sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăMainVIDEO. Furtuna "supercelulară" a lovit Grecia! Cum arată unul dintre cele mai...

VIDEO. Furtuna „supercelulară” a lovit Grecia! Cum arată unul dintre cele mai înfricoşătoare fenomene meteo extreme

-

Se înmulţesc fenomenele meteo extreme. Din acest motiv, lumea civilizată tratează subiectul schimbărilor climatice cu foarte multă seriozitate, ceea ce nu se întâmplă în România.

Câştigă teren „furtunile supercelulare”, unul dintre cele mai înfricoşătoare fenomene meteo extreme.

Au apărut noi imagini filmate în timpul furtunii teribile care a lovit Halkidiki, una dintre cele mai populare destinații turistice din Grecia. Mai mulţi turişti, printre care şi doi români, au murit.

- Advertisement -

„Dumnezeule! Este o furtună supercelulară mare și înfricoșătoare. În nordul Greciei. În Salonic. Avem o furtună supercelulară uriașă precum vedeți. Este terifiant, credeți-mă. Dumnezeule. Este absolut american. E ca în America! Dumnezeule!” – acesta este mesajul care însoţeşte teribilele imagini.

Ce este o furtună supercelulară

O furtună supercelulară este caracterizată prin prezența unui mezociclon: curenți ascendenți adânci care se rotesc persistent. Din acest motiv, ele sunt uneori numite furtuni rotative. Dintre cele trei clasificări ale furtunilor (supercelulare, multicelulare, monocelulare), furtunile supercelulare sunt cele mai rare dintre toate și au potențialul de a fi cele mai severe.

Furtunile supercelulare sunt deseori izolate de alte furtuni și pot domina vremea locală pe o distanță de 32 de kilometri (20 mile). În medie durata lor este de 2-4 ore.

- Advertisement -

Furtunile supercelulare pot să se formeze oriunde în lume dacă există condiții de vreme corespunzătoare.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -