Un partid din România cere Parlamentului European o comisie de anchetă privind dosarele Revoluției și Mineriadei

3
1693
Liviu Petrina

Exasperanta tergiversare a celor mai importante dosare din ultimele trei decenii – cele privind crimele din decembrie 1989 („Revoluția”) și ororile din iunie 1990 („Mineriada”) – a determinat Partidul Corectei Guvernări (PCG) să se adreseze Parlamentului European.

PCG speră că pe această cale va fi înființată o Comisie de Anchetă „care să examineze împrejurările în care a avut loc tergiversarea timp de peste 30 de ani a fazei de cercetare penală în cele două dosare”.

Partidul Corectei Guvernări a fost fondat de doi foștii lideri ai PNȚCD, Liviu Petrina și Ion Varlam, plecați din partidul istoric ca urmare a faptului că acesta a fost confiscat și compromis de Aurelian Pavelescu, inclusiv prin asocierea cu PSD-ul lui Liviu Dragnea și al președintelui de onoare Ion Iliescu (principalul responsabil pentru ororile din 1989-1990.

Dosarul Revoluției și cel al celei mai sângeroase mineriade nu au ajuns nici până acum în faza de judecată.

Comunicatul PCG

„La peste 30 de ani de la Revoluție și de la Mineriada din iunie 1990, nu a fost finalizată nici măcar faza de cercetare penală a celor două dosare. PCG a considerat și consideră că această situație este cu totul inacceptabilă într-o țară membră a Consiliului Europei și a UE.

În dosarul Revoluției, CEDO a condamnat România în 23 de cauze (în care au fost depuse și admise sute de plângeri). Condamnări există de mai mulți ani și în cazul Mineriadei – în ambele dosare, Curtea Europeană constatând grave probleme privind tergiversarea soluționării lor.

PCG consideră că din toate aceste împrejurări rezultă indubitabil că în «soluționarea» în acest mod a dosarelor s-a intervenit de la nivel politic și al autorităților executive.

Față de această situație inacceptabilă și având în vedere consecințele ei grave, PCG s-a adresat Parlamentului European cu solicitarea de constituire a unei Comisii de Anchetă care să examineze împrejurările în care a avut loc tergiversarea timp de peste 30 de ani a fazei de cercetare penală în cele două dosare.

PCG și-a întemeiat cererea pe prevederile Regulamentului de procedură al Parlamentului European, respectiv pe cele ale Cartei Drepturilor Fundamentale a UE, care garantează cetățenilor europeni:

  • dreptul la viață;
  • interzicerea torturii și a pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante;
  • dreptul la un proces echitabil, judecat într-un termen rezonabil.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cine a participat la scandaloasa lansare de carte a lui Dan Voiculescu, la Academie: actorul George Mihăiță, soțul Oanei Stancu-Zamfir, Meleșcanu, Cătăniciu, Leocadia, Piedone și beizadeaua-deputat

* Omul lui Tudorache, fost șef al Poliției Locale Sectorul 1 care o fila pe Clotilde, e pericol pentru propria-i familie! Are interdicție să se apropie la mai puțin de 100 de metri de soția și de fiica sa

* Marele jaf de la Capitală. Contracte rămase de la Firea: 400 de lei pentru înlocuirea unei șipci la o bancă, 4 lei pentru golirea unui coș de gunoi

* Guvernul a prezentat PNRR: în 5 ani se fac 434 km de autostradă, 311 km cale ferată modernizată, 3.000 km de șosele pentru biciclete, 45.000 hectare împăduriri

* Șoșoacă a dat buzna peste medicii de la centrul de vaccinare și le-a ținut o lecție de medicină! :))) Ignoranță totală!

Șoșoacă: „Veți fi pseudo-oameni, o altă specie! Vaccinul îl înlocuiește pe Dumnezeu, modifică structura ADN-ului! Provoacă avorturi, sterilitate. Experimentul va dura până în decembrie 2023”

* Deputatul Lasca, „aghiotantul” Șoșoacăi, condamnat definitiv: 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru că a bătut un șofer în trafic

Furie în Italia: ucigașul judecătorului Giovanni Falcone a fost eliberat „pentru bună purtare”! A participat la peste 100 de asasinate. A răpit, omorât și dizolvat în acid un copil de 11 ani

* Legendarul Kasparov, la București: „Nu președintele Putin, ci dictatorul Putin!” / „Domnule Biden, nu faceți pe plac dictatorilor!”

* Ne râde Caucazul: România – Georgia 1-2! Cât o să-și mai roadă unghiile Mirel Rădoi pe banca naționalei de fotbal?

3 COMENTARII

  1. Suntem rusinea Europei/lumii cu asa procurori si asa justitie!!!!!! Justitiarii aia care zbiara dupa pensii speciale si pensionari la 45 de ani nu sunt buni de nimic si iau banii degeaba, asta e adeavrul, avem numai nulitati in justitie care nu-s in stare sa faca un dosar ca lumea…ori nu vor!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here