VIDEO. Olanda lansează „la apă” prima fermă plutitoare din lume

1
849

Pregătiţi de Apocalipsă? Poate nu e cazul, dar lumea se pregăteşte pentru noile vremuri în care vremea nu va mai fi la fel. Fenomenul încălzirii globale provocat de gazele cu efect de seră este în toi, iar intensificarea schimbărilor climatice provoacă daune tot mai mari.

Una dintre consecinţele directe şi tot mai vizibile este creşterea nivelului apelor provocată de topirea calotei glaciare şi de ploile abundente, care produc inundaţii catastrofale. Sunt afectate atât aşezările umane, dar şi agricultura.

Din acest motiv, inovatorii olandezi încearcă să nu fie prinşi nepregătiţi de timpurile în care apele vor năvăli peste pământ. În Rotterdam, ei au inaugurat prima fermă plutitoare din lume.

Este vorba de o platformă de 900 de metri pătraţi pe care trăiesc 32 de vaci. Ele sunt mulse acolo, iar laptele este transformat la alt nivel, în diverse produse lactate.

Ferma este alimentată cu energie solară, dispune de un sistem prin care apa de mare este desalinizată şi de unul de procesare şi reciclare a deşeurilor.

Ideea fermei plutitoare pleacă de la dorinţa de a aduce mai aproape de oraş o sursă stabilă de lactate proaspate, fără conservanţi.

Din cauza poziţiei sale geografice şi a faptului că o bună parte din suprafaţa sa este sub nivelul mării, Olanda este predispusă inundaţiilor, mai ales în condiţiile creşterii nivelului mării.

Experţii spun că fermele plutitoare ar putea fi viitorul, dacă zone întinse vor fi acoperite de ape, relatează Digi 24.

1 COMENTARIU

  1. In toată lumea progresul și dezvoltarea sunt priorități . In Romania prioritățile sunt jefuirea tarii de către gașca de banditi bolșevici și amăgirea proștilor cu câte un covrig .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here