Un italian, venit din România, a fost internat în Italia, fiind infestat cu coronavirus. Autoritățile române nu știu nimic

0
1197
Coronavirus, Italia
Anunțuri stradale în Italia care informează populația de pericolul infestării cu coronavirus

Un italian în vârstă de 72 de ani a fost depistat ca fiind bolnav în urma infestării cu coronavirus. Acesta e internat într-un spital din provincia Rimini, pe coasta de est a Italiei. Autoritățile medicale au descoperit că acesta venise de curând din România.

„Persoana în vârstă de 72 de ani, din Cattolica, provincia Rimini, care s-a întors de curând din România este în prezent internată în spitalul regional. Autoritățile medicale efectuează controale asupra membrilor familiei și a persoanelor care călătorit cu el. Există patru noi cazuri depistate și în regiunea  Emilia-Romagna,  care aduc numărul persoanelor infectate pe teritoriul regional la  23”, se arată în cotidianul italian Corriere Romagna.

Autoritățile din România au fost luate prin surprindere de informația publicată de cotidianul italian și, acum, încearcă să descopere cine e, dacă și care a fost traseul lui prin țara noastră.

„Cu privire la informațiile vehiculate în mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infecție cu COVID-19 în Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei României la Roma a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru obținerea unor informații suplimentare, inclusiv cetățenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României. În baza informațiilor obținute vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat al MAE, citat de Digi 24.

Până acum, nicio persoană cu coronavirus nu a fost depistată pe teritoriul României deși au fost zeci de alarme false.

În Italia sunt 288 de persoane infestate, 7 au decdat în urma complicațiilor provocate de coronavirus. La nivel global sunt 80.354 de cazuri, 2.707 decese, iar 27.898 persoane infestate s-au însănătoșit.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Vaccinul Coronavirus, pregătit pentru testele pe oameni! Două tratamente, gata în două săptămâni

* Emil Boc critică dur CCR pentru amestec în lupta politică: „decizia sfidează textul Constituției”

* Parchetul militar, dosar penal pentru urmărirea jurnaliștilor și procurorilor. Un militar, implicat

* Alarma CORONAVIRUS în Italia: al patrulea deces! Se întorc românii din zonele de risc. Lumea în faţa unui dublu pericol: epidemia şi criza economică

* Ce trebuie să facem pentru a evita infectarea cu coronavirus. Trei reguli sfinte, prezentate de un expert în sănătate

* Coronavirusul transformă Italia într-un Wuhan al Europei. Bilanț înfricoșător: 3 morți, cel puțin 155 de infectați

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here