vineri, martie 29, 2024
AcasăNewsSenatorul Daniel Zamfir (ALDE), bărbatul Otrăvii de la Antena 3, îngroapă România...

Senatorul Daniel Zamfir (ALDE), bărbatul Otrăvii de la Antena 3, îngroapă România în Raportul de țară

-

Draftul Raportului de țară al Comisiei Europene, consultat de HotNews.ro, face praf Ordonanța 114 și cele trei inițiative legislative ale senatorului Daniel Zamfir (ALDE), soțul uneia dintre cele mai nocive propagandiste de la Antena 3, Oana Stancu-Zamfir.

Raportul va fi publicat în această lună. Referirea la Ordonanța de urgență nr. 114 este devastatoare: „În decembrie 2018, fără evaluarea impactului sau consultarea părților interesate, guvernul a adoptat o ordonanță care introduce o nouă taxă pentru bănci («taxa pe lăcomie»). Taxa ar putea duce la restricționarea activității de creditare, deoarece băncile ar putea să-și reducă activele, să reducă și mai mult intermedierea financiară și să-și reducă senzitivitatea la politica monetară, împiedicând astfel mecanismul acesteia de transmisie”.

Ce scrie în draftul de Raport de țară

  • „​După câțiva ani de eforturi pentru a-și consolida rezistența, sectorul bancar se confruntă cu riscuri crescute în ceea ce privește stabilitatea. Măsurile fiscale au încetinit vânzările de portofolii de credite neperformante de către bănci. Guvernul a limitat, începând din ianuarie 2018, deductibilitatea fiscală a cheltuielilor aferente creditelor neperformante vândute de bănci unor terți la 30%. Legea 72/2018 a introdus o înăsprire suplimentară a regimului fiscal pentru creditele neperformante vândute de bănci, impunând atât venitul din vânzare, cât și o parte din pierderile înregistrate la vânzare”.
  • „Acest tratament se opune eforturilor de dezvoltare a unei piețe secundare a activelor depreciate în UE și descurajează vânzarea creditelor neperformante, împiedicând repararea bilanțurilor în cazul în care aceste împrumuturi ar crește din nou. Piața secundară românească pentru active depreciate, cea mai dinamică din Europa de Est în ultimii ani, a înregistrat vânzări în valoare de 8,5 miliarde de euro în perioada 2015-2017, dar a rămas blocată în perioada scursă din primul trimestru al lui 2018 încoace”.
  • „O taxă bancară recent introdusă ar putea genera turbulențe puternice în sectorul bancar. În decembrie 2018, fără evaluarea impactului sau consultarea părților interesate, guvernul a adoptat o ordonanță care introduce o nouă taxă pentru bănci („impozitul pe lăcomie”) percepută asupra activelor totale și legată de nivelul ratei dobânzii interbancare (ROBOR). Taxa se calculează trimestrial și crește treptat în funcție de valoarea mediei trimestriale a ROBOR. Impozitul este foarte pro-ciclic și inhibă mecanismul de stabilire a prețurilor în sectorul bancar. La nivelul ROBOR din ianuarie 2019, această taxă ar reprezenta 1,2% din totalul activelor pe an”.
  • „Pe baza unei analize preliminare, impozitul este susceptibil de a afecta stabilitatea financiară prin influențarea semnificativă a solvabilității și a rentabilității băncilor și prin agravarea în continuare a situației băncilor mai slabe”.
  • „Impactul taxei asupra profitabilității sectorului bancar pare să fie mult mai mare decât în ​​alte țări din UE care au introdus astfel de taxe în trecut. În plus, taxa ar putea duce la restricționarea activității de creditare, deoarece băncile ar putea să-și reducă activele, să reducă și mai mult intermedierea financiară și să-și reducă senzitivitatea la politica monetară, împiedicând astfel mecanismul acesteia de transmisie. Intermedierea sectorului bancar în România (măsurată ca raport între creditul acordat sectorului privat și PIB) este în prezent cea mai scăzută în UE”.
  • „Trei legi cu potențial impact negativ asupra sectorului bancar au fost recent adoptate de Parlament. Legea care plafonează ratele dobânzilor din contractele de credit ipotecar și de consum ridică îngrijorări importante. Aceste legi pot avea un impact negativ asupra serviciilor bancare și vor împiedica accesul la credite pentru clienții cu profil de risc mai ridicat. Legea care limitează prețul creanțelor cesionate va reduce capacitatea băncilor de a scăpa de creditele neperformante și de a-și curăți bilanțurile”.
  • „Ea va avea un impact negativ asupra investitorilor și asupra companiilor de colectare de creanțe, crescând probabilitatea ieșirilor de pe piață și subminând astfel piața secundară a activelor depreciate. În plus, dreptul acordat clienților de a-și răscumpăra creditele cesionate induce un risc moral care va slăbi semnificativ disciplina de plată în sectorul bancar. De asemenea, legea poate reduce accesul la credite pentru anumite categorii de debitori, deoarece probabil băncile vor deveni din ce în ce mai selective”.
  • „Mai mult, aplicarea retroactivă a legilor care plafonează ratele dobânzilor va crește incertitudinea juridică. Fără a aduce atingere obiectivelor legitime de protecție a consumatorilor, legea care elimină caracterul executoriu al contractelor de credit va crește timpul necesar recuperării garanțiilor”.
  • „Parlamentul discută posibilitatea includerii împrumuturilor Prima Casă în cadrul acestei legi. Acest lucru ar pune sub presiune ratingul țării. Încercările de modificare a Statutului Băncii Naționale a României și de eliminare a protecției juridice a personalului implicat în supravegherea prudențială a instituțiilor de credit, care contravine bunelor practici internaționale, ar diminua în mod semnificativ disciplina prudențială și supravegherea instituțiilor de credit”.

