Acasă Economie USR trage un mare semnal de ALARMĂ: "Banii pentru pensii şi salarii...

USR trage un mare semnal de ALARMĂ: „Banii pentru pensii şi salarii se vor tremina mai devreme de 6 luni!”

Președintele USR, Dan Barna, deputatul Claudiu Năsui și președintele USR București Roxana Wring, au prezentat, azi, într-o conferință de presă, principalele lor critici legate de proiectul de buget pe 2019. Unul care, spun ei, arată cifrele unui dezastru economic în derulare.

  • Veniturile pe care se bazează Guvernul „sunt aberante”
    „Guvernul estimează o creștere economică de 5.5% (față de 4% anul trecut). Dacă am fi avut un guvern performant poate că puteam spera la o creștere de 2-3%. Însă efectele OUG-ului fiscal au anihilat orice speranță de creștere – în mediul privat investițiile sunt blocate, în multe sectoare se pregătesc disponibilizări, creditarea băncilor scade dramatic”
  • Creșterile de cheltuieli ar fi imposibil de susținut
    „PSD promite că vor crește cu 28-30% salariile bugetarilor și cheltuielile sociale. Chiar mai mult decât în 2018. De unde? În spitale și scoli nu mai sunt bani nici măcar pentru pixuri și nimeni nu mai finanțează statul roman. Teodorovici ne spune că mai are 6 luni în rezerva de urgență, însă banii de fapt se vor termina mult mai repede. Cum putem susține în 2019 salarii deja duble față de mediul privat? Nu există țară în lume cu o asemenea situație”
  • Cifrele referitoare la investițiile publice ar fi „aiuritoare”
    „De la învestire, acest Guvern atinge record după record (negativ!) în ce privește nivelul investițiilor publice, în condițiile în care analiștii și mediul de afaceri consideră că aceasta este singura cale de urmat pentru o creștere economică sănătoasă și care să se reflecte și în nivelul de trai al populației”

loading...

2 COMENTARII

  1. Ok. Tragem semnale de alarma …..si??? Solutii ceva?? Noi am iesit in strada, am strigat, am scandat, am inghetat, am fost plouati, gazati, batuti. Ce trebuie sa mai facem? Am ajuns la un prag al suportabilitatii pe care nu cred ca-l mai putem controla. Nu vrem anarhie, dar tare-mi este teama ca acolo se doreste sa se ajunga. Nu credeti ca voi parlamentarii opozitiei ar trebui sa gasiti solutii mai ferme? Greva parlamentara, refuzul de a va ridica indemnizatiile, demonstratii in fata parlamentului sau pe strazi…..habar n-am, dar faceti ceva. Nu este suficient sa apareti pe la cateva posturi tv. Cand cineva iti intra in casa cu bocancii plini de noroi, nu te porti cu manusi de matase. Asteptam mai mult de la voi. Ps. Multumesc „Ziaristii”! Va doresc mult succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările