Ultimii la vaccinare, primii la mortalitate. România a preluat șefia în UE la numărul de decese zilnice din cauza Covid și pare imposibil de detronat

3
743
România e pe primul loc în UE la numărul deceselor cauzate de Covid în fiecare zi

România a devenit liderul UE la numărul de decese zilnice din cauza Covid. Nevaccinarea populației, starea dezastruoasă a sistemului sanitar și virulența variantei Delta sunt cele trei cauze principale ale acestui bilanț tragic.

Conform statisticilor agregate de worldometers.info, România a contorizat azi, 20 septembrie, 78 de decese asociate Covid, aproape dublu față de următoarea clasată din cele 27 de țări UE, Italia (44 de morți), și mai mult decât dublu față de Grecia, aflată pe locul 3.

Duminică, 19 septembrie, România a raportat 58 de decese Covid, urmată de Bulgaria și de Grecia.

Sâmbătă, 18 septembrie, tot țara noastră a fost pe primul loc la mortalitatea provocată de virus, cu 97 de decese, aproape dublu față de Italia (locul 2) și mai mult decât dublu față de Franța (locul 3).

Clasamentul primelor 5 țări UE la mortalitatea provocată de Covid pe ultimele 3 zile

Duminică, 20 septembrie

 1. România 78,
 2. Italia 44,
 3. Grecia 39,
 4. Lituania 15,
 5. Croația 14. 

  Clasamentul deceselor Covid în Europa luni, 20 septembrie. Cu roșu sunt însemnate țările UE

Sâmbătă, 19 septembrie

 1. România 58,
 2. Bulgaria 43,
 3. Grecia 33,
 4. Germania 30,
 5. Franța 28. 

  Bilanțul deceselor Covid în Europa înregistrate duminică, 19 septembrie. Cu roșu sunt însemnate țările UE

Sâmbătă, 18 septembrie

 1. România 97,
 2. Italia 51,
 3. Franța 42,
 4. Grecia 39,
 5. Germania 38.
   

  Bilanțul deceselor Covid în Europa înregistrate sâmbătă, 18 septembrie. Cu roșu sunt însemnate țările UE

Conform site-ului Ourworldindata.org, România e de departe la coada UE la procentul de populație vaccinată, cu 27,46%. Sub noi mai e Bulgaria – 15,76%. Media UE este, în acest moment, de 61,21% din totalul populației imunizată deja cu ambele doze. Imediat desupra României sunt Croația – 40,93% și Slovacia – 40,67%.

Pe primele două locuri sunt Portugalia – 81,82% și Malta – 81,28%. Franța a imunizat cu ambele doze 63,71% din populație, Germania – 62,58%, iar Italia – 65,6%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Dragnea se plânge că Antena 3 și RTV au refuzat să-l primească în emisiuni: „Mi s-a transmis că nu mai este cazul”

Dragnea și-a înființat partid: Alianța Pentru Patrie. L-a folosit ca paravan pe Codrin Ștefănescu. Doctrină ultra-naționalistă, anti-europeană

* A murit jurnalistul Horia Alexandrescu, tatăl Ancăi Alexandrescu. Avea 74 de ani

De ce a devenit Gâdea mare susținător al lui Cîțu

Soluția ieșirii din criză: „Iohannis să-și recunoască greșelile făcute, să renunțe la Cîțu și să refacă alianța cu USR-PLUS. Altfel, PNL se îndreaptă spre dezastru”

CTP: „Cîțu e respingător. Afectează imaginea, scorul electoral și încrederea în PNL și în Guvern, chiar dacă nu gândește rău din punct de vedere economic” / „Cel care a creat criza politică este Cîțu, să fie foarte clar!”

Dosar penal pentru cei 300.000 de euro drenați de Tudorache către televiziuni + Lazarus + Savaliuc, ca să facă reclamă unei minciuni: spitalul care nu există!

DOCUMENT. Cele 13 restricții impuse de Guvern celor nevaccinați anti-Covid, în localități cu rata de infectare de 3-6 la mie

 * Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

VIDEO. Nunta tragică: mirele are dublă fractură de coloană vertebrală după ce a fost aruncat în sus și n-a mai fost prins. El a aterizat în cap. Nunta a continuat doar cu mireasa și invitații

3 COMENTARII

 1. EXPLICAȚIA: România este pe primul loc în U.E…. (ȘI!) LA NUMĂRUL DE PROȘTI (sau, ca să ne exprimăm în termenii-de-specialitate atât de „la-modă” în ultimul an și jumătate: INCIDENȚA-PROSTIEI e cea mai mare la noi!), daaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

  NENOROCIREA este că PROȘTII NU SE OMOARĂ NUMAI… PE-EI ȘI ÎNTRE-EI, CI… ÎI UCID ȘI PE CEILALȚI! (adică pe oamenii INTELIGENȚI, așadar… NEVINOVAȚI!!!)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here