Parchetul militar, dosar penal pentru urmărirea jurnaliștilor și a procurorilor. E implicat și un militar

0
1544
Bogdan Pîrlog, procurorul militar care deschide dosar penal împotriva mogulilor care au urmărit jurnaliști și procurori - Foto: Captura TV

În urma urmăririi și înregistrării întâlnirii dintre doi jurnaliști și doi procurori de către reprezentanți ai unor patroni de mass-media cercetați sau condamnați penal, Parchetul Militar București s-a autosesizat și a deschis o anchetă penală in-rem.

Faptele cercetate sunt posibile infracțiuni de abuz în serviciu și violarea vieții private cu privire la difuzarea unor imagini de către postul de televiziune România TV deținut de către Sebastian Ghiță, o persoană care a fugit din țară și se sustrage cercetării penale, anunță Hotnews.ro.

Bogdan Pîrlog, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, a declarat că dosarul a fost deschis duminică, 23 februarie, iar luni a fost audiat unul dintre ziariști, respectiv Alex Costache, TVR, a declrat procurorul contactat de Hotnews.

Bogdan Pîrlog a mai spus, răspunzând unei întrebări legate de competența Parchetului Militar pe astfel de cazuri, că există suspiciuni că ar putea fi implicați militari în acest dosar. Nefiind clar cine ar putea fi militarii implicați, sugestia procurorului fiind că unul dintre urmăritori ar face parte din sistemul militar.

Doi jurnaliști care lucrează și pentru G4Media.ro, Alex Costache și Cosmin Savu s-au întâlnit cu procuroii Horațiu Radu și Cosmin Savu. Această întâlnire a fost filmată și înregistrată de „un serviciu secret neoficial” care lucrează pentru persoane care au fost condamnați sau au pe rol dosare de corupție.

Acest „filaj” apare în contextul disputelor din CSM cu privire la avizarea și numirea noilor procurori șefi ai parchetelor. Procurorii vizați de filaj s-au opus ca Gabriela Scutea să devină procuror-șef al Parchetului General, iar Giorigiana Hosu a DIICOT. Dar acest fapt nu justifică în niciun fel urmărirea, filmarea și înregistrarea lor.

Bogdan Pîrlog este procurorul care a reușit să deschidă dosarul 10 August și unul dintre cei doi co-președinți ai asociației Inițiativa pentru Justiție, care a cerut președintelui Klaus Iohannis, alături de alte asociații ale magistraților, să nu o numească pe Gabriela Scutea la Parchetul General și pe Giorgiana Hosu la DIICOT, în condițiile în care cele două au primit aviz negativ de la Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, anunță Hotnews.

Citiți întreaga desfășurare a filajului și cine sunt cei implicați.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Alarma CORONAVIRUS în Italia: al patrulea deces! Se întorc românii din zonele de risc. Lumea în faţa unui dublu pericol: epidemia şi criza economică

* Ce trebuie să facem pentru a evita infectarea cu coronavirus. Trei reguli sfinte, prezentate de un expert în sănătate

* Coronavirusul transformă Italia într-un Wuhan al Europei. Bilanț înfricoșător: 3 morți, cel puțin 155 de infectați

* Toți românii care vin din regiunile italiene Lombardia și Veneto vor fi ținuți în carantină 14 zile

* Coronavirusul închide nordul Italiei! Mii de români sunt afectați de măsurile autorităților

* INTERVIU. Procuror: „Cimentul românesc e făcut din gunoaie aduse ilegal din Marea Britanie. Plouă peste oameni cu dioxid și furan”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here