Un nou focar de Covid-19, tot într-o piață, a băgat 11 cartiere din Beijing în carantină. China raportează cele mai multe cazuri din ultimele două luni

0
1928
Piața de pește Xinfadi și 11 cartiere din împrejurimi au intrat în carantină după ce 36 de oameni s-au îmbolnăvit

Temerile că în China se ridică un al doilea val de infecții cu coronavirus se întețesc după ce, duminică, autoritățile au recunoscut oficial cel mai mare număr de cazuri noi din ultimele două luni.

Noul focar a explodat în capitala Beijing, la 1.100 de kilometri distanță de Wuhan, dar tot într-o piață, iar 11 cartiere au fost băgate în carantină.

Noul focar de coronavirus a apărut tot într-o piață, dar în Beijing, la 1.100 kilometri de Wuhan. Cresc temerile pentru un al doilea val al epidemiei

Oficialitățile chineze au anunțat duminică faptul că au avut 57 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, din care 36 în capitala Beijing.
Noul focar este în sudul capitalei, în piața Xifadi, unde se vând carne, pește și legume.

Guvernul a băgat în carantină 11 cartiere din jurul pieței. Alte două cazuri au apărut în provincia Liaoning, situată între Beijing și provincia Jilin. Liaoning și Jilin sunt la granița cu Coreea de Nord, țară despre care Organizația Mondială a Sănătății nu are absolut nicio informație în ceea ce privește situația epidemiologică.

Virusul a fost depistat, în piață, pe mesele unde se tăia somonul. Au fost suspendate toate evenimentele sportive

Guvernul a mobilizat sute de polițiști și membri ai gărzilor patriotice, pentru a securiza zona din jurul pieței Xinfadi. Nouă școli și grădinițe din apropiere au fost închise, iar Primăria din Beijing a luat decizia să amâne deschiderea școlilor primare și să suspende iar toate evenimentele sportive din oraș.

Ziarul Beijing News a consemnat declarația unui administrator al pieței unde a apărut focarul care spune că virusul a fost depistat pe mesele unde se tăia somonul.

Autoritățile sanitare au pornit o inspecție în tot orașul, controlând carnea de pește proaspătă și congelată și carnea de pasăre de curte.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Cele 17 țări europene pentru care, din 15 iunie, se redeschid cursele aeriene, fără izolare sau carantină

VIDEO. “Vă rog să informați pe domnul președinte, ne dăm foc la toate autobuzele. Asta a fost înțelegerea!” A fost odată ca-n povești, a fost în România: 30 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.