Toți românii care vin din regiunile italiene Lombardia și Veneto vor fi ținuți în carantină 14 zile

8
10634

Toți românii care revin din Lombardia și Veneto, cele două regiuni italiene aflate în carantină din cauza coronavirusului, vor fi băgați automat în carantină timp de 14 zile în România, în cazul în care revin în țară.

În cele două regiuni din nordul Italiei locuiesc peste 150.000 de români, în orașe precum Milano, Bergamo, Brescia, Como, Pavia, Mantova, Monza, Varese (regiunea Lombardia) sau Veneția, Treviso, Verona, Padova Vicenza (regiunea Veneto) ori în împrejurimile acestora.

Ministerul Sănătății a anunțat, prin secretarul de stat Nelu Tătaru, responsabil de măsurile de protecție pentru coronavirus, că măsura a fost luată întrucât există informații că unii dintre românii din Italia se întorc în aceste zile în România, cu autoturismele proprii, de teama faptului că în Italia s-au înregistrat cele mai multe îmbolnăviri de coronavirus din Europa.

Unde se face carantina. România are suficiente locuri pentru a plasa oameni în carantină, chiar și în cazul în care numărul acestora va crește susține secretarul de stat Nelu Tătaru. Persoanele plasate în carantină sunt ținute în izolare timp de 14 zile. Ele sunt testate atât la intrarea în carantină, cât și la ieșirea din carantină, la finalul celor 14 zile. Dacă testul iese negativ, cetățenii respectivi sunt lăsați să plece, existând certitudinea că ei nu sunt infectați.

Mai mulți oameni la frontieră. Personalul de la granițele României (terestre, aeriene și maritime) a fost suplimentat, iar autoritățile au liste, de la consulatele românești din Italia, cu românii stabiliți în această țară, a precizat secretarul de stat Nelu Tătaru pentru Hotnews.ro.

Carantina nu poate fi evitată?! Oficialul dă asigurări că niciun român, dintre cei care se întorc din zonele afectate de coronavirus în Italia, nu poate „fenta” măsura introducerii în carantină. Afirmața e discutabilă, dat fiind că în provinciile italiene Lombardia și Veneto locuiesc temporar și destui români fără documente legale, iar alții călătoresc pe acolo sau se află în tranzit.

Niciun român infectat cu coronavirus în Italia. Până în acest moment, niciun român din Italia nu a fost diagnosticat cu infecție cu coronavirus și nici nu s-au înregistrat cazuri de români care să prezinte simptome.

Teleconferința de sâmbătă seara. Reprezentanții Comitetului intersectorial pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus (COVID-19), împreună cu reprezentanții autorităților cu responsabilitate în acest domeniu, au susținut sâmbătă seara o teleconferință. Oficialii au fost alertați de evoluția cazurilor de îmbolnăvire din Italia, în zone unde se află sau călătoresc numeroși cetățeni români, a anunțat Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

În vizor: rutele terestre și aeriene. „În acest context, România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele două țări. Autoritățile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile. Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autoritățile italiene”, a precizat Ministerul Sănătății.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Adio, Gâdea, nu mă-ntorc la tine! Mesajul Danei Grecu după plecarea de la Antena 3

O licitație bizară. Fiul Doinei Cornea, agentul anti-Cioloș al lui Gâdea, vinde lucrurile mamei sale pentru a-i face „casă memorială”

8 COMENTARII

 1. Sper ca autoritatile romane sa invete ceva din tembelismul si inconstienta autoritatilor italiene. Italia avea 25 de zboruri directe pe zi in China, unele de la Milano, zboruri care nu au fost anulate imediat ce a aparut primul caz de coronavirus in China. Nu stiu cum se face ca popoarele latine au cele mai cretine si corupte guverne, probabil ceva nu e in regula nici cu genele popoarelor latine care isi aleg astfel de politicieni.

  • in 1918 gripa spaniola a ucis cam 50 milioane de oameni pe tot globul. Fara sa existe curse aviatice cu care sa poata zbura oricine. Virusii calatoresc cu pasarile, nu are de a face cu politicienii de rahat. In Romania se moare de boli banale datorate incompetentei si coruptiei generalizate. Poate ne ajuta virusul sa scapam de PSD si de parlament ca ei au pile si nu stau in carantina ca tot prostul.

   • Lumea era inca in razboi in 1918!RAZBOI MONDIAL!Decat sa dorim ceva aiurea,ca virusul sa ne scape de pesedisti,mai bine nu intram in jocul lor,acela de a se folosi de el sa creeze panica(deja se folosesc,nemernicii,uita-te la latrine macar un pic,cu lamaia in mana!)si sa ne ducem la vot,cand o fi ,anticipate sau la termen!

  • Corect. Dr. nostri nu aplica regulile de igiena elementara – ies din spital in sabotzeii lor aia albi si pe urma cu aceeasi sabotzei se plimba prin saloanele cu bolnavi!!! Ce sa mai ceri de la asistente si infirmiere?!😲 Cand marele dr. plagiator psdist Beuran intra in sala de operatie cu ceasul la mana, fara manusi, plin de sute de bacterii?!
   Sa mai spun ceva de produsele de kakat ale Hexipharma?! Caz inchis…

 2. nu stiu cum e la voi,dar in la noi se plimba chinezii ca pe faleza!!!…nu stiu cine-i baga in tara ,dar astia vin ca lacustele…poate au sapat vreun tunel !!…ha….indiferent de unde vin ..din europa sau china ..toti trebuie bagati in carantina….sau…stau toata ziua in baruri si in cacatele lor de restaurante ,ii vad zilnic…si militia nimic…sa -i fereasca Dumnezeu sa se îmbolnăvesca vreun roman din tara,ca jar manaca,praful si pulberea sa va alege de ei,poate sa vina jindarii,militia…la revedere !!…sapun ajung…

 3. Coronavirusul isi va face de cap in Romania. Ne gaseste in plin balamuc pollitic.
  Ce masuri, cand stii ca venirea din zone infestate ar trebui de fapt interzisa?
  Dar nu are cine sa o faca, PSD a demiis guvernul, iar liberalii asta asteptau, sa fie demis ca sa se joace de-a alegerile.i.
  Boala ne gaseste o tara vraiste, cu politicieni egoisti, cu cetateni egoisti care au plecat lasandu-si copiii de izbeliste si acum vin ca sa la aduca virusul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here