Un criminal de top, decretat „erou al Rusiei”, a fost lichidat în Donețk. Comandase un detașament de asalt al mercenarilor din Grupul Wagner

0
1447
Aleksei Naghin

Armata ucraineană l-a lichidat pe marele criminal de război și „Erou al Rusiei”, Aleksei Naghin, care comandase un detașament de asalt al grupării paramilitare private PMC Wagner.

Aleksei Naghin (41 de ani) era un terorist de top. Participase activ, în trecut, la războaiele sângeroase din Cecenia, Georgia, Siria, Libia și Donbass, unde a ucis cu sânge rece oameni nevinovați. A scăpat teafăr de fiecare dată din toate aceste bătălii cumplite, dar și-a găsit în cele din urmă sfârșitul în apropierea orașului Bahmut din regiunea Donețk. Naghin și-a găsit sfârșitul pe 20 septembrie.

Înmormântat în prezența fondatorului companiei de mercenari, Evgheni Prigojin – „bucătarul lui Putin”

Poreclit „Terek”, invadatorul putinist Naghin primise titlul de „erou al Rusiei” din partea Kremlinului, precum și o mulțime de medalii. Moartea sa a fost confirmată de Irakli Komahidze, investigator și co-fondator al InformNapalm, pe pagina sa de Facebook. Înmormântarea „denazificatorului” a avut loc la data de 24 septembrie. La funeraliile din orașul Volgograd (Federația Rusă) a venit însuși fondatorul PMC Wagner, Evgheni Prigojin, cunoscut drept „bucătarul lui Putin”.

Culmea, această companie de mercenari ultraprofesioniști este interzisă oficial chiar pe teritoriul Rusiei. Cu toate astea, își desfășoară activitatea în mod ilegal cu autorizarea Kremlinului și a tiranului Vladimir Putin, fiind finanțată de regimul Putin și primind diferite misiuni de luptă.

Informațiile despre eliminarea monstrului Naghin au apărut și pe site-ul Obozrevatel.com, cel mai popular din Ucraina. Publicația consemnează: „În ciuda faptului că activitatea companiilor militare private din Rusia este o infracțiune și se pedepsește cu închisoare pe un termen cuprins între 10 și 15 ani, autoritățile ruse i-au oferit lui Naghin premii de stat înalte – până la titlul de Erou al Federației Ruse. Decretul privind atribuirea postumă a fost semnat de președintele rus Vladimir Putin”.

Irakli Komahidze scrie pe Facebook: „A fost premiat cu trei ordine pentru curaj, cu o stea de platină a eroului PMC Wagner, cu medalii «Pentru curaj» și «Pentru apărarea Crimeei (?)». De asemenea, Naghin a primit și titlul de Erou al Rusiei, al «DNR» (autoproclamata republică populară Donețk – n. red.) și «LNR» (autoproclamata republică populară Lugansk – n. red.)”.

„Lasă-mă să lupt într-o țară străină pentru poporul meu, altfel vor veni ei în țara noastră!”

Komahidze mai dezvăluie că Aleksei Naghin era un apropiat al fondatorului PMC Wagner, Evgheni Prigojin. Cei doi au realizat cu ceva vreme în urmă un film de propagandă intitulat „Solnțepek” („Rază de soare”) despre evenimentele din Donbass-ul anului 2014. Înainte să se înroleze pentru „operațiunea militară specială” a Kremlinului, Naghin lucrase la un alt proiect de film: „PMC – Cei mai buni din iad”.

Naghin și mercenarii săi din Grupul Wagner erau atât de îndoctrinați de Kremlin, încât credeau că, dacă nu vor merge să lupte în teatrele de operațiuni din afara Rusiei, „străinii” le vor invada țara! Cu astfel de „argumente” își convingea Putin gruparea de criminali să participe la diverse operațiuni militare.

Obozrevatel.com: „Este interesant că în necrologurile despre lichidarea mercenarului, «care nu și-ar fi putut imagina viața fără a sluji patria», propagandiștii ruși au făcut accidental o scăpare profetică pentru postul RT. Descriind amintirile mătușii criminalului, care l-ar fi întrebat odată pe nepotul ei de ce se luptă în țări străine, propagandiștii au citat răspunsul destul de ciudat al lui Naghin: «Lasă-mă să lupt într-o țară străină pentru poporul meu, altfel vor veni ei în țara noastră!»”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. „Marele protest” din Piața Victoriei a fost ruinat de răfuiala dintre Șoșoacă și Simion / „George, trădătorule! Simioane, Iuda! Rușine, Iudelor!”

* VIDEO. Cum se face gura lu’ Șoșoacă pâlnie rusească atunci când cere agresiv „RoExit!”. Senatoarea putinistă vrea să abandonăm Ucraina în gherele Rusiei

* Urlete și scandal cu „Căpitanul” Simion la 3 dimineața, în Piața Victoriei. Prins conducând fără permis, liderul AUR s-a ascuns la etajul autocarului partidului, parcat pe interzis, și și-a chemat fanii să-l salveze

* Deputatul PSD surprins că făcea sex cu un tânăr este mare susținător al „familiei tradiționale”! Aurel Bălășoiu refuză să demisioneze din Parlament

* Cine moare pentru Rusia lui Putin?

* Din „motive de securitate”, MAE le-a refuzat viza de intrare în România celor 14 „jurnaliști” de la Russia Today ascunși în delegația oficială! Moscova are o veche tradiție în a „deghiza” agenți KGB sau GRU în ziariști

* VIDEO. „Declarația de război” a lui Putin la adresa Lumii Libere. Discursul de anexare a 4 regiuni din Ucraina, bazat pe amenințări cu atacuri nucleare

* General ucrainean: „Planul lichidării fizice a lui Putin este deja pregătit. Pot fi folosite mai multe scenarii, fiindcă este un pericol pentru întreaga lume”

* Încă un trofeu pentru „vânătoarea de plagiatori”, Emilia Șercan: ministrul Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia. S-a ales praful de „România Educată” a lui Klaus Iohannis!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here