CITIȚI ȘI:

„Aceasta nu mai e democrație! Sunteți în afara cadrului UE! În România se schimbă legislația cu dedicație pentru protecția unor politicieni corupți”

Antena 3, presiune asupra PSD: OK, îl scăpați pe Dragnea, dar scăpați-l și pe Voiculescu!

Viktor Orban, elogiat în emisiunea bursierei Soros de la Antena 3 pentru că „i-a dat afară în șuturi pe olandejii lui Soros”!

VIDEO + STENOGRAMĂ. Cele 3 minute și 40 de secunde în care un deputat liberal le-a băgat mortu’-n casă la Antena 3. „Mai știu un partid înființat de un securist, Dan Voiculescu”. Gâdea și Badea au paralizat, Ciuvică urla ca dementul. Toți mințeau că Felix nu e securist

Furajați de PSD din banii românilor: Chirieac, Pieleanu, Palada, Savaliuc, Ghilezan. Sume uriaşe ajung la propagandişti

Ce mai prestează Doru Bușcu pentru 52.000 € pe lună de la PSD: porno-editoriale împotriva Europei

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Adevarul e ca s-au lamurit toti din toata Lumea cine sunt si ce urmaresc toti cei ce graviteaza in jurul nocivei gashti conduse de bicondamnatul LIVIU NOCOLAE DRAGNEA si nu le mai inghit diversiunile mizerabile , timpeniile si minciunile ordinare .

  2. Aici e de discutat. Faptul că populația s-a cam fript cu băncile și ca mulți ,când ajung în dreptul băncilor, traverseaza strada și asta cu mult timp înaintea acestei legi, nu poate fi învăluit în cuvinte…. bancar de frumoase.
    Vedeți acum cât de importantă este ” piața secundară ” de capital,(?) ….pâinea
    ” companiilor de recuperare ” a creditelor neperformante ? .
    Păi în funcționarea haotică generală a României, una chiar criminală, în care totul este ostil dezvoltării cetățeanului, în care ” #cinepoate …#poateorice și #cinenupoate…#nimicnupoate, #politicaPSD, recomandabil este „ca când” te încearcă pofta de un credit, să vezi în prim plan pe masa ofițerului de credit tocmai imaginea companiilor de recuperare și mult în spatele ei zîmbetul bancherului.
    Drama asta au creat-o tot ei … #postrevoluționarii .
    Soarta noastră este să împăcăm doi lupi dușmani, oferindu-ne să ne înșface unul din spate și unul din față.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -