Senator din tabăra lui Trump: alegerile le-ar putea aduce republicanilor „o baie de sânge ca după Watergate”

1
1031
Ted Cruz - Donald Trump

Senatorul republican Ted Cruz (49 de ani), fost candidat la Casa Albă, a avertizat vineri că alegerile prezidenţiale şi parlamentare din 3 noiembrie, din SUA, s-ar putea transforma într-o „baie de sânge” de proporţii istorice pentru republicani, dacă electoratul va fi speriat de pandemie.

Într-o declarație pentru canalul CNBC, preluată de agenția France Presse, fostul rival al lui Donald Trump la alegerile primare republicane din 2016, devenit astăzi unul dintre aliaţii săi, s-a arătat „îngrijorat”, pentru că situația „este foarte volatilă”.

„Cred că dacă oamenii se întorc la lucru, dacă sunt optimişti, dacă sunt pozitivi în faţa viitorului, vom putea avea alegeri fantastice, iar preşedintele va fi reales cu un avans consistent. Republicanii ar câştiga cele două Camere ale Congresului, cred că este o posibilitate reală”, a expus Ted Cruz varianta optimistă.

Cea pesimistă pentru republicani are nuanțe apocaliptice. Ted Cruz: „Dar mai cred că, dacă în ziua alegerilor oamenii sunt furioşi, şi-au abandonat speranţa şi sunt deprimaţi, asta ar putea conduce la alegeri teribile. Cred că putem pierde Casa Albă și cele două Camere ale Congresului. Ar putea fi o baie de sânge de mărimea celei de la Watergate”.

În 1974, democraţii şi-au consolidat semnificativ majorităţile din Senat şi Camera Reprezentanţilor după scandalul „Watergate”, care l-a constrâns pe preşedintele republican Richard Nixon să demisioneze. Iar în 1976, democratul Jimmy Carter l-a învins pe succesorul lui Nixon, republicanul Gerald Ford.

În pandemia coronavirus, SUA este cea mai afectată ţară din lume, cu peste 210.000 de morţi şi milioane de şomeri, potrivit.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here