marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsDragnea și-a înființat partid: Alianța Pentru Patrie. L-a folosit ca paravan pe...

Dragnea și-a înființat partid: Alianța Pentru Patrie. L-a folosit ca paravan pe Codrin Ștefănescu. Doctrină ultra-naționalistă, anti-europeană

-

În interviul-maraton acordat fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, acum realizatoarea TV la Realitatea Plus, multi-penalul Liviu Dragnea a vorbit, în premieră, despre noul său partid: Alianța Pentru Patrie (APP).

De înregistrarea partidului s-a ocupat lacheul lui Dragnea, Codrin Ștefănescu, și acesta folosind patru prieteni ca membri fondatori.

Doctrina noului partid e una ultra-naționalistă, xenofobă, violent anti-europeană. Definiția i-a dat-o chiar Dragnea: „E un partid care vrea să rupă acest jug străin care subjugă România!”

Liviu Dragnea a spus că va face „foarte multe lucruri pentru noul partid”, dar s-a repliat rapid, aproape speriat: „Eu nu mi-am înființat partid și nu-mi înființez partid! Eu nu mă joc cu libertatea mea. Da, sprijin acest partid, dar atât”.

Dragnea are interdicție 3 ani să activeze în conducerea unui partid politic, să aleagă și să fie ales.

În timp ce Dragnea se afla în studio, în fața sediului Realitatea Plus (pe DN 1, aproape de Otopeni) manifestau câteva zeci de persoane cu pancarte pe care erau scrise mesaje de genul: „Salvează-ne, Liviule!”, „Liviu Dragnea – România”.

Discuția cu Codrin, la vorbitor, la Rahova

  • „S-a discutat foarte mult, primii care au vorbit că mi-am făcut partid au fost cei de la noul PSD. Eu nu am ieșit public până la momentul ăsta. Am fost în magazine, în piețe, am vorbit cu oamenii. Nu am spus nimic despre asta, nici Codrin nu a spus nimic despre asta. Prin octombrie am avut o discuție cu Codrin, el a venit des la mine la vizită, m-a ajutat enorm acest om de mare caracter. Mi-a zis că el simte nevoia să sprijine apariția unui nou partid, un partid care să nu mai fie măcinat de compromisuri interne, de oameni care n-au curaj, de acoperiți, de oameni infiltrați care distrug un partid.”
  • „I-am spus că sunt de acord și îl sprijin cu toată experiență mea politică, administrativă, economică. A găsit mai mulți prieteni de-ai lui, patru oameni obișnuiți, dar curajoși, care au devenit membri fondatori la acest partid. Codrin nu s-a implicat de la început în documente, pentru a nu risca să se blocheze pe parcursul procedurilor.”

Alianța Pentru Patrie (APP)

  • „Partidul s-a înființat, se numește Alianța Pentru Patrie. Acum cred că ei lansează site-ul partidului, este făcută o aplicație pentru cei care vor să se înscrie, este un partid la început. Alianța pentru Patrie s-a născut practic din lacrimi, deznădejde și suferință – a noastră, a tuturor, dar și din speranța că încă se mai poate recupera România. Oamenii, din ce în ce mai mult, nu mai suportă stilul asta de a face politică, nu mai suportă ca resursele noastre naturale să nu fie folosite în beneficiul și pentru bunăstarea românilor. Principalul obiectiv al partidului îl reprezintă bunăstarea românilor.”
  • „Acest partid va face un program de guvernare care se va baza pe folosirea resursei naturale, umane, de inteligență. Nu este un partid radical, xenofob, anti-european sau anti-atlantic.”

„Eu, pentru partidul ăsta, voi face foarte multe lucruri” / „Nu mi-am înființat partid și nu-mi înființez partid! Eu nu mă joc cu libertatea mea”

  • „Eu, pentru partidul ăsta, voi face foarte multe lucruri. Voi face foarte multe lucruri! El nu s-a născut degeaba, o să vedeți asta. Am și vorbit cu avocata Flavia Teodosiu să inițieze acțiuni în instanță, să mi se spună clar dacă și ce am voie în politică. Deocamdată, partidul înființează un comitet de inițiativă, care începe să construiască.”
  • „Eu nu mi-am înființat partid și nu-mi înființez partid! Eu nu mă joc cu libertatea mea. Da, sprijin acest partid, dar atât.”
  • „E un partid care vrea să rupă acest jug străin care subjugă România!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dragnea se plânge că Antena 3 și RTV au refuzat să-l primească în emisiuni: „Mi s-a transmis că nu mai este cazul”

* De ce a devenit Gâdea mare susținător al lui Cîțu

* Soluția ieșirii din criză: „Iohannis să-și recunoască greșelile făcute, să renunțe la Cîțu și să refacă alianța cu USR-PLUS. Altfel, PNL se îndreaptă spre dezastru”

* CTP: „Cîțu e respingător. Afectează imaginea, scorul electoral și încrederea în PNL și în Guvern, chiar dacă nu gândește rău din punct de vedere economic” / „Cel care a creat criza politică este Cîțu, să fie foarte clar!”

* Dosar penal pentru cei 300.000 de euro drenați de Tudorache către televiziuni + Lazarus + Savaliuc, ca să facă reclamă unei minciuni: spitalul care nu există!

* DOCUMENT. Cele 13 restricții impuse de Guvern celor nevaccinați anti-Covid, în localități cu rata de infectare de 3-6 la mie

 * Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* Atât a putut justiția din Vatra Dornei: să-i țină doar o noapte în arest pe bătăușii din „mafia lemnului”. Azi i-a eliberat

* VIDEO. Nunta tragică: mirele are dublă fractură de coloană vertebrală după ce a fost aruncat în sus și n-a mai fost prins. El a aterizat în cap. Nunta a continuat doar cu mireasa și invitații

* Sfaturile „mamaiei Niculina” din Sectorul 2, București, pentru nepoata Emma (Răducanu) de la Londra. Interviu în „Daily Mail”

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -