Gheorghe Flutur: „«Festivalul democraţiei» a omorât PNL. Am greșit. Mă rog la Dumnezeu să se termine odată Congresul. Am contribuit la breaking-news-uri toată vara”

3
3612
Gheorghe Flutur spune că luptele interne au omorât PNL și au furnizat breaking news pentru televiziuni toată vara

Criza în care s-a afundat atât guvernarea, cât și PNL a început să îngrozească până și liderii partidului. Gheorghe Flutur, liderul liberalilor din județul Suceava și susținător al lui Florin Cîțu, a declarat vineri, în fața Consiliului Director Județean al PNL Iași, că „festivalul democrației“ (cum îl definea Ludovic Orban, la startul campaniei electorale interne) a omorât PNL, relatează News.ro. La ședință a asistat și Florin Cîțu.

A fost o mare eroare, crede Flutur, să se accepte o campanie electorală de 3 luni, în loc de o lună. Partidul s-a compromis, aruncând în final în criză întreaga țară.

Fostul lider PDL, acum cu carnet PNL, spune că echipa care va învinge la Congresul din 25 septembrie ar trebui să fie înțeleaptă și să nu înceapă răzbunările împotriva celor învinși.

Ce a spus Gheorghe Flutur la Iași

Îmi exprim regretul. Nu se poate să laşi trei luni de zile «festivalul democraţiei» care ne-a omorât. Am contribuit la breaking-news-uri toată vara. În loc să dureze o lună de zile totul, ca partid de guvernământ, ne-am întins pe trei luni şi vedeţi cu ce consecinţe. Am greşit. Şi nu trebuia să greşim, dar poate învăţăm din asta ceva. Mai e puţin şi închidem această poveste. (…)

Este loc pentru fiecare, indiferent de opţiunea pe care o are. Mă rog la Dumnezeu să se termine cât mai repede Congresul ăsta. (…)

Trebuie să-i spunem premierului Cîţu că e la Iaşi. Eu sunt nemulţumit de problema A8 (autostrada Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş – n. red.). Când citesc din nou că se reia studiul de fezabilitate nu ştiu a câta oară, că doar ne amăgim cu capetele de autostradă, care merg doar până la Târgu Neamţ, dar nu atacăm frontal muntele, nu pentru asta Flutur a plecat de la Suceava să facă politică la vârf, să-l susţină pe Cîţu. Eu vă spun, cu lanţurile mă leg şi pentru A8, şi pentru A7. Am 61 de ani, am trei mandate de senator, al treilea de preşedinte de Consiliu Judeţean, am câştigat după pandemie când m-au omorât şi îmi cântau toţi prohodul. 52% mi-a dat Bucovina pentru că am făcut treabă.

Dacă noi nu vom lupta pragmatic pentru autostrăzi, nu putem vorbi de altceva. Facem simpozioane şi la Iaşi, şi la Suceava, dar noi trebuie să tăiem munţii. Am citit: 2,7 miliarde de euro se dau pentru Moldova. Dar să nu vă pară mult, domnilor de la Bucureşti. De la mine au plecat 150.000 de suceveni în străinătate. De la Iaşi cam tot atât. Cum credeţi că îi întoarcem sau oprim hemoragia? Nouă ne trebuie pragmatism şi mă bucur că Florin Cîţu înţelege acest lucru.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Scene ireale în Parlament: Florin Roman a confiscat microfonul, dar cei de la AUR l-au evacuat de la prezidiu! L-au lăsat fără scaun și fără microfon, care a ajuns la Anca Dragu

* Regulamentul e clar: ședința de astăzi a Parlamentului trebuia condusă de Florin Roman, nu de Anca Dragu

* PSD, UDMR și PNL-Cîțu încalcă flagrant Constituția. Articolul 113: „Moțiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere”

* Acuzație bolnavă lansată de premierul Cîțu: „Dacă AUR a negociat cu USR-PLUS ca această campanie de vaccinare să fie încetinită?!“

* Ofensiva anti-USR-PLUS a lui Cîțu: la o zi după ce i-a dat afară secretarii de stat, i-a demis și prefecții, și subprefecții

* Orban indică trei variante de soluționare a crizei politice. Una cu Cîțu „agăţat în cuiul de la sediul PSD”, două fără Cîțu

* 5 erori majore care au dus la criza politică. Autorii lor: Iohannis, Cîțu, Stelian Ion, PNL, USR-PLUS. Analiza unui fost președinte al PNL

* Revoltă în PNL: 32 de parlamentari pro-Orban îi cer lui Cîțu să nu facă înțelegeri cu PSD

* Mișu Negrițoiu despre Florin Cîțu, pe care l-a dat afară de la ING: „Un mic satrap, foarte învechit. Nu știe să lucreze în echipă”

* Șoșoacă are dosar penal. DSP Iași i-a făcut plângere după ce Urlătoarea și gașca ei au atacat un centru de vaccinare. Doctorița agresată: „M-am temut pentru viața mea“

3 COMENTARII

  1. Ce să ziceeeem…, TOCMAI EI (!) – adică:… TAMAN VINOVAȚII DE ACEST RĂZBOI-DEMENT, CARE A DISTRUS și DISTRUGE P.N.L., COALIȚIA și, în final, ROMÂNIA!!! – se… plâng acum!!!

  2. De ce să pierzi trei luni de guvernare pentru alegerile interne din PNL? Florin Cîțu ar fi ieșit mult mai câștigat dacă ar fi avut în acest timp, ca Prim Ministru, realizări în concordanță cu promisiunile din campania electorală pentru alegerile parlamentare. Cu aceste trei luni de „Festival al democrației“ cum numește Flutur campania electorală internă a lor a reușit să îngroape cam tot, din păcate și speranțele într-o guvernare fără distorsiuni provocate de alte tipuri de alegeri până în 2024.

  3. L-au apucat regretele…Vrea si cu slaniina in pod, si cu buzele unse.
    Si cu pacatul facut, si de Dumnezeu iertat…
    Daca s-a pocait, atunci sa spuna adevarul. Nu a fost o lupta intre doua tabere, ci un atac in gasca, prin surprindere, impotriva unuia singur. Ca si el l-a atacat pe Orban, ca sa fie agreat in echipa.
    Daca vrea sa-l ierte Dumnezeu, sa-l voteze pe Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.