Codrin şi Nicolicea vor să ne bage la puşcărie cu insulta şi calomia. Nu vom mai putea striga „PSD, Ciuma Roşie”

3
9204

Guvernarea PSD-ALDE s-a săturat să mai fie criticată. După protestele masive din ultimii doi ani şi după admonestarea pe stradă a celor mai vocali politicieni ai „Ciumei Roşii”, vor să închidă gura cui îndrăzneşte să le bată obrazul! Doi dintre cei mai aroganţi lideri PSD în raport cu presa critică au anunţat că vor propune majorităţii PSD şi ALDE modificarea Codului Penal pentru ca insulta şi calomnia să fie sancţionate cu închisoarea (nu cu cel mult amendă, ca acum).

„Aţi văzut o mie de cazuri în care poliţişti, judecători, procurori, ca să nu zic şi demnitari, sunt înjuraţi, insultaţi pe motiv că nu are nimeni ce le face şi evident că trebuie reformulat. Bineînţeles că susţin modificarea Codului Penal pentru ca insulta şi calomnia să redevină infracţiuni”, spune Eugen Nicolicea, deputat PSD.

Oricine citeşte declaraţia de mai sus depistează manipularea de tip bolşevic a lui Nicolicea. El pune poliţiştii, judecătorii şi procurorii în aceeaşi barcă cu politicienii penali, încercând să le câştige încrederea pentru o astfel de măsură. Numai că respectivii oameni ai legii nu au fost niciodată înjuraţi şi certaţi pe stradă, cum a păţit el, la Dr. Turnu Severin, sau Codrin Ştefănescu la Sibiu şi Braşov, zilele trecute.

Măsura are o ţintă clară: punerea pe butuci a presei de opoziţie şi a tuturor celor care folosesc mijloace de comunicare în masă (inclusiv Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, bloguri).

Bunăoară, exprimări gen „Ciumă Roşie” sau „partid de hoţi şi de mafioţi” ar putea duce la condamnări cu închisoare, dacă PSD, ALDE şu UDMR (legat de Viktor Orban, care a sugrumat presa liberă) vor vota reincriminarea penală a insultei şi calomniei.

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, afirmă că e dreptul puterii politice să modifice legislaţia cum vrea, dar ştie pe cine ţinteşte o astfel de măsură:

„ Văd că fiecare îşi face legea lui în ţara asta. Dacă vor să reintroducă insulta şi calomnia, nu au decât să o facă, politica penală le aparţine, dar pentru presă ar fi un semnal de alarmă pentru că împotriva presei ar fi în primul rând, nu împotriva celor care înjură pe stradă”, spune Augustin Zegrean, fost judecător CCR.

3 COMENTARII

  1. Da, ei pot introduce, gradual, toate ingradirile posibile pentru cei care sunt vocali impotriva lor. Ei pot taia si spanzura in aceasta tara. Daca macar si-ar propune sa faca din Romania o tara bine crescuta, nu m-ar deranja, dar tocmai ei, mitocanii INRAITI ai natiei, sa propuna legi de corectare a insultei !!! E strigator la ceruri!!!

  2. gunoaiele fac abuz in serviciu si trafic influienta dupa conflicte personale !!!
    dar , cine sa se sesizeze ?!?!? caci adormitul poporului …scz …. avocatul poporului e….in concediu 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here