Actorul Bogdan Caragea e înmormântat azi, la 12 zile după deces

1
1787
Bogdan Caragea

Actorul Bogdan Caragea va fi înmormântat miercuri, 2 iunie, la 12 zile după deces. Întârzierea a fost dictată de faptul că partenerea sa de viață, actrița Luiza Sarivan, s-a aflat până pe 1 iunie în izolare la domiciliu, din cauza infectării cu Covid-19.

Și Bogdan Caragea a fost infectat cu noul coronavirus, dar era bolnav și de cancer. După deces, el a fost ținut într-un frigider de la morga Spitalului Elias din București.

Comunicatul Teatrului de Stat Constanța

„Ne despărțim de actorul Bogdan Caragea”

„În 21 mai 2021, la numai 61 de ani, colegul nostru, actorul Bogdan Caragea, s-a stins după o boală grea, pe care a înfruntat-o în ultimul an.

Născut în 1960, în satul Brădiceni, din județul Gorj, a urmat cursuri de vioară la Liceul «Dante Alighieri» din București, apoi Institutul de Teatru din Târgu-Mureș, pe care l-a absolvit în 1987. A fost actor la Theatrum Mundi din București în perioada 1990–1993, iar între 1991 și 2007 a jucat la Teatrul Național de Operetă din București.

A fost, din 2007, director de producție la Teatrul de Stat Constanța. În același timp, a fost prezent pe scena constănțeană, în mai multe roluri memorabile. Cel mai recent rol al său, o creație foarte apreciată de public, a fost în «Testosteron», de Andrzej Saramonowicz, regia Traian Şoimu.

În ultimii ani, a mai putut fi văzut pe scenă în rolul Contelui Almaviva din «Nunta lui Figaro». Tot la Teatrul de Stat Constanța a regizat spectacolele «Escrocii» de Robert Lamoureux și «Omul, bestia şi virtutea» de Luigi Pirandello, în care a și jucat.

Ne vom despărți de Bogdan Caragea miercuri, 2 iunie. La ora 10.30 va fi depus la Biserica Sfântul Ilie – Gorgani din București, iar slujba de înmormântare va avea loc la ora 12.00. Cortegiul funerar va pleca apoi către cimitirul parohial «Negro-Ponte» – Eroilor din Voluntari.

Transmitem condoleanțe familiei, colegei noastre Luiza Sarivan, care i-a fost alături cu toată grija și dragostea ei! Ne vom aminti cu drag de colegul nostru, actorul Bogdan Caragea. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

«În timp ce noi plângem pierderea unui prieten,

alții sunt fericiți că îl întâlnesc în spatele cortinei» – John Taylor”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here