ULTIMA ORĂ. Presată de Dragnea, Dăncilă îl bagă pe Tudorel în şedinţă, doar-doar va da ordonanţa

2
3036

Ministrul Justiției Tudorel Toader se află, la această oră, într-o discuție cu premierul Viorica Dăncilă, anunță Antena3. Întâlnirea dintre cei doi are loc după criticile liderului PSD Liviu Dragnea la adresa ministrului Justiţiei, care n-a pus pe masa lui Dăncilă mult-visata ordonanţă menită să-l scape de condamnare.

Viorica Dăncilă pare dispusă să semneze orice îi cere Liviu Dragnea, inclusiv o ordonanţă care ar arunca în aer statutul României în Uniunea Europeană, în ciuda asigurărilor pe care le-a dat oficialilor UE că nu va da „verde” unei astfel de OUG înainte de a se consulta cu ei.

Totuşi, Dăncilă nu poate adopta o ordonanţă de urgenţă în domeniul Codurilor penale, care l-ar salva pe Dragnea de iminenta condamnare în Dosarul Bombonica, al cărui ultim termen e foarte aproape: pe 15 aprilie, adică peste şase zile.

Pentru a-l ajuta pe şeful ei, Dăncilă are nevoie să primească de la Ministerul Justiţiei, adică de la Tudorel Toader, proiectul de OUG, pe care ministrul nu i l-a pus încă pe masă.

În aceste clipe se joacă soarta justiţiei independente. O ordonanţă clar „cu dedicaţie”, dată de ditamai Guvernul României pentru salvarea unei persoane (Liviu Dragnea), exact înainte de sentinţa finală, ar fi un dezastru total pentru România. Ar însemna practic anularea justiţiei pentru un singur om, moartea democraţiei, autoexcluderea de facto din Europa! Vor accepta Dăncilă şi Tudorel Toader aşa ceva?

Dragnea cere totul sau nimic!

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus aseară la România Tv că tot partidul s-a lăsat „păcălit” de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care a anunţat în ianuarie că vrea să adopte ordonanţele privind justiţia, iar acum a afirmat că nu se justifică urgenţa, potrivit stiripesurse.ro.

Mai multe voci influente din PSD au sugerat că mâine, la dezbaterea moţiunii anti-Tudorel Toader din Senat, ministrul Justiţiei ar putea fi „mazilit” la vot.

„Nemulţumirile au fost exprimate public, nu e nimic necunoscut. Sunt mai mulţi colegi care au exprimat nemulţumiri pe mai multe teme: eu mi-am exprimat nemulţumirea faţă de un buget extrem de mic de investiţii al Ministerului Justiţiei, că s-au modificat prin OUG soluţii adoptate în Parlament, faptul că nu a dorit să vină nici la Comisia juridică, nici la Comisia specială să dezbată anumite soluţii. Sunt foarte multe nemulţumiri ale colegilor”, a declarat marţi Robert Cazanciuc, senator PSD.

El a precizat, în context, că miercuri la dezbaterea moţiunii simple „fiecare va vota potrivit conştiinţei sale”.

E o formulă eufemistică menită să transmită un mesaj clar: Tudorel Toader a fost o slugă bună, a dat cam tot ce-a cerut Dragnea, dar nu chiar tot. A amânat mult ordonanţa care îl scapă pe Liviu Dragnea de condamnare şi asta n-a fost pe placul partidului aliniat total în spatele liderului PSD.

A dat semnalul îndepărtării lui Tudorel

Liviu Dragnea a „produs” un nou delir, luni seara, la România TV. Liderul PSD a afișat atitudinea unui înfrânt, dar a unuia răzbunător.
Principalele țintele ale unui discurs suprarealist: Klaus Iohannis („mai rău decât Traian Băsescu, care mai avea momente de omenie”), Tudorel Toader („ne-a păcălit”), Rareș Bogdan („un măscărici”), Europa, „Statul Paralel”.

Delirul lui Liviu Dragnea

 • „Referendumul este o păcăleală a lui Iohannis, caută un prilej disperat să participe și el la campanie. O să aibă probleme cu USR și Cioloș, au dat ordonanțe care au modificat sute de articole din Codul Penal. Au zis că dacă vor veni la guvernare, vor modifica legile justiției prin ordonanțe de urgență.”
 • „Iohannis e mai rău și mai dușmănos decât Băsescu. Băsescu mai avea momente de omenie și de discuție.”
 • „Cred că nici cu Ponta nu ajungeam la nivelul ăsta. Cu ăla se mai putea discuta, cu ăsta nu. Acest om are doar porunci și dorințe, și cereri – ori ca el ori nu se face.”
 • „Nimic în extern, merge și tace la toate întâlnirile. Când tragi linie, avem 4 ani și jumătate cu un om care a adus deservicii României.”
 • „Noi în fiecare an creștem România, în fiecare an nivelul de trai crește. Ei spun mereu că vor îngheța pensiile, poate și salariile. Când tot spui nu sunt bani pentru pensii, pentru salarii, asta pregătesc.”
 • „Sistemul e zgâlțâit din temelii.”
 • „Nu eu semnez ordonanțe de urgență. În partid s-a luat o decizie, pentru unii e facultativă. Articolele din codurile penale declarate constituționale să fie adoptate prin ordonanță de urgență. Sunt articole din Codul Penal declarate constituționale.”
 • „S-a mers la Bruxelles cu niște articole… Am înțeles că s-a dorit să se arate deschidere. A fost domnul Toader cu o echipă. Nu știu dacă a fost singur, au fost doi, a făcut intenționat sau nu. A mers la Bruxelles cu 7 sau 8 articole… și de acolo vii și spui că nu le-a dus nici pe alea. Nu a fost doamna Dăncilă acolo.”
 • „Nu poți să ieși la începutul anului că adopți ordonanțe de urgență, ridici scandalul până la cer și pe urmă spui că nu mai există urgența. S-a generat un scandal inutil, s-a blocat procesul în Parlament.”
 • „Ne-am lăsat păcăliți total… cred că domnul Toader ne-a păcălit. A spus explicit că nu se adoptă. Văd și eu că e totuși o construcție profesionistă. Se pare că acum începe să se deșire.”
 • „Săptămâna viitoare trebuie să se reia procedura în Parlament. Că se finalizează acum, la anul, legile trebuie adoptate.”
 • „Secția specială pentru investigarea magistraților e singura structură cu zero influență politică.”
 • „În ce-l privește pe domnul Toader, procedura e simplă. În CEx ori doamna premier ne anunță că vrea să-l remanieze, ori colegii ne anunță că vor să îl remanieze. Eu nu o să propun să fie remaniat domnul Toader.”
 • „Pe domnul Lazăr poate să-l propună domnul Toader pentru un nou mandat, orice e posibil.”

CITIȚI ȘI:

Vom reveni.

2 COMENTARII

 1. Niste penali. Dragnea face abuz de/ in functie ,santaj in public si particular. Executivul uzurpa in forma continuata atributul de unic legiuitor al parlamentului emitand OG +OUG prin incalcarea art 115 alin (1) si toate cate nu respecta alin (1) sunt nule de drept si de fapt ca daca nu e lege speciala de abilitare nici OG si OUG nu e. Executivul uzurpa atributul presedintelui prevazut in art 91 uzurpare sesizata de Vatican dupa care de Orban in instanta iar justitia inca nu solutioneaza sesizarea. Referendumul lui Iohannis pacaleala ? Sa vedem justificarea CCR la acordul dat de executare concomitenta cu alegerile adica presedintele poate exercita dreptul din art 90 abrogat prin modificarea L 3/2000/2018 dar cum explica CCR acordul pentru modificarea L 3. Pai referendumul vostru a fost FALS SI UZ DE FALS =una ati zis, alta ati scris si aeati deja proiectul parteneriatului civil al familiei ,ILEGAL = nu a respectat etapele constitutionale ale referendumului de interes national ci etapele stabilite de modificarea L 3/2000/2018 si a fost desfasurat si in baza unei uzurpari a parlamentului numita ordonanta care a costat dupa Plesoianu 50.000.000 euro. Ai dreptate e o pacaleala si cheltuiala in plus cu tiparirea buletinelor de vot cand normal toate astea se rezolva de justitie. Justitia legata „legal” se milogeste prin procurorul general ca CSM sa sesizeze CCR ca executivul uzurpa parlamentul incalcand art 115 alin (1). Ce atata referendum ? Luat si aplicat legea. Niste penali

 2. Zdragnea in maximum doua luni va fi istorie! Chestiunea ca vezi doamne completărule de judecata nu au fost specializate ????) mai avem un pic și o sa zică acest borfaș care nu se uita la sondaje ,lovit cu leuca ( așa era si nea Nicu vedea conspirație peste tot) ca nu a avut complexuri formate din judecători cu înălțimea minima de 1,80 m și o greutate de 75/80 kg. Se vede de la o posta ca acest specimen practic de peste dou idi bate joc nu numai de Zjustitie dar și de romanii care își văd de treaba, se școala cu noaptea-N cap sa ajungă la serviciu și lucrează mare lir majoritate pe salariul minim pe economie!
  Acest specimen este stafia lui Nea Nicu la 30 de ani de la sângerosul Decembrie 1989 ! Unde erau atunci Liviu Dragnea ? Și vii acum in postura de condamnat și ne dai lecții de moralitate , un individ condamnat de justiție in prima instznta! Chiar circul asta nu se poate pune punct ca vedem cu toții cum continua in disprețul tuturor ronanilor!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here