Documentul de mobilizare anti-Orban în campania pentru alegerile interne din PNL, trimis liberalilor din tabăra Cîțu cu antetul „Guvernul României, Cancelaria Prim-ministrului, Consilier de stat”, e real și are un autor, care și-a lăsat semnătura electronică: Mioara Costin. Într-adevăr, consilier de stat în Cancelaria premierului. Ea a fost angajată pe 22 aprilie 2021 și l-a înlocuit pe Andi Manciu la șefia Grupului de Comunicare Strategică.
Ludovic Orban i-a dat șah lui Florin Cîțu: „Dacă este adevărat acel document, cine a elaborat acel document şi mai ales cine a hotărât să folosească resurse publice, funcţionari sau demnitari plătiţi din bani publici în campania internă împotriva preşedintelui PNL trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria!”.
Florin Cîțu i-a trimis pe „cei care spun că este un document real” „să vină și cu probe”.
El a și nominalizat: „Domnul Orban trebuie să vină cu dovezi dacă este adevărat”.
Șeful Guvernului a insistat: „Cine spune că e un document adevărat trebuie să aducă și probe. Să vină să demonstreze că este un document real”.
Bonus: „Acest document nu a ajuns la Guvern, pe masa mea, nu a fost semnat”.
Toate aceste serpentine verbale puteau fi înlocuite cu un nume: Mioara Costin. Consiliera de stat de la Cancelaria Prim-ministrului. Angajată acum trei luni, pe 22 aprilie, după ce pe 15 martie își anunța plecarea de la Realitatea Plus, unde era reporter pe zona politică.
Acum, Florin Cîțu știe cine și-a pus semnătura electronică pe documentul trimis de la Guvern în interes de… nu de partid, ci de facțiune de partid. Interesul taberei Cîțu, care încearcă să „scufunde” tabăra Orban.
7 ani la Realitatea, 3 luni la Guvern
Pe 15 martie, Mioara Costin anunța pe Facebook: „Pe 10 martie mi-am anunţat şefii din redacţie că voi pleca de la Realitatea Plus. Sunt aproape 7 ani de stat aici, în care am trecut prin toate etapele. Site, un fel de invitat în studio, o emisiune prezentată, reporter pe politic. Dar nu am renunţat niciodată să fac teren, chiar dacă ajungeam mai rar, la început. M-a învățat presa scrisă că nu poţi fi jurnalist dacă nu faci teren. Vor urma niște zile de concediu, apoi o perioadă de preaviz în care lucrez, în aprilie. După care vom avea drumuri separate”.
Știrea acelei zile mai oferea un amănunt interesant: „Din echipa Mioarei Costin va face parte şi Dana Păcurar, de asemenea fost reporter Realitatea TV. Păcurar a plecat de la staţia de ştiri în ianuarie 2021, după ce s-a întors din concediul de maternitate, ea lucrând la Camera Deputaţilor şi Parlamentul European”.
Rețineți un nume: Dana Păcurar!
Pe 22 aprilie, Mioara Costin a fost numită consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului. „Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Mioara Costin se numeşte în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului”, consemna decizia semnată de premierul Florin Cîţu şi publicată joi seară în Monitorul Oficial.
Ulterior, Mioara Costin a comunicat, pe Facebook: „Pe 22 aprilie, premierul Florin Cîțu m-a numit în funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului. Propunerea sa a venit după ce eu am hotărât să plec de la Realitatea Plus. De la începutul acestei săptămâni, împreună cu Dana Păcurar, am în atribuții comunicarea premierului. Am fost amândouă reporteri acreditați la Palatul Cotroceni și luăm aceasta oportunitate ca o provocare. Ne-am implicat din prima zi în noua campanie de comunicare pentru campania de vaccinare. Știm că nu va fi ușor, dar vom face tot ce ține de noi să îmbunătățim, să schimbăm ce ni s-a cerut. Să venim cu propuneri adaptate pentru premier și Guvern. Și nu, nu a fost ușor să ies din presă. Am făcut toată viața doar jurnalism. E un sacrificiu pe care l-am făcut, dar asumat, pentru a folosi ce știu, din alt rol, decât cel de jurnalist. Iar pe colegii din presă îi asigur de toată prețuirea mea pentru ce fac. Până recent, am stat împreună la sincroane”.
Așadar, Mioara Costin a preluat și conducerea Grupului de Comunicare Strategică, atât de activ în perioada pandemiei de Covid-19. Omul lui Orban (Andi Manciu) a fost înlocuit cu omul lui Cîțu (Mioara Costin).
Dana Păcurar – colegă la Realitatea TV, colegă și la Guvern
În postarea Mioarei Costin este pomenită și Dana Păcurar, care venea tot de la Realitatea Plus, fostă Realitatea TV.
Aceeași Dana Păcurar este nominalizată însă și în documentul trimis de Mioara Costin cu antetul Cancelariei Prim-ministrului către liberalii din tabăra Cîțu.
La punctul 4 al Liniilor de comunicare pentru liderii PNL se menționează: „Vă rog să ne dați ponturi, mie și colegei mele, Dana Păcurar, informații pe care le aveți despre «tabăra Orban», pentru a le da in presă. Ce negocieri duce, cum vrea să ia oamenii la bucată, orice poate fi folosit pentru a arăta că se tem că pierd, că sunt disperați. Mi le puteți lăsa în privat, mă puteți suna, dacă nu pot fi lăsate pe grup”.
Așadar, o nouă confirmare a autenticității documentului pe care Florin Cîțu îl pune sub semnul întrebării, ba chiar insinuează că n-ar fi real.
Principalele „linii de comunicare” transmise de Mioara Costin
Autoarea instrucțiunilor pornite de la „Guvernul României, Cancelaria Prim-ministrului” insistă asupra lipirii campaniei pro-Cîțu de președintele Klaus Iohannis, deși șeful statului n-a dat un semnal clar de susținere a vreunuia dintre candidați.
„Exemplu de mesaj tematic: (…) Premierul are un partener de încredere: președintele Klaus Iohannis. Aici mai ales minștrii trebuie să accentueze ideea de echipă cu premierul și președintele. Asta în timp ce Orban îi are pe Costel Barbu, Virgil Guran sau Ion Ștefan. Trebuie să găsim modalități să facem diferențe de clasă între «Team Orban» și «Echipa câstigatoare»”.
Oamenii reprezentativi din „tabăra Cîțu” sunt îndemnați să intervină cât mai des la televiziuni.
„Liderii din echipa premierului trebuie să iasă mai mult la TV, pentru a comunica, inclusiv miniștrii PNL care îl susțin pe premier. Mers in studio, intrat prin Skype sau prin telefon. Și aici sunt două paliere: apărarea Guvernului și candidatura la șefia PNL. Este foarte important ca lideri ca Rareș Bogdan, Dan Vîlceanu, Robert Sighiartău, Alina Gorghiu să fie prezenți în prime time la televiziuni. Miniștrii care merg la 21 la TV pentru domeniile lor pot face referire și la lupta din partid, pentru că sunteți lideri cu greutate în PNL: Raluca Turcan, Lucian Bode, Virgil Popescu, Sorin Cîmpeanu”.
Celor care participă la emisiuni TV li se recomandă să insiste asupra faptului că echipa Cîțu „nu divizează, ca Orban”.
„Trebuie să se vadă că sunteți o echipă, să se vadă că există unitate și «Echipa câștigătoare» nu divizează, ca Orban. Când sunteți invitați, spuneți că puteți aborda și lupta pentru Congres, în emisiune”.
Este transmisă și „lista comunicatorilor agreați”, care cuprinde 19 nume: Rareș Bogdan, Robert Sighiartău, Dan Vîlceanu, Florin Roman, Alina Gorghiu, Lucian Bode, Raluca Turcan, Virgil Popescu, Sorin Cîmpeanu, Emil Boc, Pavel Popescu, Cristian Băcanu, Daniel Fenechiu, Ionel Bogdan, Monica Anisie, Alin Nica, Gheorghe Pecingină, Mara Mareș, Alin Ignat.
Autorul documentului face o scurtă analiză a mass media și constată:
„Cele mai agresive posturi și publicații sunt: Realitatea PLUS, B1, RTV, Hotnews. Aici Orban are contracate și înțelegeri, prin diverși”.
Cam are și față de CRETINĂ…, dar… NU PUTEM CREDE că premierul Cîțu chiar este complet… INOCENT, în acest SCANDAL (care o să coste MULT P.N.L.-ul, ca IMAGINE!), daaaaaaaaaaaaaaaa?!!!!!