Ungaria pândește momentul să rupă bucăți din Slovacia cu ajutorul lui Putin, acuză șeful Parlamentului de la Bratislava. Budapesta reacționează ironic

4
2941
Fotografie din 2018 cu Viktor Orban (aflat cu spatele, arată cu mâna) și ministrul de Externe maghiar Peter Szijjarto (stânga, cu ochelari) arătându-i premierului polonez Mateusz Jakub Morawieck harta Ungariei Mari, care include părți din România, Ucraina, Slovacia și Serbia.

Viktor Orban, premierul Ungariei, face un mizerabil joc dublu și așteaptă în umbră ca invazia Rusiei în Ucraina să genereze o pulverizare a actualei ordini mondiale pentru a-și atinge scopurile expansioniste, a acuzat Boris Kollar, președintele Parlamentului Slovaciei. Una din țintele Ungariei este anexarea unor părți din Slovacia, a mai spus Kollar. Budapesta a răspuns sarcastic.

Boris Kollar (56 de ani), președintele Parlamentului slovac, a declarat că “scopul invaziei Rusiei în Ucraina este să înlocuiască actuala ordine mondială cu haosul, ceea ce i-ar permite lui Orban să rupă Slovacia”.

Premierul maghiar Viktor Orban (58 de ani) a făcut notă discordantă cu restul Uniunii Europene de la începutul războiului din Ucraina. Ungaria a fost foarte reținută în declarații, a condamnat cu jumătate de gură Rusia și a anunțat că se va conforma cerințelor Moscovei de a plăti în ruble gazul importat.

Viktor Orban are de multă vreme o relație specială cu Vladimir Putin, de care s-a apropiat ostentativ pe măsură ce intra în conflict cu instituțiile europene.

Ministrul de Externe maghiar postează regulat, pe rețelele de socializare, harta Ungariei Mari

În sediile Guvernului și ale ministerelor maghiare tronează harta Ungariei Mari, pe care ministrul de Externe, Peter Szijjarto (43 de ani), o și postează, periodic, pe rețelele de socializare. Această hartă include Transilvania, porțiuni din Ucraina subcarpatică, părți din Slovacia și Croația.

În Slovacia, România, Ucraina și Serbia, unde există comunități maghiare semnificative, Guvernul de la Budapesta desfășoară o foarte intensă activitate de propagandă politică și de imixtiune economică. În aceste patru țări, Ungaria acordă subvenții pe criterii etnice cetățenilor de etnie maghiară, la pachet cu pașapoarte și cetățenia ungară.

Statul român n-a avut până acum nicio reacție. În schimb, Bratislava a oprit, la sfârșitul anului trecut, acest program pe criterii etnice al Budapestei.

Budapesta cumpăra mascat terenuri agricole din țările vecine până când Slovacia a protestat și a blocat operațiunea. Ungurii au renunțat

Politicienii maghiari cumpără imobile în zonele cu comunități maghiare din Slovacia și continuă să distribuie pașapoarte slovacilor de etnie maghiară, a spus Boris Kollar, avertizând că „nu e de glumă”.

Guvernul slovac a aflat „din presă” că Guvernul Ungariei a cumpărat clădiri în Kosice și că a înființat un fond prin care se achiziționează teren agricol în țările vecine. Slovacii și-au modificat legislația pentru a bloca această agresiune, iar ungurii au renunțat la intenție.

Acum, Tamas Menczer, secretar de stat în Ministerul de Externe al Ungariei, afirmă despre Boris Kollar: „A greșit probabil calendarul. Îi atrag atenția că suntem în secolul XXI, nu în secolul XX”.

În anii 1930, Ungaria s-a aliat cu o altă mare putere revizionistă, Germania, reușind cu sprijinul acesteia să anexeze, în perioada 1939-1941, teritorii din Slovacia, Ucraina, Iugoslavia și din România (Transilvania de Nord). După înfrângerea Germaniei naziste, Ungaria a pierdut acele teritorii, dar în ultimii ani regimul Orban a redeschis discuția despre Ungaria Mare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Finala Macron – Le Pen începe de la +4,5% pentru actualul președinte francez. În 2017, diferența a fost mai mică (2,7%), dar Macron a spulberat-o în turul 2 pe candidata extremei drepte

* Trucurile Elenei Udrea în instanță: s-a smiorcăit, a amintit că e mamă, a invocat „grave probleme de sănătate”, a cerut azil politic în Grecia. Va fi extrădată în România, dar după cel puțin 7 zile în arestul bulgar

* Ambasada Rusiei, comunicat delirant după ce pedofilul Drăghici s-a sinucis la poarta sa: „O explozie de isterie anti-rusă“

* Flota rusă nu mai poate bombarda Odessa fără „s-o ia în freză”: britanicii trimit în Ucraina celebrele rachete antinavale Harpoon

* VIDEO. Carnagiu înfiorător: rușii au bombardat cu rachete gara din Kramatorsk, unde se aflau peste 1.000 de refugiați. Au fost uciși zeci de copii, femei și bătrâni

* Radioul putinist al lui Cozmin Gușă, cocoșat de amenzi: după 50.000 de lei, încă 110.000! Minciuni infernale lansate la microfonul Gold FM

* Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

* „Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

* Fost consilier al lui Putin: „Ofensiva invadatorilor nu poate fi oprită decât printr-o ruină militară a Rusiei. Ucraina trebuie să meargă pe calea polonezilor, care în 1920 au învins armata sovietică lângă Lvov”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Cele mai bizare afirmații ale lui Donald Trump despre Rusia. Cum încearcă să modifice adevărul în contextul crizei din Ucraina

* Ungurii au ales prietenia cu Putin și gazul ieftin de la ruși: Viktor Orban – 53%, Opoziția – 35%. Fidesz are două treimi din Parlament

* Baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene, trosnit de vechea DNA a Codruței Kovesi: 8 ani și 4 luni de închisoare, pentru o șpagă de 100.000 de euro!

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

4 COMENTARII

 1. Autoritatile din alte tari au inteles planul perfid al Ungariei si au inceput sa-l denunte si sa-l opreasca.
  Autoritatile romane au fost de-a lungul anilor de o indiferenta sora cu nesimtirea. De o inconstienta sora cu prostia.
  Ungaria si-a facut mendrele in Ardeal. A investit, a achizitionat cladiri de patrimoniu, unele fara legatura cu minoritatea respectiva, au acaparat terenuri si cladiri, fie cumparand, fie pe baza unor acte false, tolerate de notari sau judecatori mituiti si de autoritati locale cumparate.
  Orice prost isi dadea seama unde se tinteste!
  Daca alianta dintre PNL si PSD are o ratiune de a fi, aceea ar fi modificarea legislatiei asa incat sa se poata recupera ceeace s-a pierdut.Dar ei se tin numai de maruntisuri, spre satisfactia UDMR care isi rade in barba.
  Insuportabila prostie!

 2. Ungaria vrea ca cu ajutorul lui Putin sa ia bucati din toate tarile cu care are granite. De la Romania vrea Transilvania și mai vrea teritorii si de la Ucraina și Polonia. Plus ca visul ascuns al lui Orban Victor este de a anexa Austria. De aceea nici nu ajuta Ucraina si nu va ajuta nici un vecin. Din pacate, Orban nu-si da seama ca atunci cand Putler va invada Ucraina, Moldova, Romania, Polonia si Slovacia, nimic nu va mai sta in calea rusilor cand vor invada si Ungaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here