Orban: „Klaus Iohannis poate rezolva criza politică într-un «tête-à-tête» de 15 minute. Nu știu de ce nu o face, e obligația sa constituțională”

4
947
Klaus Iohannis - Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că preşedintele Klaus Iohannis poate rezolva criza politică într-un „«tête-à-tête» de 15 minute”. Orban sugerează că atât i-ar fi suficient șefului statului să-i comunice lui Florin Cîțu că trebuie să elibereze funcția de prim-ministru.

Ludovic Orban a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că singura soluţie corectă pentru România o reprezintă refacerea coaliţiei PNL – USR-PLUS – UDMR.

“Singura soluţie corectă pentru România, corectă pentru noi este refacerea coaliţiei şi învestirea unui guvern cu deplină capacitate de exerciţiu, pentru că ne confruntăm cu provocări extrem de grave, cărora nu le poate face faţă un guvern care sare într-un picior. Este nevoie cât mai rapid de învestirea unui guvern responsabil, care să vină cu soluţii imediat la toate problemele cu care ne confruntăm – valul 4 al pandemiei, problemele legate de explozia preţurilor în domeniul energiei, şi nu numai în domeniul energiei, ci şi în alte domenii”, a spus Orban.

El a adăugat că preşedintele Klaus Iohannis poate rezolva criza, are tot ce îi trebuie pentru acest lucru.

“Preşedintele poate să rezolve criza astăzi, are tot ce-i trebuie la dispoziţie pentru soluţionarea crizei. Și este apanajul său constituţional, este obligaţia sa constituţională să se implice pentru rezolvarea acestei crize. Soluţia e simplă, un «tête-à-tête» de 15 minute cu cei implicați, în sensul deblocării situaţiei politice. Nu știu de ce nu o face… Este atributul constituțional al președintelui să intervină, dar nu după 25 septembrie, ci astăzi dacă se dorește”.

Orban a explicat: „Partidul USR-PLUS a exprimat o condiție peste care nu poate trece, este foarte simplu. Nu există decât trei soluții pentru România: refacem coaliția, facem un blat politic cu PSD – așa cum se pare că se întâmplă, și eu sunt total împotrivă – sau opoziția. Singura soluție corectă este refacerea coaliției”.

Președintele PNL a conchis: „Colegii mei care blochează procedura parlamentară a moţiunii sau care se fac scut uman – toţi defilează sub stindardul parteneriatului cu preşedintele Iohannis. Sunt convins că preşedintele Iohannis poate să-i convingă pe colegii mei de lucrurile pe care eu văd că nu pot să-i conving, care sunt constituţionale şi în interesul României”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Soluția ieșirii din criză: „Iohannis să-și recunoască greșelile făcute, să renunțe la Cîțu și să refacă alianța cu USR-PLUS. Altfel, PNL se îndreaptă spre dezastru”

* „Rușine, Cîțu!” Tatăl unei victime de la Colectiv îl critică dur pe premier pentru asocierea cu Piedone la deschiderea anului școlar

* VIDEO. Orban, dezlănțuit la Focșani: „Asta nu e «echipă câştigătoare»! Asta seamănă cu o juntă, cu o armată de ocupaţie!”

* S-a întâmplat ceva dramatic: Rareș Bogdan nu mai pedepsește USR-PLUS! Nu-i mai ia Transporturile și nici Fondurile Europene

* VIDEO. Mircea Hava dezvăluie cum ar fi încercat să-l cumpere Florin Cîțu: „Cât vrei s-o închidem acum?”

* Gheorghe Flutur: „«Festivalul democraţiei» a omorât PNL. Am greșit. Mă rog la Dumnezeu să se termine odată Congresul”

* Scos de alegători din Parlament, Victor Ponta își dă salariu 5.000 de euro pe lună de la partidul său, unde s-a angajat consilier juridic, pe bani publici

* Minciunile anti-vaccinistei Șoșoacă au blocat contul de YouTube al Senatului!

* Covid-19: riscul de a muri este de 11 ori mai mare la cei nevaccinați decât la cei vaccinați. Riscul de spitalizare: de 10 ori mai mare. Riscul de infectare: de 4,5 ori mai mare

* VIDEO. Imagini de la cununia civilă a Simonei Halep. A spus „Da” în fața primarului Constanței, Vergil Chițac

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here