Dragnea trăiește „sindromul Ceaușescu”: vede numai trădători în jur! Disperarea îl sufocă, pușcăria se apropie, ordonanțele salvatoare nu mai vin. Strânși în menghină de Europa, Toader și Dăncilă nu „servesc cauza” până la capăt

10
6439

Răbufnirea lui Liviu Dragnea de vineri, de la Călărași, descrie disperarea unui dictator paranoic, furios și disperat. Un tiran care se simte trădat de către doi dintre lacheii săi cei mai fideli: Viorica Vasilica Dăncilă și Tudorel Toader.

De pe malul Dunării, dintr-un oraș cu economie prăbușită, ayatollahul PSD a lansat un atac incredibil, neașteptat, la adresa premierului și a ministrului Justiției. Furia lui Dragnea pornea de la refuzul oamenilor-cheie din Guvern de a adopta ordonanța de urgență pentru modificarea Codurilor penale.

Cu două zile în urmă, cei doi, Dăncilă și Toader, se aflaseră la mijloc, între două plutoane de execuție. Pentru ei, furia Europei a fost mai tare decât furia lui Daddy. Și, speriați, n-au dat ordonanța.

Disperarea lui Liviu Dragnea, în aprilie 2019, seamănă cu cea a lui Nicolae Ceaușescu în decembrie 1989. Liderul PSD vede trădători în apropierea sa, printre lacheii pe care-i credeau fideli până la capăt.

Atacurile lui Liviu Dragnea

 • „În ceea ce priveşte ordonanţa, eu vă spun sincer că în ziua de miercuri m-am amuzat: vedeam, aşa, un fel de teatru cam ieftin. Îi vedeam pe unii de la Bruxelles care ţipau şi care urlau şi care ameninţau”.
 • „Pentru ce era acest teatru? Domnul Toader să înţeleagă că nu mai poate continua aşa, trebuie să înceteze cu această atitudine. Mulţi colegi îmi spun că de fapt toată intenţia dumnealui, din ianuarie, a fost să ridice aceste subiecte în dezbatere, ca să discutăm trei luni de zile nu de ce avem de făcut în România reală – nu în România imaginară. Și a tot anunţat că va da nişte ordonanţe de urgenţă, care de fapt nu s-au dat şi despre care nu are intenţia să le dea vreodată”.
 • „Eu cer Guvernului în mod ferm să înceteze cu această discuţie la nesfârşit. Parlamentul începuse procedura de finalizare a votului pentru Codurile penale, după verificarea de la Curtea Constituţională. A fost o greşeală a PSD că a crezut în unii care au spus că vor da aceste Coduri prin ordonanţe de urgenţă, ca să ajungă la final să se meargă, din câte am înţeles, cu vreo 7-8 articole la Bruxelles, într-o mare umilinţă”.
 • „Deci, în ceea ce priveşte Codurile penale şi legislaţia respectivă, Parlamentul trebuie să-şi urmeze cursul pe care îl începuse. Că se vor adopta în această sesiune, în sesiunea următoare, când se vor adopta, aceste legi trebuie să fie finalizate, pentru că au deasupra lor controlul CCR”.
 • „Guvernul trebuie să se ocupe serios de programul de guvernare. Când are de gând să adopte ceva, anunţă azi şi adoptă într-o săptămână, nu putem lăsa să se discute despre nişte teme parazite luni de zile. Aici, doamna prim-ministru trebuie să ia o decizie, este apanajul dumneaei”.
 • „L-am întrebat chiar marţi pe domnul Toader, de faţă cu doamna Dăncilă, cu domnul Tăriceanu: «Am făcut vreodată presiuni asupra dumneavoastră?» «Nu». «Fac acum presiuni asupra dumneavoastră?» «Nu». «Multă sănătate şi succes!». Pur şi simplu, voiam să închidem acest subiect”.
 • „Trebuie să decidă Viorica Dăncilă dacă vrea să-l mențină sau nu (pe ministrul Tudorel Toader – n. red.)”.
 • „Pe mine nu mă mai interesează ce se întâmplă la Ministerul Justiției”.
 • „Domnul Toader credeți că e tatăl nostru? PSD nu poate rămâne captiv nici lui Toader, nici altcuiva!”

