VIDEO. Germania prezintă taxi-ul viitorului: electric 100%, zboară, decolează şi aterizează pe verticală

0
1326

În Germania, a fost efectuat primul zbor de succes cu un prototip de taxi cu 5 locuri, pe care compania spera să îl pună la dispoziția consumatorilor începând cu anul 2025.

Spre deosebire de celelalte prototipuri de mașini zburătoare dezvoltate până în prezent, taxiul start-upului german Lilium Jet este singurul vehicul aerian electric capabil atât de decolare și aterizare verticală, cât și de zbor pe orizontală. Aeronava alimentată de baterii și acționată prin telecomandă a decolat pentru a doua oară de pe un aeroport din Munchen. Înregistrările video furnizate de companie au arătat că aeronava se ridică încet într-un zbor de probă și apoi plutește timp de câteva minute.

Lilium Jet încearcă să revoluționeze deplasările pe distanțe scurte. Bateriile sale alimentează 36 de motoare electrice și potrivit companiei, aeronava poate zbura cu până la 300 de kilometri pe oră. Startupul pariază pe comoditate și spune că serviciul va fi accesibil tuturor.

Daniel Wiegand, CEO Lilium: „Acest serviciu nu este doar pentru oamenii bogaţi, este ceva ce trebuie să fie efectiv pentru toţi şi de aceea petrecem atât de mult timp gândindu-ne cum îl putem face mai ieftin”.

Lilium a reușit până acum să atragă 100 de milioane de dolari de la investitori. Aceștia intenționează ca până în 2025 să aibă propria flotă de taxiuri aeriene, cu piloți licențiați, relatează Digi24.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here