Val de reacții negative ale românilor după ce ambasadoarea SUA l-a felicitat călduros pe Ciolacu pentru numirea ca premier. „Când vă întâlniți, atenție la portofel!“ / „Ne luați la mișto?“ / „Felicitați un prostovan“

3
1205
Mesajele prin care ambasadoarea SUA la București s-a grăbit să-l felicite pe Marcel Ciolacu au stârnit zeci de reacții negative ale românilor pe Twitter

Ambasadoarea Statelor Unite la București, Kathleen Kavalec, a postat joi mesaje de felicitare pline de entuziasm la adresa lui Marcel Ciolacu după ce acesta a fost votat de Parlament în poziția de prim-ministru. Mesajele reprezentantei SUA au provocat pe rețelele de socializare zeci de răspunsuri negative din partea românilor deziluzionați de această aparentă abandonare a principiilor democrației în fața ofensivei corupților din România.

După validarea noului Guvern, Kathleen Kavalec a scris pe Twitter două mesaje, unul mai entuziast și mai laudativ decât celălalt la adresa lui Ciolacu și a monstruoasei coaliții PSD-PNL moșite de Klaus Iohannis.

Ambasadoarea „aplaudă noul guvern“, românii sunt nedumeriți și supărați de această reacție oficială a SUA

În primul se scrie: „Aplaudăm noul guvern român pentru creșterea numărului de femei miniștri de la 2 la 5. Este un pas important în direcția diversității și a egalității de gen, la cel mai înalt nivel al guvernului. SUA vă sunt alături în calitate de partener și aliat“.

Aceste „aplauze“ ale ambasadoarei SUA la numirea unui guvern ilegitim, forjat de Iohannis trădând scandalos mandatul primit de la poporul român, au primit doar 25 de aprecieri în 17 ore – un record negativ.

De asemenea, comentariile sunt, cu o singură excepție, dezaprobatoare. Lăsând la o parte câteva apostrofări de tip aurist, majoritatea celor care au răspuns i-au reproșat ambasadoarei tocmai abdicarea de la principii și validarea unui regim corupt.

Ioniță Ștefan-Vasile răspunde: „Cu tot respectul, vreți să spuneți că acest guvern este ok?“.

Fortună Lorin o avertizează pe ambasadoare: „Da, stați puțin, sperăm să nu ne strice socotelile domnul Marcel legat de parteneriatul strategic. Ne amintim perioada de guvernare a PSD cu Dragnea, aproape ne-a adus în situația actuală a Ungariei“.

VIO scrie cel mai dur mesaj: „Corupție, pensii speciale, analfabeți cu facultăți particulare terminate la 40 de ani, asta nu contează. Important e că avem 5 femei în guvern, una din ele fiind otreapa de Firea care a îngropat capitala în datorii și și-a angajat toate neamurile la primărie. Nu ți-e rușine?“.

Felicitările călduroase adresate de ambasadoarea SUA lui Marcel Ciolacu au primit doar reacții negative. „Să vă amintiți mereu că nu ne reprezintă pe noi, ci pe ei… și pe rudele lor… Cred că știți deja“

Ambasadoarea SUA a postat și un al doilea mesaj de susținere totală pentru banda cățărată la putere, pentru a nu exista dubii în această privință: „Felicitări lui Ciolacu Marcel pentru formarea noului guvern român! Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu dumneavoastră și întreaga echipă pentru a continua parteneriatul strategic puternic dintre Statele Unite și România, care rămâne solid“.

Acest al doilea tweet a primit 81 de aprecieri – de asemenea, foarte puține comparativ cu câte primește de obicei ambasadoarea când postează ceva pe Twitter. Au fost 27 de comentarii, toate negative.