CITIȚI ȘI:

10 COMENTARII

 1. Domnule Dragnea, băgător în toate!
  Separația celor 3 puteri (Parlament, Guvern, Justiție) într-un stat de drept, democratic, nici nu vă voie să vă intereseze ce se întâmplă la Ministerul de Justiție, pentru că ține de Guvern. Nici după 30 de ani n-ați învățat care sunt regulile de bază ale unui stat democratic? Așa că, puneți mana pe carte și ocupați-vă, strict, de atribuțiile din Parlament. Nu vă mai băgați nasul peste tot!

 2. Un dictator prost uita ca e la putere prin forta bruta, nu sustinut de cei din jur, calcind in picioare pe oricine i se opune iar slugarnicia o ia drept apreciere. Dictatorul Dragnea fiind extrem de prost se asteapta la loialitate din partea celor care il asculta din frica sau din partea slugoilor oportunisti fara coloana vertebrala. Si… surpriza. Cind incepe sa piarda puterea cei oprimati se ridica iar oportunistii isi gasesc alt cur de lins.
  Asta e momentul in care un dictator incepe sa vada realitatea si incepe sa simta frica. Dragnea e in faza asta. Ar urma episodul Tirgoviste insa asta e prea usor. Mai bine sa stea vreo 15 ani la racoare. Sa „plece ca prostul din functie”.

 3. Liviu Dragnea este un țărănoi de Teleorman dar nu are nici pe departe sclipirea lui Ceaușescu care desi bun era școlit ca Zdragnea este un slab politician ca sa nu folosesc un limbaj trivial. Omul asta chiar dacă nu ar fi svut nimic cu justiția doar prin comportamentul sau de smecheras ar fi trebuit sa nu facă mulți purici in politica care este cam paralel cu el practic nu înțelege nimic din ce ar însemna sa facă o politica adevarata.
  Sondajele făcute insinte de parlamentare arată un PSD in cădere libera ! De ce se întâmpla ? Pentru ca Victor Ponta a fost înlocuit cu acest individ , fără un concurs adevărat pur și simplu prin tot felul de manevre oculte s-a auto propus fără a avea calități necesare sa conducă acest mastodont de partid. Dacă scazi in sondaje așa cum arată ele cu un PSD sub 22% ceea ce este o mare înfrângere ( era de așteptat la câte mizerii a făcut Zdragnea in ultimii doi cu legile justiției) și probabil ca după europarlamentare nu ar avea decât o singura solutie DEMISIA DE OBOARE ÎMPREUNA CU TOATĂ GAȘCA DE LÂNGĂ EL! Ca PSD sa-si revină este nevoie de o noua conducere cu oameni tineri care sa reconstruiască partidul de la zero! Toți oportuniștii sa fie OUT din partid dacă nu vrei ca la alegerile din 2020 sa numai conteze deloc. Nenorocirea este ca nu exista o alternativa la actuala clasa politica.
  Păcat ca in PSD exista oameni de valoare, de calitate dar care sunt ținuți la mantinela de acest clan condus dictatorial de Zdragnea!!!!!

 4. Vom vedea pe 10 aprilie cum ni se așează „cărțile”…
  Dacă CCR va presta din nou ca o slugă,România este „rasă,tunsă și frezată”!
  Oricum,tot ce mai putem face,va fi să mergem și la referendum,oricât de inepte vor fi întrebările-realizat cvorumul,o lovitură,o primă lovitură ptr.escobarul teleormănez-și la absolut toate rundele electorale începând cu 26 mai 2019,terminând cu decembrie 2020,în număr masiv,CONTRA PSD&ALDE&UDMR.
  Dacă PSD va lua din nou un 30-35%,România este chiar pierdută.
  PSD trebuie să ajungă cât mai departe de zona în care se va discuta coaliția pentru guvernare.
  PSD trebuie să rămână departe de posibilitatea de a guverna minimum 8 ani.Altfel e vai și amar de viitorul nostru!

 5. Zice ca nu-l mai intereseaza ce se-ntampla la ministerul justitiei dupa ce-a facut ravagii acolo, zice ca tre’ sa schimbe subiectul, dar numai Tudorel ii sta in cap…pare de-a dreptul prost, atat e de obsedat…si omul asta a-ngenunchiat o tara-ntreaga…

 6. dr. Franjo GLAVINA fost combatant HOS / HVO pt independenta Croatiei- Art. 40, Alin. 2 din Constitutie PSD ALDE in afara legii!

