OPINIE. Ce-ați fi vrut, domnule Roman? Să mai stați încă 4 ani cu plagiatu’-n minister, cum a făcut „dottore” Ponta ca premier?

0
2167
Publicitate electorală cu Florin Român

Și dumneavoastră, domnule Florin Roman, sunteți făcut din același aluat ca politicienii mioritici prinși cu ocaua mică: vă declarați nevinovat, în ciuda evidențelor, și confecționați teorii ale conspirației. Dați, ca de obicei, vina pe opozanți (scenariu moștenit de la PSD-iști), pe oameni care vă vor răul, la fel cum a procedat și „dottore” Ponta în perioada lui de glorie.

L-ați luat la țintă pe Dacian Cioloș. Îl mai acționați și-n judecată, de parcă el ar fi copiat ca un învățăcel amator, nu dumneavoastră! De parcă el și-ar fi falsificat studiile și CV-ul, nu dumneavoastră!

Ați mai spus: „Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanță sau comisie să dea un verdict”. Ce-ați fi vrut, domnule deputat? Să mai stați cu plagiatu-n minister încă 4 ani, ca în cazul „dottore” Ponta? Să vă făliți cu funcția de ministru bazându-vă pe studii care nu există, pe cărți care nu vă aparțin? Investigația realizată de ziarul „Libertatea” e tranșantă: v-ați inventat o carte și v-ați mai însușit și o lucrare de master prin furt de fraze pe kilometru pătrat.

Vă reamintesc că nici „dottore” Ponta n-a recunoscut că a plagiat, deși revista „Nature” evidențiase acest lucru pe 18 iunie 2012. S-a lansat atunci în acuze stupide, împreună cu PSD-ul său de ticăloși, la adresa PDL și a lui Traian Băsescu. Vezi Doamne, s-au răzbunat pe el numai ca să nu-l lase să participe la Consiliul European. Să meargă „Băse”, nu el, „Pinocchio”.

Cum să fi mers el acolo? În calitate de ce? De plagiator cu acte-n regulă? Să ne fi reprezentat un hoț în Consiliul European? Ca și-n privința dumneavoastră, nu „Băse” plagiase la acea vreme, ci „dottore” Ponta: și el copiase zeci de pagini din alte lucrări, și el își trecuse la CV un masterat fictiv obținut prin Sicilia.

Ce vă mai leagă impostura, „dottorilor” Ponta și Roman! Și impostura, și modul de a vă eschiva de la hoție, de a vă da victime, când vă comportați în fapt ca niște simpli borfași.

Ce scria celebrul Andrei Pleșu în privința mult prea victimizatului Victor Ponta: „Mereu se spune în chestiunea plagiatului domnului Ponta: «a fost o manevră a lui Băsescu». Domn’e, o fi fost. Dar întrebarea e: a plagiat sau nu? E uimitoare această manevră de transfer a problemei reale și simple într-o complicată problemă politică. Eu sper că oamenii judecă clar și cu mintea lor ceea ce se vede. Plagiatul domnului Ponta nu este o ipoteză. Nu este un lucru discutabil, analizabil. E o evidență crasă”.

La fel stă treaba și în privința dumneavoastră, domnule Roman: dumneavoastră ați plagiat, nu Dacian Cioloș!

Dar ați mai zis: „Ați învins! Nu ați reușit să mă acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijențe din CV”.

Nu, domnule Roman! Nu noi am învins, nu Cioloș a învins, nici măcar ziariștii de la „Libertatea” în frunte cu Cătălin Tolontan, cei care v-au descoperit furtișagurile. Tocmai dumneavoastră ați învins, pentru că ați reușit să vă păcăliți alegătorii de așa natură încât v-au votat deputat pentru două mandate în Parlamentul României, unde ați mai și jurat cu mâna pe Biblie să spuneți adevărul!

Există însă și un aspect bun al problemei: împins de premierul Ciucă, în cele din urmă v-ați dat demisia și n-ați mai stat în Guvern vreme de 4 ani, cu plagiatul agățat de gât, așa cum a stat Ponta. Că nici el n-a demisionat din funcția de premier, nici n-a fost destituit, așa cum ar fi fost normal să se întâmple. Până la urmă, umplut de rușine, cu vinovăția la vedere, a renunțat la titlul de doctor în 2014, printr-o scrisoare deschisă. Iar titlul i-a fost retras oficial de-abia în 2016, de către Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU). Adică, la 4 ani de la articolul publicat în revista „Nature”.

În 2016, Ponta era oricum un personaj tras pe linia moartă. Își pierduse atât calitatea de președinte al PSD, cât și pe cea de premier. Dar nu din cauza plagiatului dovedit și tărăgănat preț de 4 ani de zile, ci ca urmare a dezastrului petrecut la clubul „Colectiv”.

Vă dați seama cât durează să retragi titlul de doctor unui personaj care a plagiat în România prosperă, europeană, cum zicea pușcăriașul Dragnea că a lăsat-o înainte de a fi încarcerat? 4 ani! Mă întreb care mai e rolul atâtor „comitete și comiții” de studiere a tezelor doctorale? Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, Consiliul de Etică al Universității din București, Consiliul de Etică de pe lângă Ministerul Educației, Oficiul Român pentru Drepturi de Autor.

Să verifice plagiatele de-abia după ce sunt dezvăluite de jurnaliștii de investigație, cum e cazul Emiliei Șercan, a celor de la revista „Nature” sau a celor de la „Libertatea”? Și să le oficializeze după ani de zile, cu toate că au la dispoziție o armată de angajați plătiți din bani publici?

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Trecutul penal al șefului CSM (care l-a exclus din magistratură pe Danileț) și al tatălui său, primar la Govora

* Rusia își anunță oficial candidatul la președinția României. Șoșoacă la Sputnik: „Voi candida din partea poporului român. Câștig precum Iliescu în ’90”

* „Deși eram în România, m-am simțit ca-n Siria. Soțul senatoarei i-a spus traducătoarei: «Vă arunc pe fereastră!»” Noi detalii despre scandalul Șoșoacă – Rai Uno

Comisia Europeană urmărește „cu atenție și îngrijorare” deriva statului de drept din România, în regimul Iohannis-PSD

* „Asasinii lui Dragnea” se întorc: Florin Roman acuză forțe oculte în spatele „campaniei” care a dus la demascarea sa. Ce spune Tolontan

* Marele tun: Firea preia la Ministerul Familiei toate casele de cultură și bazele sportive studențești! Ministerul s-a înființat după ce Firea a semnat un protocol cu Dan Voiculescu

S-a lansat „Forța Dreptei”, noul partid al lui Ludovic Orban. Sloganul este cel liberal: „Prin noi înșine”

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (27). Agresiunea brutală a URSS împotriva unui stat mic

* Așa arată azi casa unde s-a născut marele Gică Hagi. „Regele” n-a mai fost acolo din 2005. Cine stă acum în ea. Reportaj exclusiv

* Nord-coreenilor li s-a interzis să râdă timp de 11 zile. Miliția îi caută pe cei care nu sunt suficient de triști. Se comemorează 10 ani de la moartea lui Kim Jong Il, tatăl lui Kim Jong Un

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here