Cătălin Rusu i-a răspuns: „We the simple people tespect your message and it’s a nice think congratulating someone for a new position, but Mrs. Ambassador please take care owith these specimens … and always remember their not representing us, but them… and their relatives… I believe you already know“ („Noi, oamenii simpli, vă respectăm mesajul și este un gest frumos să felicităm pe cineva pentru noua funcție, dar doamna ambasador vă rog să aveți grijă de aceste specimene… și să vă amintiți mereu că nu ne reprezintă pe noi, ci pe ei… și pe rudele lor… Cred că știți deja“).

IonuțPa e mai concis: „Dumneavoastră sunteți drăguță, dar, din păcate, felicitați un prostovan“.

Brickerton pare ironic: „Thank you for the perfect diplomacy“.

Patachia Cătălin răspunde: „Omg, congrats for what…?“ („Dumnezeule, felicitări pentru ce?“).

Tudor Palade îi caută ambasadoarei circumstanțe atenuante: „Sper că ați postat asta doar formal și sper că știți cât e de rău de fapt pentru România, dar nu aveți de ales“.

Bogdan GRS avertizează: „Take precaution with this person, he is a small Viktor Orban in the making…“ („Să fiți precauți cu această persoană, este un mic Viktor Orban în devenire“).

Vlad încearcă să transmită un mesaj pe șleau: „Doamna Ambasador, nu este ce trebuie. Practic nu împărtășește valorile europene decât de fațadă. Practic dorește sărăcia populației ca să fie cât mai ușor de controlat la alegeri“.

George este și el clar: „Ce să ziceți și dvs. acum.. Înțeleg că e nevoie de comunicare, clar. Sigur că merită felicitat, e fix exemplul perfect de „fake it ‘til you make it” Mr. Ciolacu Marcel. Because he actually made it by faking it…“.

Mihai Bălică spune că ambasadoarea n-a spus ce gândește: „Politics… makes you say things you know are lies“ (Politica te face să spui lucruri despre care știi că sunt minciuni“).

Petruț Teodor e ironic: „Aveți grijă la buzunare! Una zice, alta face!“.

Dj-Codrea Codruț face un rezumat scurt al acestei situații penibile: „Doamne ferește! Ciolacu e din partidul cu cei mai mulți penali din politica românească! Ciolacu a pus în funcția de vicepremier un INFRACTOR – Marian Neacșu“.

Ioniță Ștefan-Vasile răspunde cu o întrebare: „Cu miniștri școliți la Moscova, doamnă?“.

MariusG face apel la reprezentanta SUA, măcar să nu popularizeze această validare: „Please don’t publicly say that you look forward to colaborating with an uneducated thief…“ („Vă rog, nu spuneți public că abia așteptați să colaborați cu un hoț needucat“).

Cineva cu pseudonimul 3XC33D râde de noul „partener“ al SUA: „Ciolacu nu găsește America pe hartă“.

Iulian Rake o ironizează pe ambasadoare: „Should you meet him, keep an eye on your wallet though!“ („În cazul în care-l întâlnești, fii cu ochii pe portofel, totuși!“).

Bibicu scrie ceea ce știu toți românii – că actualii guvernanți sunt duplicitari și gata să trădeze la prima ocazie: „Cu felicitările mai încet! El și gașca lui vă pot întoarce spatele când vă este lumea mai dragă“.

Alex Meseșan întreabă supărat: „Nu vă supărați pe mine, ne luați la mișto?“.

Cristtian Marin pune și el punctul pe „i“: „Doamna ambasador, cum să colaborați cu niște comuniști costumați în social democrați?! Cum să colaborați cu niște oameni care fac jocurile Rusiei intenționat și uneori din prostie/imbecilitate? Cum?!“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ciolacu, „mitraliat” în Parlament, la învestirea noului Guvern. Orban: „N-am cum să votez gonaciul lui Hayssam și vâslașul lui Dragnea“. Drulă: „Demagogie și minciuni. Dragnea vă dădea clasă la grafice colorate!”

* Caracatița din Buzău a lui Ciolacu: 104 rubedenii și prieteni care sug de la stat peste 6 miliarde de lei! Șeful PSD, viitor premier, n-a muncit până la 37 de ani

* Minciuna lui Iohannis: „Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate”. În realitate, românilor li s-a promis „fără PSD” și „fără pensii speciale”, dar au primit PSD și super-pensii speciale! Iar stabilitatea a fost doar politică, nu și în privința prețurilor

* Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

* Un decret rușinos semnat de președintele Emil Constantinescu în 1999: grațierea lui Maricel Păcuraru, infractor cu vocație de recidivist. Acum e patronul Realitatea Plus, televiziune care face politică anti-europeană și rusofilă

* PSD-istul Mihai Tudose, acuzat de consiliera sa de la Bruxelles că a hărțuit-o sexual. „Îmi spunea să merg în fața lui ca să-mi vadă fundul. Vorbea vulgar, făcea aluzii: «Îmbracă-te mai mult în fustă, știi că ai craci frumoși!»”

* Prigojin anunță un viitor sumbru pentru banda lui Putin: „Suntem la 2-3 luni de plutoanele de execuție” / „Rusia va pierde teritorii”

* VIDEO+FOTO. Înregistrarea-cheie din TVR: cele 14 secunde în care Olaianos o „gâtuie” pe colega sa Nadine Vlădescu. O ridică în aer și o izbește de perete. Filmul agresiunii în 22 de fotografii

* Viața și moartea lui Silvio Berlusconi. I-a pupat mâna lui Gaddafi, îl admira pe Putin, l-a făcut „nazist” pe Martin Schulz, a triumfat de 5 ori cu AC Milan în Europa. De urmările Covidului n-a scăpat niciodată

* Furia tâmpă a lui Olăroiu: „Eu, când aud de UE, înnebunesc! Ce ne dă nouă Europa?! Ne pune tot felul de restricții, dar nu ne dă nimic în schimb”

3 COMENTARII

 1. Chiar asa de mare este lipsa de respect fata de cetatenii romani a acestei individe?Ne ia de prosti,sau nu da doi bani pe noi,cei care am sperat in vigilenta americana fata de politicienii corupti din Romania!!Cum poti sa sfidezi 7 milioane de romani care au fost tradati si si-au vazut sperantele prabusite cand un presedinte le-a aruncat voturile la cos si a adus la guvernare,peste capul lor, tocmai partidul care a tinut tara in mizerie 33 ani ?De data asta este clar lipsa de respect fata de cetatenii tarii care te gazduieste,caci nu ei au vrut guvernul acesta !! Cum se poate ca un cetatean nascut in SUA, tara care si-a facut un tel in a ajuta popoarele iesite din dictatura sa traiasca in democratie,sa aplaude pe cei ce reprezinta in ochii cetatenilor coruptia generalizata,hotia si minciuna? Ma simt a doua oara tradata ,dupa tradarea fara rusine a lui iohannis!!! Rusine,Joe Biden!!! Un presedinte incomparabil mai prost din TOATE punctele de vedere decat Obama,care ne-a trimis un ambasador de nota zece,un adevarat luptator pentru democratie si justitie,un adevarat prieten al romanilor cinstiti!!!

 2. ”direcția diversității și a egalității de gen”

  Cucoana e neomarxista. marxi-LGBT
  Astia conduc acum SUA. Daca Ciolacu e suficient de inteligent, baga vreo 2-3 trans in guvern si poate sa dea cu democratia de pamint ca va fi binevazut in afara.

  Intr-un guvern trebuie sa fie cele mai competente persoane indiferent de gen. Genul chiar nu trebuie sa aibe importanta.

 3. Educația politica a românilor este destul de precara. Eu nu ma mir deloc, pe americani nu-i interesează ce cred românii, ii interesează ca în România să existe un guvern obedient. Nu doar cu românii se poarta asa, cu toți din afara SUA. Exista multe exemple în care americanii susțin sau au susținut dictaturi feroce, dar asa le-au dictat interesele de moment.
  Trebuie sa fim de partea lor, alternativa ruseasca sau chinezeasca ar fi groaznica, în același timp nu trebuie sa ne neglijam interesele naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here