Adio, Tudorele! Va fi „mazilit” pentru că n-a dat OUG care să-l salveze pe Dragnea. PSD caută acum sluga perfectă

0
1043
Dragnea și Toader, complici împotriva justiţiei

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, spune că miercuri, la moţiunea simplă care îl vizează pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, fiecare senator PSD va vota conform propriei conştiinţe, el subliniind că există foarte multe nemulţumiri ale senatorilor social-democraţi la adresa ministrului.

„Nemulţumirile au fost exprimate public, nu e nimic necunoscut. Sunt mai mulţi colegi care au exprimat nemulţumiri pe mai multe teme: eu mi-am exprimat nemulţumirea faţă de un buget extrem de mic de investiţii al Ministerului Justiţiei, că s-au modificat prin OUG soluţii adoptate în Parlament, faptul că nu a dorit să vină nici la Comisia juridică, nici la Comisia specială să dezbată anumite soluţii. Sunt foarte multe nemulţumiri ale colegilor”, a declarat marţi Robert Cazanciuc.

El a precizat, în context, că miercuri la dezbaterea moţiunii simple „fiecare va vota potrivit conştiinţei sale”.

E o formulă eufemistică menită să transmită un mesaj clar: Tudorel Toader a fost o slugă bună, a dat cam tot ce-a cerut Dragnea, dar nu chiar tot. A amânat mult ordonanţa care îl scapă pe Liviu Dragnea de condamnare şi asta n-a fost pe placul partidului aliniat total în spatele liderului PSD.

Întrebat despre absenţa lui Tudorel Toader de la şedinţa grupului PSD din Senat de luni la care anunţase că va participa, Robert Cazanciuc a răspuns: „Este aceeaşi logică jucăuşă a ministrului care spune ceva, apoi, după o oră, dispare. Nu e nimic special”.

Referindu-se la justificarea urgenţei unei eventuale ordonanţe pentru modificarea Codurilor penale, senatorul PSD a afirmat: „Atâta timp cât o procedură parlamentară blochează transpunerea în legislaţie a implementării unor decizii ale CCR sau directive europene, cu siguranţă, da! Nu ştiu ce a făcut ministrul Justiţiei, nu a consultat Comisia juridică, nu a consultat Comisia specială. Dar atâta timp cât noi rămânem în această matcă a deciziilor constituţionale nu văd o problemă în a emite ordonanţe de urgenţă pentru a transpune mai repede deciziile Curţii sau directiva privind prezumţia de nevinovăţie”.

A dat semnalul îndepărtării lui Tudorel

Liviu Dragnea a „produs” un nou delir, luni seara, la România TV. Liderul PSD a afișat atitudinea unui înfrânt, dar a unuia răzbunător.
Principalele țintele ale unui discurs suprarealist: Klaus Iohannis („mai rău decât Traian Băsescu, care mai avea momente de omenie”), Tudorel Toader („ne-a păcălit”), Rareș Bogdan („un măscărici”), Europa, „Statul Paralel”.

Delirul lui Liviu Dragnea

 • „Referendumul este o păcăleală a lui Iohannis, caută un prilej disperat să participe și el la campanie. O să aibă probleme cu USR și Cioloș, au dat ordonanțe care au modificat sute de articole din Codul Penal. Au zis că dacă vor veni la guvernare, vor modifica legile justiției prin ordonanțe de urgență.”
 • „Iohannis e mai rău și mai dușmănos decât Băsescu. Băsescu mai avea momente de omenie și de discuție.”
 • „Cred că nici cu Ponta nu ajungeam la nivelul ăsta. Cu ăla se mai putea discuta, cu ăsta nu. Acest om are doar porunci și dorințe, și cereri – ori ca el ori nu se face.”
 • „Nimic în extern, merge și tace la toate întâlnirile. Când tragi linie, avem 4 ani și jumătate cu un om care a adus deservicii României.”
 • „Noi în fiecare an creștem România, în fiecare an nivelul de trai crește. Ei spun mereu că vor îngheța pensiile, poate și salariile. Când tot spui nu sunt bani pentru pensii, pentru salarii, asta pregătesc.”
 • „Nici nu mai contează care va fi procuror european, oricum nu va mai avea legitimitate, după asemenea circ, asemenea târguială politică. Va fi procurorul un om foarte corect sau poate va avea datorii?!”
 • „Este diferența dintre o doamnă – Carmen Avram – care nu a avut nicio ezitare ani de zile să se bată pentru România, să arate abuzurile din această țară, un jurnalist de excepție… Pe de altă parte, avem un măscărici, Rareș Bogdan.”
 • „Mă enervează asta cu „Coldea, consilierul meu”. Ce, îl aduc pe Satana?! Ăsta e unul dintre cei trei oameni care au distrus România. Pe ceilalți doi vi-i spun la emisiunea viitoare. „Sfetnicul meu de taină” m-a condamnat de trei ori până acum, direct și personal. Florian Coldea. Și vrea să mă condamne și a patra oară. Și presiunile făcute de Pahonțu…”
 • „Mă dă pe mine la o parte, dispar eu, mă împușcă mâine. Dispar eu. Grozăviile rămân, ilegalitățile rămân.”
 • „Sistemul e zgâlțâit din temelii.”
 • „Nu eu semnez ordonanțe de urgență. În partid s-a luat o decizie, pentru unii e facultativă. Articolele din codurile penale declarate constituționale să fie adoptate prin ordonanță de urgență. Sunt articole din Codul Penal declarate constituționale.”
 • „S-a mers la Bruxelles cu niște articole… Am înțeles că s-a dorit să se arate deschidere. A fost domnul Toader cu o echipă. Nu știu dacă a fost singur, au fost doi, a făcut intenționat sau nu. A mers la Bruxelles cu 7 sau 8 articole… și de acolo vii și spui că nu le-a dus nici pe alea. Nu a fost doamna Dăncilă acolo.”
 • „Nu poți să ieși la începutul anului că adopți ordonanțe de urgență, ridici scandalul până la cer și pe urmă spui că nu mai există urgența. S-a generat un scandal inutil, s-a blocat procesul în Parlament.”
 • „Ne-am lăsat păcăliți total… cred că domnul Toader ne-a păcălit. A spus explicit că nu se adoptă. Văd și eu că e totuși o construcție profesionistă. Se pare că acum începe să se deșire.”
 • „Săptămâna viitoare trebuie să se reia procedura în Parlament. Că se finalizează acum, la anul, legile trebuie adoptate.”
 • „Secția specială pentru investigarea magistraților e singura structură cu zero influență politică.”
 • „În ce-l privește pe domnul Toader, procedura e simplă. În CEx ori doamna premier ne anunță că vrea să-l remanieze, ori colegii ne anunță că vor să îl remanieze. Eu nu o să propun să fie remaniat domnul Toader.”
 • „Pe domnul Lazăr poate să-l propună domnul Toader pentru un nou mandat, orice e posibil.”

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here