Se repetă coșmarul lui Clotilde Armand? PSD-istul Tudorache pretinde că a învins-o cu 200 de voturi!

1
6506
Clotilde Armand - Dan Tudorache

Deși părea să fi obținut o victorie clară, europarlamentara Clotilde Armand (USR), candidata USR-PLUS & PNL la Primăria Sectorului 1, are din nou emoții. Primarul în funcție, Dan Tudorache (PSD), susține că el este învingătorul „la mustață”, conform numărătorii paralele făcute de partidul său.

Postarea pe Facebook a lui Tudorache: „Breaking news. După terminarea numărătorii paralele, am în plus 200 de voturi față de Clotilde Armand! Așteptăm rezultatele oficiale de la BEC!”.

Oficial, Clotilde este încă pe primul loc

Rezultatele parțiale pentru Sectorul 1, comunicate de Biroul Electoral Central (BEC) luni la ora 9.00, după centralizarea a jumătate din buletinele de vot, o indicau pe candidata USR cu un avans de 2,9%:

  • Clotilde Armand ……. 41,84%
  • Daniel Tudorache ….. 38,94%

Exit-poll-ul definitiv de duminică, anunțat la ora 22.30 pentru ora 21.00 (când s-au închis urnele), dădea o diferență și mai mare, de 8,5%, în favoarea „franțuzoaicei”:

  • Clotilde Armand ……. 48,0%
  • Daniel Tudorache ….. 36,5%

USR: Clotilde are peste 1.000 de voturi în plus!

Claudiu Năsui, președintele USR București, îl contrazice pe PSD-istul Tudorache. Năsui a anunțat pe Facebook că, potrivit datelor din numărătoarea paralelă a USR, Clotilde Armand are peste 1.000 de voturi diferență față de Tudorache.

„Legat de zvonul lansat de candidatul PSD la Primăria Sectorului 1 că ar fi câștigat, din numărătoarea noastră paralelă doamna Clotilde Armand are peste 1.000 de voturi diferență față de domnul Tudorache. Din numărătoarea unui alt partid, care ne-a comunicat-o, are peste 1.400 de voturi. Stați fără griji, păzim votul de la alegerile locale!”

Și Clotilde Armand a scris pe Facebook că a câștigat alegerile din Sectorul 1: „Aud că fostul primar al Sectorului 1 nu știe să numere. Nu-i nimic. Îl învățăm noi. Până atunci vă spun doar atât: PSD este istorie în Sectorul 1 și nu-i vine a crede. Oricum, suntem cu ochii pe ei până avem toate datele oficiale”.

Răsturnarea din 2016

În 2016, Clotilde Armand era indicată drept învingătoare duminică seara, după exitt-poll, dar numărătoarea oficială de luni l-a scos primar pe Tudorache primar al Sectorului 1, cu o diferență de 1.698 de voturi:

  • Daniel Tudorache ….. 31,07% ….. 23.220 voturi
  • Clotilde Armand ……. 28,77% ….. 21.504 voturi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here