sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăMainAUDIO-INTERVIU. Siegfried Mureșan: "Apartenența la UE este cel mai mare câștig al...

AUDIO-INTERVIU. Siegfried Mureșan: „Apartenența la UE este cel mai mare câștig al României în ultimii 30 de ani”

-

Siegfried Mureșan (38 de ani), europarlamentar PNL, vicepreședinte al Partidului Popular European (PPE), responsabil pentru bugetul Uniunii Europene (UE), răspunde întrebărilor Danei Potorac pe subiecte de actualitate, extrem de importante.

Brexit-ul și implicațiile lui economice și sociale, exercițiul bugetar 2014-2020 (în care guvernele PSD au atras doar 38% din fondurile europene alocate României), bugetul european pentru 2021-2027 și prioritățile comune ale țărilor membre – toate acestea sunt abordate de europarlamentarul PNL.

AUDIO: Interviul cu Siegfried Mureșan

Întrebat dacă vor fi afectate drepturile românilor care trăiesc în Marea Britanie, Siegried Mureșan a răspuns că acordul pe care UE l-a negociat cu Marea Britanie este unul bun pentru cetățenii europeni, inclusiv pentru români. „Tocmai pentru că am fost unite, toate cele 27 de țări, și am avut o putere mare în acele negocieri. Apartenența României la UE ne-a ajutat foarte mult. Acordul spune că toți cetățenii români care trăiesc în acest moment în Marea Britanie își păstrează drepturile pe toată durata vieții lor, ca și cum Brexit-ul nu s-ar fi întâmplat, ceea ce este un lucru corect”.

De când este țară membră a UE, de la 1 ianuarie 2007, România a contribuit la bugetul Uniunii cu 18 miliarde de euro și a beneficiat, în tot acest timp, de 54 de miliarde de euro. Adică, pentru fiecare euro plătit, a primit înapoi 3 euro.

- Advertisement -

În exercițiul bugetar 2014-2020, România a înregistrat o rată de absorbție a fondurilor europene de numai 38%. Pentru diferența de 20 de miliarde de euro destinate ţării noastre, neabsorbite în această perioadă, România a obţinut o derogare până la 31 decembrie 2023. Altfel spus, ce nu au făcut guvernele din ultimii 7 ani trebuie să facă guvernul din următorii 3 ani.

La sfârşitul fiecărui an, banii necheltuiţi din bugetul european se întorc în trezoreriile țărilor membre. „Foarte des, înainte de Crăciun, statele membre primesc câte un cec de la Bruxelles cu banii care nu au fost absorbiți de la bugetul UE. Statele membre nu spun asta, fiindcă ele sunt interesate să contribuie cât mai puțin și să primească cât mai mult de la bugetul UE”, a declarat Siegfried Mureșan la „Interviurile Danei Potorac”, exclusiv pentru Ziaristii.com.

„Alegerile pe care le-am făcut în viață nu s-au bazat pe un câștig imediat, ci pe un câștig pe termen lung”, mai spune Siegfried Mureșan.

Interviurile Danei Potorac

* AUDIO-INTERVIU. Mihai Neamțu: „PSD e un clan de interese mafiote, Pro România e un partid anti-românesc, ALDE e în descompunere” / „Voi candida la funcția de primar al Sectorului 3”

- Advertisement -

1 COMENTARIU

 1. Dan Barna , catastrofa de politician ne spune ca aceasta caricatura de președinte de la Cotroceni NU va da un nou guvern pe mâna PSD-ului!!!
  De ce mai amărâților cu bani luați de la stat?
  Nu ați învățat NIMIC din ce înseamnă DEMOCRAȚIE! Cine are MAJORITATE face guvernul , desteptul lui papuc!!!
  Duceți-va și mai stați in opoziție vreo 50 de ani și atunci veți avea o barba albă!!!
  Ați nenorocit Finanțele statului cu acest guvern liberal de habarnisti in frunte cu acest nemernic de ministru de finanțe care a îndatorat România cu 0,8% din PIB-ul ROMÂNIEI !!!
  Mai frumoșilor , politica nu este pentru voi , habarnistilor!!!!
  Sa nu mai auzim de voi ca sunteți catastrofa naționala!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -