Încă o țeapă dată de Firea bucureștenilor: Roman, Dinu, Dragomir, Iordănescu, Pancu – momeală pentru proști! Deși au fost votați, nu vor fi consilieri la Capitală

2
5525
Firea și "dinozaurii" băgați la înaintare ascundeau, în spatele lor, no-name-uri credincioase partidului

În luna august, când a depus lista de consilieri a PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea a făcut mare tam-tam cu numele propuse: Petre Roman, Elisabeta Lipă, Cornel Dinu, Dumitru Dragomir, Anghel Iordănescu, Mariana Monica Davidescu, Daniel Pancu. Un fost prim-ministru, o actriță și 5 vedete din sport (4 din fotbal și o multiplă campioană la canotaj). A fost o păcăleală de zile mari!

Cele 7 vedete au fost puse pe pozițiile 2-8 (toate eligibile), imediat după Gabriela Firea, dar înaintea trepădușilor de partid.

Firea a luat această decizie ca președintă a PSD București, dar și cu greutatea funcției de prim-vicepreședinte în conducerea națională a partidului. Președintele Marcel Ciolacu și celălalt prim-vicepreședinte, Sorin Grindeanu, n-au avut nimic de obiectat. Ba mai mult: au spus că „e treaba doamnei Firea cum își face lista”.

După alegeri, Ciolacu și Grindeanu i-au cerut Gabrielei Firea să-i convingă pe cei din „cimitirul elefanților” – Petre Roman, Dumitru Dragomir, Cornel Dinu și Anghel Iordănescu – să se retragă de pe lista consilierilor generali aleși pe lista PSD.

Inculpatul Roman și ex-dinamovistul Dinu s-au retras, ex-pușcăriașul Dragomir zice că pe el „l-a ales poporul”, ex-stelistul Iordănescu tace deocamdată.

Din generația mai tânără, ex-rapidistul Daniel Pancu, antrenor la Poli Iași, a spus că nicio secundă n-a avut de gând să fie consilier municipal.

Însăși Firea, prima pe listă, a anunțat că renunță la mandatul de consilier, pentru că în curând va candida pentru un post de senator.

Așadar, dintre primii 8 de le lista PSD, 4 au renunțat deja (Firea, Roman, Dinu și Pancu), doi sunt incerți (Dragomir și Iordănescu), iar despre ceilalți doi nu se știe nimic (Lipă și Davidescu). O mare înșelătorie electorală!

Mitică Dragomir ar putea fi dat afară din PSD!

„Problema Dragomir”, dar situația celorlalte VIP-uri de pe lista lui Firea, vor fi discutate astăzi (vineri), la întâlnirea dintre conducerea PSD și organizația PSD București. Una dintre soluțiile luate în calcul pentru a forța îndepărtarea dintre consilieri a „rebelilor” precum fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) este excluderea lor din PSD.

Potrivit Codului Administrativ, „pierderea calității de membru al partidului politic” duce la pierderea mandatului de consilier.

Liderii PSD speră însă că Firea îl va convinge pe Dragomir să renunțe singur. „Voi fi consilier general. Am dat cazier, am competat tot ce trebuie, am făcut şedinţa… Eu nu renunţ. Eu sunt organ ales, pe mine m-a ales poporul”, a declarat Dumitru Dragomir, joi, pentru Hotnews.ro.

În schimb, Petre Roman a dat-o pe „proiecte” (!): „M-am retras de pe lista de consilieri în urma unei discuții cu doamna Firea și conducerea PSD. Motivul pentru care am luat această decizie ține de faptul că doamna Firea a pierdut Primăria Capitalei. Eu am acceptat să fiu pe lista la Consiliului General pentru cele două proiecte de suflet pe care le aveam cu doamna Firea. Acum, acestea nu mai pot fi realizabile; prin urmare, am ales să mă retrag”.

Dreapta are maoritate simplă, însă nu are majoritate calificată

În Consiliul General al Municipiului București sunt reprezentate doar 4 partide, care au trecut pragul de 5%: PSD – 21 de mandate, USR-PLUS – 17, PNL – 12, PMP – 5.

Pragul electoral de 5% a fost stabilit la 32.607 voturi. Inițial, PSD a obținut 20 de mandate, iar PMP 4, însă la redistribuire au mai luat câte un mandat de consilier.

PNL și USR-PLUS au împreună 29 de mandate din 55, adică o majoritate simplă.

Chiar și dacă ar intra în alianță locală cu PMP (5 mandate), tot nu se poate obține majoritatea calificată (2/3 = 37 de voturi), întrucât USR-PLUS, PNL și PMP ar avea în total doar 34 de voturi.

Lista celor 21 de consilieri PSD aleși în Consiluil General al Capitalei:

 1. Gabriela Firea
 2. Petre Roman
 3. Elisabeta Lipă
 4. Corneliu Constantin Dinu
 5. Dumitru Dragomir
 6. Anghel Iordănescu
 7. Mariana Monica Davidescu
 8. Daniel Gabriel Pancu
 9. Sorin Ilieșiu
 10. Ioana Stoica
 11. Vasile Luliu Petrariu
 12. Aurelian Bădulescu
 13. Marius Adrian Pavel
 14. Valeriu Nicolae Luhan
 15. Honorius Circa
 16. Marius Cătălin Maxim
 17. Cristian Marian Olteanu
 18. Mihaela Enciu
 19. Anca Daniela Raiciu
 20. Ancuța Sorina Comănici
 21. Lazăr Neacșu

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

De ce face spume Gâdea: Clotilde Armand taie finanțarea Antenei 3 și cere înapoi banii dați ilegal de Tudorache

2 COMENTARII

 1. Cei care se baga in laturi mananca tot ca porcii din aceeasi troaca , altfel nu intrau in laturi … Bravo lor ca a aflat lumea mai bine ce zacea in ei si s-au facut de ras ca prostii .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here