VIDEO. Cantități uriașe de echipamente abandonate de ruși în timp ce fug din calea ucrainenilor. Zeci de tancuri, sute de transportoare și tunuri, depozite întregi cu muniții

0
3342
Ucrainenii au capturat de la ruși, în doar câteva zile de ofensivă, un număr foarte mare de blindate, inclusiv numeroase tancuri - unele, în stare de funcționare, iar altele având doar defecțiuni minore

Avalanșa de informații și imagini venite din regiunea Harkov relevă incredibila panică a rușilor în fața fulgerătoarei contraofensive lansate de ucraineni. Invadatorii au abandonat cantități colosale de echipamente. Zeci de tancuri, sute de vehicule blindate, campioane, depozite întregi cu muniții – toate lăsate intacte de trupele ruse care au abandonat totul și au evacuat zona încercând să scape. Chiar și așa, surse ucrainene reclamă capturarea a mii de prizonieri.

Imaginile din zona Harkov sunt năucitoare. Rușii și-au abandonat pretutindeni echipamentele. Într-o fotografie apare o coloană de tancuri T-72 chiar în stația de autobuz de la Slabunivka, pe autostrada E40, la sud de orașul strategic Izium eliberat sâmbătă. Vehiculele par intacte, fiind părăsite – probabil – din cauza lipsei de carburant.

Într-un film, făcut într-o pădure de lângă Izium, la periferia unei localități mai mici, se văd mai multe tancuri T-80, cu litera Z vopsită mare pe ele, alături de numeroase alte vehicule blindate, între care mașini pentru tractarea tancurilor defecte și transportoare blindate.

Un militar ucrainean se filmează, într-o altă înregistrare, stând pe unul din cele două tancuri T-72B3 capturate la marginea unei șosele.

Imagini dintr-un buncăr arată stive până-n tavan de lăzi cu muniție rusească de toate tipurile, de la cartușe de gloanțe până la proiectile de RPG și de artilerie.

Ministerul Apărării din Ucraina comentează la unul din aceste filmulețe: „Rusia se străduiește să-și mențină statutul de cel mai important furnizor de echipamente militare pentru armata Ucrainei și chiar să-și îmbunătățească poziția, știind că programul lend-lease (prin care SUA aprovizionează Ucraina cu armament – n. red.) își va face în curând efectul”.

Mai multe surse ucrainene reclamă faptul că, în intervalul 7-10 septembrie, au fost capturați 7.000 de prizonieri ruși. Deși pe Twitter abundă filmele și pozele cu grupuri de soldați ai Moscovei prinși, Guvernul de la Kiev n-a furnizat încă niciun bilanț, fie el și parțial.
Contul de Twitter „Ukraine Battle Map”, dar și alte blogguri militare ucrainene pretind că în intervalul 7-10 septembrie s-au mai capturat, pe lângă 7.000 de militari, și 457 de tancuri, 1.380 de VFA (vehicule blindate de luptă), 54 de piese de artilerie cu tot cu muniție, 20 de sisteme antiaeriene și 11 echipamente speciale (nu se specifică de ce fel).

Chiar dacă aceste informații sunt exagerate, simpla confirmare vizuală a filmelor din zona Harkov confirmă că rușii și-au abandonat în masă echipamentele și că, într-adevăr, un mare număr de tancuri, tunuri autopropulsate și alte vehicule blindate au fost lăsate în urmă, în timp ce trupele de ocupație se grăbeau să iasă din zona Izium înainte să fie încercuite complet.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Ați pierdut, Vladimir Vladimirovici!” Un general de top din Ministerul rus al Apărării l-ar fi avertizat pe Putin că a eșuat în războiul din Ucraina. Ofițerul a fost deconectat de la ședința video, iar politrucii Armatei s-au dezis de el

* Putin a pierdut 51.900 de militari, plus echipamente de 31,8 miliarde de dolari. Și spunea că Rusia „n-a pierdut nimic” în Ucraina…

* VIDEO. Rusia cere agresiv ieșirea României din UE, prin gura lui Șoșoacă: „De când suntem în UE, ne-am distrus! RoExit!”

* „Europa riscă o nouă Ucraina” în Marea Egee, avertizează Grecia, care cere NATO, ONU și UE să oprească Turcia înainte să declanșeze o invazie a insulelor grecești

* „Este absolut revoltător că directoarea liceului «Lazăr» propune ca model elevilor un golan de cea mai joasă speță, incult și scandalagiu, pe George Simion”

* Turcescu are și susținători. Grobianul Dan Tănasă, deputat AUR: „Absolut superb! Bravo, Robert!”

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* Antena 3, România TV și Realitatea Plus primesc 2 milioane de lei din bani publici pentru a-i face lui Daniel Băluță (PSD), primarul Sectorului 4, „imagine instituțională pozitivă”, cu materiale „optimiste”

* Secretele reginei Elisabeta a II-a. Nu avea pașaport, nici permis de conducere, dar urca la volan. Nu mânca bucate cu margini ascuțite – un semn rău, ce putea aduce răsturnarea tronului britanic

* Rugămintea Simonei Halep și gluma bizară a lui Toni Iuruc. Cei doi au divorțat la notariat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here