  Jurnalistul Moise Guran a precizat la Realitatea TV că PSD poate fi dizolvat în cazul în care președintele partidului, Liviu Dragnea decide să continue cu ordonanțele de urgență.
  Concret, jurnalistul a atras atenția că președintele Klaus Iohannis poate sesiza Parchetul General și să ceară dizolvarea PSD în cazul în care Dragnea va ataca justiția iarăși prin OUG, căci ar însemna că președintele PSD și acoliții utilizează suveranitatea poporului român in interes propriu sau de grup.
  „Legea partidelor are o prevedere care spune că dacă vreun partid încalcă suveranitatea poporului, este o cauză de dizolvare a partidului respectiv. Încerc să anticipez că mesajul președintelui Iohannis este că în perioada următoare poate sesiza Parchetul General în situația în care Dragnea chiar dă aceste ordonanțe și să ceară dizolvarea PSD. (…) Deci dacă ei chiar dau ordonanțele respective, adică exercită suveranitatea poporului român în interesul unei persoane sau unui grup, respectiv Liviu Dragnea sau un grup de băieți cu probleme penale, ajung în situația de dizolvare a PSD, potrivit legii partidelor politice. E scris și în Constituție. Declarația președintelui dă un mesaj de tipul ‘dacă dați ordonanțele acestea de urgență, voi cere dizolvarea PSD’,” a spus Moise Guran la Realitatea TV, potrivit stiridiaspora.ro. – a se vedea AJurnalistul Moise Guran a precizat la Realitatea TV că PSD poate fi dizolvat în cazul în care președintele partidului, Liviu Dragnea decide să continue cu ordonanțele de urgență.
  Concret, jurnalistul a atras atenția că președintele Klaus Iohannis poate sesiza Parchetul General și să ceară dizolvarea PSD în cazul în care Dragnea va ataca justiția iarăși prin OUG, căci ar însemna că președintele PSD și acoliții utilizează suveranitatea poporului român in interes propriu sau de grup.
  „Legea partidelor are o prevedere care spune că dacă vreun partid încalcă suveranitatea poporului, este o cauză de dizolvare a partidului respectiv. Încerc să anticipez că mesajul președintelui Iohannis este că în perioada următoare poate sesiza Parchetul General în situația în care Dragnea chiar dă aceste ordonanțe și să ceară dizolvarea PSD. (…) Deci dacă ei chiar dau ordonanțele respective, adică exercită suveranitatea poporului român în interesul unei persoane sau unui grup, respectiv Liviu Dragnea sau un grup de băieți cu probleme penale, ajung în situația de dizolvare a PSD, potrivit legii partidelor politice. E scris și în Constituție. Declarația președintelui dă un mesaj de tipul ‘dacă dați ordonanțele acestea de urgență, voi cere dizolvarea PSD’,” a spus Moise Guran la Realitatea TV, potrivit stiridiaspora.ro.Jurnalistul Moise Guran a precizat la Realitatea TV că PSD poate fi dizolvat în cazul în care președintele partidului, Liviu Dragnea decide să continue cu ordonanțele de urgență.
  Concret, jurnalistul a atras atenția că președintele Klaus Iohannis poate sesiza Parchetul General și să ceară dizolvarea PSD în cazul în care Dragnea va ataca justiția iarăși prin OUG, căci ar însemna că președintele PSD și acoliții utilizează suveranitatea poporului român in interes propriu sau de grup.
  „Legea partidelor are o prevedere care spune că dacă vreun partid încalcă suveranitatea poporului, este o cauză de dizolvare a partidului respectiv. Încerc să anticipez că mesajul președintelui Iohannis este că în perioada următoare poate sesiza Parchetul General în situația în care Dragnea chiar dă aceste ordonanțe și să ceară dizolvarea PSD. (…) Deci dacă ei chiar dau ordonanțele respective, adică exercită suveranitatea poporului român în interesul unei persoane sau unui grup, respectiv Liviu Dragnea sau un grup de băieți cu probleme penale, ajung în situația de dizolvare a PSD, potrivit legii partidelor politice. E scris și în Constituție. Declarația președintelui dă un mesaj de tipul ‘dacă dați ordonanțele acestea de urgență, voi cere dizolvarea PSD’,” a spus Moise Guran la Realitatea TV, potrivit stiridiaspora.ro. Art. 40, Alin 2 din Constitutie PSD ALDE in afara legii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here