Succes major al unui scriitor român în Italia: al doilea bestseller marca Igor Bergler publicat de editura lui Umberto Eco

0
729
"Testamentul lui Abraham" e mai mare chiar și decât autorul său!

„Testamentul lui Abraham”, cel mai recent roman publicat de scriitorul român Igor Bergler, va intra pe piața italiană prin intermediul editurii înființate de Umberto Eco, la fel ca „Biblia pierdută”.

„Biblia pierdută” (Editura RAO, 2015) a fost primul roman românesc care a depășit 200.000 de exemplare vândute în țară, în ultimul deceniu, și a devenit bestseller în 31 de țări. Cifrele uriașe pe care le-a înregistrat în Italia, la editura înființată de Umberto Eco și Elisabeta Sgarbi – La Nave di Teseo – au dus la achiziționarea celui de-al doilea roman al autorului român, „Testamentul lui Abraham”, care i-a încântat pe editori încă și mai mult decât cartea precedentă.

„Testamentul lui Abraham”, publicat de ediura Litera în 2017, a depășit în această primăvară „Biblia pierdută” și a devenit cel mai vândut roman românesc dintre cele publicate după 1989.

„Biblia pierdută” a fost publicată la mari grupuri editoriale din lume (Penguin-Random House, Planeta) și a avut un succes fulminant peste tot pe unde a apărut – din Serbia până în America Latină. Deține recorduri de vânzări în Chile și Columbia. „Testamentul lui Abraham” îi calcă pe urme.

Igor Bergler a declarat pentru Mediafax: „A doua carte e cea mai importantă pentru autor. Dacă în Occident ți se cumpără prima carte – mă refer la edituri de top și cifre mari de vânzări – și nu îți iau și a doua carte, e mai rău decât să nu te fi publicat deloc. Înseamnă că nu ai avut succes, că editura a pierdut pariul pe care l-a făcut cu tine și cariera ta internațională s-a cam terminat înainte de a începe. Pe de altă parte, achiziționarea celui de-al doilea roman e o dovadă de încredere și un mesaj teribil pentru toate piețele de carte importante. Înseamnă că scriitorul devine oficial autor al editurii respective. «Biblia pierdută» încă nu și-a epuizat ciclul de apariții – va fi tipărit în curând în Franța, la Fleuve (grupul Planeta), și în alte țări -, că a și început ofertarea pentru «Testamentul lui Abraham». Sunt încântat că o editură de talia Baldini+Castoldi – La Nave di Teseo – își dorește atât de tare al doilea meu roman. Umberto Eco a fost intelectual meu preferat. De aceea, să fiu publicat la editura lui e o mare onoare pentru mine”.

Igor Bergler dă autografe pe cele „6 povești cu draci”

Igor Bergler este unul dintre puținii autori români publicați la mari grupuri editoriale din lume, în mai multe limbi. „Biblia pierdută” și „Tesamentul lui Abraham” au bătut recorduri de vânzări. Le-a urmat „6 povești cu draci” (Litera, 2018), care s-a impus pe piața de proză scurtă.

Toate cele trei cărți ale lui Igor Bergler au luat „Marele Premiu al publicului” la cel mai mare eveniment editorial românesc, Târgul de carte Gaudeamus.

Tot la Gaudeamus se va lansa anul acesta, în noiembrie, al treilea volum din seria Charles Baker: „Minciuna lui Michelangelo”. Evident, și acesta se anunță a fi un bestseller, poate mai mare decât precedentele.

Igor Bergler are un merit uriaș în evoluția pieței de carte din România. El a schimbat paradigma, reușind să spargă zidul care înconjoară literatura română contemporană, marcată de complexe de provincialism. Romanele lui Bergler sunt documentate temeinic, scrise migălos și construite cu ambiții mari. În primul rând, ambiția de a fi romane universale.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* TEATRU. Când Richard al III-lea, regele nebun, strigă în dialect teleormănean: „Vreți să fiu conducătorul vostru? Aveți curaj?” Mulțumim, Andrei Șerban!

* Un anunț greu ca plumbul: Andrei Pleșu se retrage din viața publică

* Rebengiuc, la protestul actorilor: „Au făcut doi golani un program de guvernare, pe sistem Caritas, și falimentul e aici”

* Dan Bittman, infestat de „Ciumă”. Îi atacă pe Pleşu, Oana Pellea, Rebengiuc, Chirilă că susţin protestele: „Ce căutați? Să ce? Credeți că așa se schimbă România?”

* Stere Gulea: „Ăsta-i răul cel mai mare pe care îl face României acest nemernic de Dragnea!”

* Vladimir Găitan, gândire de milog. „Mai mulți actori au ieșit ca oile. Acest guvern îți triplează salariile și tu protestezi?!”

* Găitane, unde te încadrezi? Vizante: „Un actor PSD-ist e ori un lingău, ori e orb, ori doar prost”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here