America se pregătește să formeze trupe de elită ucrainene. E vorba de 2.500 de militari pe lună, care vor fi instruiți să aplice tactici avansate de arme combinate

0
45
Câte 2.500 de militari ucraineni ar urma să fie antrenați lunar de americani în Germania. E vorba de instrucție în tactici avansate, de arme combinate, în principal cooperarea infanteriei cu artileria în timp real

SUA se pregătesc să extindă „dramatic” instruirea forțelor militare ucrainene, dezvăluie în premieră CNN, citând surse oficiale americane. E vorba nu doar de o extindere numerică, dar mai ales una calitativă, Pentagonul intenționând să se folosească de reducerea activității pe front în sezonul rece ca să formeze trupe de elită capabile de misiuni complicate și de tactici avansate.

Administrația Biden ia în considerare o extindere dramatică a instruirii pe care armata americană o oferă forțelor ucrainene, inclusiv instruirea a până la 2.500 de soldați ucraineni pe lună la o bază americană din Germania, scrie CNN citând mai multe surse din Armata SUA.

De la începutul conflictului, din februarie, SUA au instruit doar câteva mii de soldați ucraineni, majoritatea în grupuri mici, cu privire la sisteme de arme specifice. Cei mai mulți militari din Ucraina au fost instruiți în Marea Britanie și Polonia, dar a fost vorba de o instruire mai simplă. Programul britanic, în care au intrat peste 10.000 de ucraineni, s-a concentrat pe furnizarea de pregătire de bază pentru noii soldați cu experiență de luptă redusă sau chiar inexistentă. Programul american ar urma să ofere soldaților ucraineni un grad mult mai avansat de pregătire în ceea ce privește modul în care să opereze ca o formațiune militară coerentă, explică sursele militare pentru CNN.

În cadrul noului program, SUA ar începe să antreneze grupuri mult mai mari de soldați ucraineni în tactici mai sofisticate pe câmpul de luptă, inclusiv cum să coordoneze manevrele de infanterie cu sprijinul artileriei – un antrenament „mult mai intens și mai cuprinzător” decât cel pe care ucrainenii l-au primit în Polonia sau în Marea Britanie, potrivit unei surse informate cu privire la propunere.

Programul a fost elaborat la cererea Ucrainei și este încă în curs de examinare între agenții de către administrație.

Debutul iernii ar trebui să încetinească operațiunile militare, astfel că o parte din militarii ucraineni pot fi extrași pentru a fi trimiși în Germania, unde să fie instruiți intensiv de ofițerii americani.

Acest program de specializare a unor forțe de șoc capabile să efectueze manevre complicate este însă posibil doar dacă, în paralel, Ucraina va primi muniția de artilerie necesară, pentru că războiul cu Rusia este unul de uzură, a declarat expertul Mike Kofman, de la Centrul de Analiză Navală, care a fost chiar luna trecută într-o vizită în Ucraina. „Pregătirea combinată a armelor” pe câmpul de luptă „este o idee bună pentru că ei [Ucraina] au nevoie de toată pregătirea pe care o pot obține”, spune Kofman. Dar principala variabilă pe front în acest moment este disponibilitatea muniției de ambele părți, a adăugat el: „Ucrainenii nu vor fi la fel de eficienți la manevrele cu arme combinate dacă nu au suficientă muniție de artilerie”.

Oficialii americani speră că vremea mai rece și acalmia luptelor ar putea oferi o fereastră pentru a desfășura un regim de antrenament mai robust, forțele ucrainene fiind împărțite între cerința de a se antrena și nevoia de trupe pe linia frontului. Dar aceste linii s-au stabilizat într-o oarecare măsură, oferind o potențială oportunitate pentru Ucraina de a trimite soldați pentru a începe antrenamentul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Baronul PSD-ist Niculae Bădălău a fost înhățat de procurorii DNA! Vicepreședintele Curții de Conturi făcea trafic de influență pentru a căpușa banii statului, folosindu-și fiul, fiica și ginerele drept paravan

* Listele negre făcute de putiniștii români. Politicieni, medici, jurnaliști, artiști și sportivi „vacciniști” sunt somați să-și ceară scuze, fiind comparați cu „criminalii Revoluției”!

* PSD impune, cu complicitatea PNL, o lege abuzivă, care favorizează mafiotizarea sindicatelor. Acestea primesc dreptul să facă afaceri și politică și să colecteze cotizații cu forța!

* Comisia Europeană: pensiile militarilor sunt pensii speciale și trebuie reformate până la sfârșitul anului!

* Statele UE caută soluții să ajute și corupta Românie să intre în Spațiul Schengen: se discută formarea unei comisii de monitorizare după modelul MCV

* Adevărul despre scandalul din TVR: Olaianos n-a „împins-o” pe Nadine Vlădescu, ci a bătut-o crunt! „Am fost lovită cu palmele, pumnii și un set de chei peste față, cap și corp, strangulată și dată cu capul de perete, lovită cu picioarele, dar și cu pumnul în sânul drept”

* VIDEO. O rușine națională: Ilie Năstase. Infractor, agresor, recidivist, mitocan. Spune că pleacă din țara care nu-l merită, dar care l-a făcut general și senator prin impostură. Șantajează, minte și înjură ca un birjar

* Mondialul surprizelor lovește din nou: Belgia – Maroc 0-2! Record istoric: niciodată Asia și Africa n-au șifonat atât de tare Marile Puteri ale fotbalului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here