomă din sud-vestul Federației Ruse, pentru un miting de protest împotriva „mobilizării parțiale” decretate de sceleratul Vladimir Putin pe 21 septembrie. Revoltați, aceștia au blocat autostrada Hasaviurt – Mahacikala.

Polițiștii au sosit degrabă la fața locului, fiind înarmați până-n dinți. Ei au folosit arme pentru a-i dispersa pe manifestanți. Au început să execute foc automat cu mitralierele îndreptate spre cer, exact ca militanții jihadiști.

Protestatarii n-au părut prea speriați de avertismentul acestora. În loc să elibereze zona, au continuat să-și manifeste nemulțumirea față de regimul criminal de la Kremlin. Imaginile horror au apărut pe mai multe canale rusești de Telegram, preluate de site-ul Obozrevatel.com.

Cetățeni de toate categoriile din acea zonă s-au adunat pe șoseaua din apropierea satului Endireia. Mulți dintre ei intenționau să se deplaseze până la Mahacikala, capitala Republicii Daghestan, cu scopul de a organiza un protest și mai însemnat.

- Advertisement -

Obozrevatel.com, citând canalele rusești de Telegram: „Autostrada Hasaviurt – Mahacikala. Intersecția Endireevski. Potrivit martorilor oculari, oamenii protestează împotriva mobilizării copiilor lor. Ei scriu de la Endireia că au decis să meargă până la Mahacikala! Există o înțelegere unde ar trebui rezolvate astfel de probleme”.

VIDEO: Polițiștii trag cu mitraliera la protestul din Daghestan

Între Caucaz și Marea Caspică

Daghestan este o republică autonomă de graniță în sud-vestul Federației Ruse, în zona Caucazului, pe țărmul vestic al Mării Caspice.

Se învecinează cu două țări independente: Azerbaidjan (la sud) și Georgia (la sud-vest).

- Advertisement -

De asemenea, se învecinează cu alte trei republici autonome din cadrul Federației Ruse: Cecenia (la vest), Stavropol Krai (la nord-vest) și Kalmâkia (la nord).

Capitala Republicii Daghestan este orașul Mahacikala (600.000 de locuitori).

Daghestan are o suprafață de 50.300 km² (de 4,7 ori mai mică decât cea a României) și o populație de 3.133.000 de locuitori (de 6,2 mai mică decât cea a României).

Populația este majoritar musulmană, fiind formată din mai multe etnii, niciuna nefiind majoritară: avari, rutuli, lezghini, nogai, ceceni, ruși.

VIDEO: Foc și groază în Daghestan

VIDEO: Teroare în Daghestan

„Genocid”

În cursul zilei de sâmbătă, 24 septembrie, proteste similare au avut loc în Iakutsk. La acea acțiune au participat în mare parte femei. Ele au cerut încetarea războiului declanșat de invadatorii ruși împotriva Ucrainei, numind mobilizarea forțată a bărbaților pe front drept „genocid” și „cimitir”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Din „motive de securitate”, MAE le-a refuzat viza de intrare în România celor 14 „jurnaliști” de la Russia Today ascunși în delegația oficială! Moscova are o veche tradiție în a „deghiza” agenți KGB sau GRU în ziariști

* Americanii au ridicat pe cer super-avioanele RC-135S „Cobra Ball”, care monitorizează armele nucleare strategice ale Rusiei

* Stoltenberg: NATO îşi va intensifica sprijinul pentru Ucraina, după ce Rusia a organizat „referendumuri” pentru anexarea zonelor ocupate

Ilustru general american: Dacă Rusia folosește arme nucleare tactice în Ucraina, SUA va scufunda flota rusă din Marea Neagră! „Vom riposta cu o lovitură devastatoare”

* Primele consecințe ale mobilizării în Rusia: într-o singură zi, acțiunile Gazprom au scăzut cu 9,62%! Sberbank a pierdut 8,47%, Lukoil – 10,47%, iar Rosneft – 10,61%

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

* Culmea tupeului: partidul mega-datornicului Dan Voiculescu strânge semnături pentru confiscarea averilor ilicite!

* Rareș Bogdan joacă golf cu Ponta. Pentru Turcescu, ex-PSD-istul nu mai „minte cum respiră”, ci e „Victor”

* „Monstrul din Caracal”, condamnat la 30 de ani de închisoare pentru răpirea, violarea și uciderea adolescentelor Luiza și Alexandra

* VIDEO. Bătaie de mahala între Reghecampf și Prodanca (încă soți). Penibili și când își declarau iubire gheboasă la TV, și când își dau pumni în stradă

* Ungaria electrocutează fotbalul european: domină grupa cu Germania, Italia și Anglia! Se conturează a treia „generație de aur” maghiară, după cele din 1938 și 1954, vicecampioane mondiale

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -