miercuri, mai 22, 2024
AcasăRăzboi în Ucraina"Vă împușcăm și vă aruncăm într-o groapă! Rudelor voastre le spunem că...

„Vă împușcăm și vă aruncăm într-o groapă! Rudelor voastre le spunem că sunteți dispăruți”. Mobilizații ruși care refuză să meargă pe front sunt terorizați într-un subsol, în condiții groaznice

-

Regimul criminal de la Kremlin seamănă teroare printre rușii „mobilizați parțial” pentru „operațiunea militară specială” din Ucraina. Cei care refuză să se supună ordinelor de a pleca pe front sunt ținuți în arest în condiții groaznice, în orașul Perevalsk din regiunea Lugansk, ocupată temporar de invadatori.

Dezvăluirile șocante au fost făcute pe canalul ASTRA de pe Telegram. Ele aust preluate și dezvoltate de Obozrevatel.com, cel mai popular site din Ucraina.

Canalul de Telegram ASTRA a aflat aceste informații de la rudele recruților.

În articol se arată că rușii răzvrătiți nu aveau voie să ia legătura cu rudele timp de 5 zile. După publicarea articolului, tabăra de la Perevalsk a fost pur și simplu dispersată.

- Advertisement -

Reprezentanții Moscovei în zonă i-au transferat imediat pe cei mai mulți dintre deținuți, încătușați ilegal, într-un nou lagăr, amplasat la subsol.

Comandantul brigăzii Sibirțevo (localitate urbană din regiunea rusă Primorski) i-a amenințat pe mobilizați că-i va împușca și arunca într-o groapă, apoi le va transmite familiilor lor că au dispărut.

Site-ul Ziaristii.com vă prezintă mărturiile depuse de soțiile unor ruși „mobilizați parțial” pentru războiul din Ucraina, așa cum au apărut ele pe canalul de Telegram ASTRA.

- Advertisement -

„Îi obligă să meargă în prima linie, dar băieții refuză. Toată lumea a scris un proces-verbal de refuz” 

Ținuți înfometați. „Încearcă să întoarcă mobilizații în primele linii ale frontului, pe toți cei care au scris un raport despre refuzul de a participa la «operațiunea specială». Dându-și seama că persuasiunea n-a funcționat, comandanții au început să amenințe cu represalii. Nu se cunosc numele și gradele comandanților, fiindcă nu s-au prezentat. Zilele trecute, deținuții au luat legătura și au raportat că nu au fost hrăniți de câteva zile.”

Amenințați cu moartea. „Pe 3 noiembrie, toți băieții au sunat înapoi la rude, au spus că au fost anunțați că vor veni acum după ei și-i vor duce acasă, după care, după 5 ore, soțul meu m-a sunat și mi-a spus că au fost înșelați. Comandantul brigăzii Sibirțevo (care le-a luat raportul de refuz și i-a adus la Perevalsk) i-a suit într-o mașină și a spus: «Ori în față (pe front, în linia 1 – n. red.), ori la subsol!». Au spus că nu vor merge la război. Li s-a zis: «Vă vom împușca și vă vom arunca într-o groapă, apoi le vom spune rudelor voastre că sunteți dispăruți!».”

Telefon din toaletă. „Joi, 4 noiembrie, soțul meu a sunat înapoi, legătura a fost proastă, a spus că nu au ajuns la Staromaiorsk din cauza bombardamentelor. Se află într-un subsol, undeva între Staromaiorsk și Rozovka. L-au lăsat la toaletă și a găsit cumva o modalitate de a suna. A spus că sunt mulți. Dacă sunt hrăniți sau nu, ce condiții sunt acolo, nu știm. Comandanții nu se prezintă.”

Bătuți. „Soțul meu și alți 80 de mobilizați stau la subsol. Au fost dezbrăcați pentru a li se lua telefoanele. O persoană și-a păstrat în mod miraculos telefonul. Au fost bătuți. Mâncarea este foarte proastă. Îi obligă să meargă în prima linie, dar băieții refuză. Toată lumea a scris un proces-verbal de refuz.”

„Pe 12 octombrie a scris un raport despre încălcarea mobilizării. După aceea, fiul meu și alți oameni mobilizați au fost duși într-o direcție necunoscută”

Povestea reală spusă de o mamă a unui tânăr mobilizat la război clarifică oarecum situația în care se găsesc cei care nesocotesc ordinele dictatorului criminal Vladimir Putin. Ei sunt practic batjocoriți și plimbați dintr-o locație în alta.

Duși într-o direcție necunoscută. „La data de 9 octombrie, el a luat legătura și a spus că se află în satul Staromaiorskoie și iau parte la ostilități. Pe 12 octombrie a scris un raport despre încălcarea mobilizării. După aceea, fiul meu și alți oameni mobilizați au fost duși într-o direcție necunoscută.”

Două zile la beci. „Timp de două zile, ei au fost ținuți în subsolul de la Iurievsk sau Iurievka. Ofițerii care îi țineau acolo nu și-au dat numele. Au încercat să-i înfometeze, să-i expedieze înapoi în prima linie. Două zile mai târziu, ei au fost eliberați și trimiși la Fedorovka.”

Disperare maximă. „Pe 4 noiembrie, am fost contactată și mi s-a spus că ei sunt deja ținuți în alt subsol. Am contactat toate autoritățile, dar nu există niciun răspuns. Nu știu unde este fiul meu, ce e în neregulă cu el. Acesta este un strigăt din inimă.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șoșoacă, Severin, Prodanca și soția sputnikă a lui Gelu Voican Voiculescu au sărbătorit la Ambasada rusă, alături de obraznicul ambasador Kuzmin

* Muzeografa care a trudit la doctoratul ministrului Tîlvăr: „Am muncit enorm. I-am făcut teza de la zero!”. DNA a clasat cazul după ce le-a dat acuzaților declarațiile femeii

* Ușurel, „patrioților”! Olandezii știu că voi, cei care cereți zgomotos „să se facă dreptate” în problema Schengen, vă aflați la butoanele corupției

* Victorie mare pentru România după 4 ani de lupte duse de USR: au intrat în vigoare legile „Fără penali în funcții publice”

RECHIZITORIU. Ghiță colecta șpăgile pentru PSD, beneficiar direct Ponta. „Poate vrei să te calce vreo mașină, tâmpitu’ dracu’!”

* „E festival, râde toată Europa de Cristoiu, Ciutacu, Budeanca și Răzvan Dumitrescu”. RTV și Antena 3 „CNN”, studiu de caz al lui Raed Arafat în conferința Disinfo 2022, la Bruxelles

* VIDEO. Maia Sandu, disperată, la București: „Avem nevoie de ajutor să supravieţuim ca parte a lumii libere” / „Sunt gata să ne dea foc la țară!” / „Suntem cu toții în pericol, Rusia nu are reguli”

* Șeful armatei Ucrainei: „Am distrus de două ori mai multe avioane rusești decât a pierdut URSS în 10 ani în Afganistan – 278 față de 118”

* Fonfleul anului: „Elon Musk și Angelina Jolie la Castelul Bran, de Halloween”. Cum a reușit un site obscur să atragă televiziunile într-o minciună de proporții gigantice

* Bravo, CFR Cluj! Rușine, FCSB! Echipa lui Dan Petrescu s-a calificat, cea a lui Gigi Becali e cea mai slabă din Conference League

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -