Trupele ruse s-au împotmolit în Donbass. „Ofensiva Moscovei în est a atins punctul maxim. Inamicul nu va putea captura mai multe teritorii”

0
1350

Ofensiva trupelor ruse din estul Ucrainei pare să se fi epuizat. Ocupanții nu mai reușesc să cucerească noi teritorii, așa cum au făcut-o până spre finalul lunii iulie. Experții de la Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) arată că militarii lui Putin demonstrează o incapacitate constantă de a-și transforma micile succese tactice în unele operaționale.

Incapacitatea Rusiei, semnalată de ISW, poate împiedica statul agresor să realizeze progrese substanțiale în următoarele luni, exceptând desigur unele schimbări majore de pe câmpul de luptă.

Un exemplu îl reprezintă neputința invadatorilor de a valorifica avantajul obținut la un moment dat în zona orașelor Bahmut și Avdiivka din regiunea Donețk, anunță site-ul Obozrevatel.com.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a informat că trupele ruse au desfășurat bătălii ofensive fără succes în zonele Pokrovskoie – Bahmutskoie, Semigorie – Zaitsevo și Novoselovka din regiunea Donețk. Inamicul a primit o rezistență dură din partea apărătorilor lui Zelenski, retrăgându-se cu mari pierderi.

Ziaristii.com vă prezintă cele mai importante opinii formulate de Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW).

„Forțele ruse nu au făcut câștiguri teritoriale semnificative în jurul Bahmut sau Avdiivka”

  • „Ofensiva forțelor ruse din câștigurile teritoriale din jurul Bahmut și Avdiivka de la sfârșitul lunii iulie este probabil epuizată. Atacurile rusești în estul Ucrainei au atins punctul culminant, deși progresele foarte mici vor continua probabil.”
  • „Forțele ruse nu au făcut câștiguri teritoriale semnificative în jurul Bahmut sau Avdiivka de la avansurile lor prin Novouhanske, centrala electrică, mina de cărbune Butivka și câteva așezări mici din apropierea acestor zone.”
  • „Eșecul forțelor ruse de a valorifica câștigurile anterioare din jurul localităților Bahmut și Avdiivka este un exemplu de problemă militară rusă fundamentală – incapacitatea demonstrată de a traduce câștigurile tactice în succese operaționale.”
  • „Forțele ruse nu au reușit în mod constant să profite de descoperirile tactice pentru a manevra în zonele posterioare ucrainene sau pentru a debloca părți semnificative ale liniilor defensive ucrainene.”

„Forțele ruse vor rămâne probabil incapabile să aloce suficiente resurse unei operațiuni ofensive pentru a recăpăta impulsul necesar pentru progrese teritoriale semnificative” 

  • „Prin urmare, ei le dau continuu ucrainenilor timp să se dezlipească din punct de vedere tactic și să restabilească poziții defensive împotriva cărora rușii trebuie apoi să lanseze noi atacuri deliberate.”
  • „Acest fenomen ajută la explicarea ritmului extrem de lent al progreselor rusești în est și sugerează cu tărie că rușii nu vor putea lua mult mai mult teren în lunile următoare decât dacă situația se dezvoltă în moduri neprevăzute.”
  • „Forțele ruse vor rămâne probabil incapabile să aloce suficiente resurse unei operațiuni ofensive pentru a recăpăta impulsul necesar pentru progrese teritoriale semnificative care se traduc în succese operaționale.”
  • „Forțele ruse vor trebui, de asemenea, să genereze și să angajeze grupuri de asalt suplimentare, echipamente și moral pentru a păstra chiar și aceste progrese teritoriale limitate, producând mici câștiguri tactice.”
  • „Forțele ruse se confruntă probabil cu probleme la repararea aeronavelor de luptă din cauza sancțiunilor occidentale și ar putea încerca să ocolească aceste sancțiuni prin valorificarea conexiunilor din Belarus, țară supusă unor sancțiuni mai puțin severe.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Daria Dughina e victima propriilor idei și a propriului tată”, care „de 30 de ani predică ură, violență, extremism” / „Pe Daria a ucis-o tocmai doctrina tatălui ei”

* Ipoteză-șoc în cazul „asasinei” Dariei Dughina. „Rușii au forțat-o să vină la Moscova, fără a-i spune adevăratul scop. A intrat sub camerele de supraveghere pregătite dinainte”

* Teribila poveste a zorilor zilei de 24 februarie. Zelenski e trezit de ministrul de Interne: „A început invazia!”. Șeful Cancelariei lui Putin îl sună pe omologul său de la Kiev: „Predați-vă!”. Iermak îl înjură pe rus și-i închide telefonul

VIDEO. Principalul propagandist al lui Putin recunoaște, în premieră, că Rusia are mari probleme cu producția de armament și cu mobilizarea populației

Nunta lui George Simion – amestec de erezie și populism ieftin

* Cum au ajuns Nicu Covaci și Phoenix să cânte la nunta extremistului George Simion: „Am auzit că sunt 10.000 de oameni”

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* Ruptură brutală între Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu! „Am spălat de păcate un mic monstru. Am greșit. I-am iertat toate mizeriile pe care mi le-a făcut de-a lungul anilor”

„Segmente prietenoase ale elitei”, aproape exclusiv din PSD, sunt sub controlul Chinei, care vizează să-și sporească „influența malignă” în România, atrage atenția un important think-tank

* Trei fotbaliști ex-iugoslavi pun România în vitrina cupelor europene: CFR Cluj și FCSB în grupe, U Craiova eliminată la penalty-uri după ce conducea în prelungiri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here