miercuri, mai 29, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. Continuă loviturile ucrainene asupra bazelor aeriene din adâncul teritoriului rusesc: a...

VIDEO. Continuă loviturile ucrainene asupra bazelor aeriene din adâncul teritoriului rusesc: a fost lovit un aerodrom militar din Kursk. Putin „a fost informat“, naționaliștii ruși sunt furibunzi

-

Explozii și nori groși de fum au trezit locuitorii din orașul rusesc Kursk în zorii zilei de 6 decembrie: fuseseră lovite facilități de pe aeroportul militar din apropiere. Este a doua noapte consecutivă în care atacuri „misterioase”, nerevendicate de cineva, se produc asupra unor baze aeriene rusești de pe care se lansează atacuri asupra Ucrainei. Deși nu există nicio confirmare oficială, toată lumea e de acord că loviturile sunt lansate de forțele Kievului, care încearcă să răspundă astfel la campania de teroare lansată de Rusia prin bombardarea sistematică a infrastructurii energetice a țării.

După ce, în primele ore ale zilei de 5 decembrie, au fost lovite bazele aeriene din Riazan și Saratov, unde se află bombardierele strategice din flota de descurajare nucleară rusească, în zorii zilei de 6 decembrie a venit rândul aeroportului militar de lângă Kursk. După primele informații, pare să fie vorba de explozia rezervoarelor cu combustibili, care au fost lovite cu o dronă.

Baza militară aeriană Halino se află lângă aeroportul Vostocinii, la câțiva kilometri est de Kursk. Armata rusă îl folosește ca bază a Regimentului 14 avioane de vânătoare din Divizia de Aviație 105. De aici decolează avioanele Suhoi-30SM, care atacă Ucraina.

- Advertisement -

Deși distanța nu mai e atât de mare precum cea față de bazele atacate cu o zi înainte, și acest aerodrom se află la nu mai puțin de 175 de kilometri depărtare de granița cu ucrainenii.

Bloggerii militari pro-ruși care activează pe Telegram – principala rețea de socializare folosită în spațiul ex-sovietic – sunt furibunzi. Importantul canal Voennîi Osvedomiteli (Informații Militare), cu peste 510.000 de abonați, cere nici mai mult, nici mai puțin decât bombardamente atomice: „Atacul de la Engels (aeroportul din Saratov – n. red.) este un motiv legitim pentru lovituri nucleare. (…) Am decis să arunc încă o privire la documentul «Fundamentele politicii de stat a Federației Ruse în domeniul descurajării nucleare» și am găsit că avem acum un precedent pentru a apela la atacuri nucleare. Fără nicio altă condiție. (…) Dragi ucraineni, vă felicit sincer, voi și nebunii voștri camarazi americani sunteți capabili să îndepliniți pe deplin doctrina noastră nucleară. De acum, completă voastră anihilare nucleară va fi răspunsul legitim al Federației Ruse la agresiune”.

- Advertisement -

Aceeași reacție au avut-o și alte bloguri militare importante din Rusia – naționaliștii pretind acum un atac nuclear asupra Ucrainei ca răspuns la „agresiune”.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a informat pe de altă parte că președintele Vladimir Puțin „a fost pus la curent cu ultimele evoluții”. S-a speculat despre declararea stării de urgență în regiunile Saratov și Riazan, ținând cont că acolo erau două din cele doar 3 aeroporturi unde se află flota strategică rusească, pe care staționează bombardierele capabile să transporte și să lanseze bombe nucleare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Motivul pentru care Putin ar fi ordonat lichidarea ministrului de Externe din Belarus: „Makei a dat garanții Occidentului, în numele lui Lukașenko, în legătură cu expulzarea prizonierilor politici spre Europa”

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* „Mineriada” din TVR se îndreaptă spre directorul Turturică. Gașca Săseanu – Chioțea – Olaianos încearcă „execuția” Nadinei Vlădescu

* George Simion preia narativul rusesc și cere să lăsăm Moldova să moară de frig și foame: „România nu mai trebuie să finanțeze Guvernul de la Chișinău nici măcar cu un leu!”

* 83 de ani de la începutul Războiului de Iarnă: cum a atacat Rusia sovietică Finlanda fără declarație de război, pentru că nu-i cedase 10% din teritoriu. Rușii au bombardat mai întâi orașul Helsinki

* Japonia își face harakiri la penalty-uri: 3 ratate din 4 executate! Croația trage la indigo „optimea” din 2018

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -