Dan Barna anunță că USR-PLUS are “mii de consilieri” și garantează: “Vom fi foarte fermi pe principii: integritate, transparență, toleranță zero la nepotism și la corupție“

0
317

Dan Barna și Dacian Cioloș, co-președinții USR-PLUS, au savurat luni victoria partidului lor din alegerile locale, dar au dat și asigurări, într-o conferință de presă, că își vor respecta angajamentele din campania electorală. „Vom fi foarte fermi pe principii: integritate, transparență, toleranță zero la nepotism, corupție“, a promis Dan Barna, în timpe Dacian Cioloș a evidențiat: “Vedem o schimbare a abordării politice, oamenii apreciază proiectele, abordarea constructivă. Am venit cu o abordare fără hoție, care a mers natural împotriva PSD și a partidelor vechi“.

În discursul său, Dan Barna le-a solicitat membrilor USR-PLUS implicați în procesul de numărare a voturilor să fie atenți până la sfârșit, pentru a nu mai pierde mandate la limită, așa cum s-a întâmplat altădată.

Cioloș: “E pentru prima dată când cetățenii, la vot, apreciază principiile pe care noi le-am afișat“

Dan Barna: „Este remarcabil că USR-PLUS a reușit să construiască o punte stabilă. Timișoara, Alba Iulia, Brașov, Bacău, o punte pe care se va construi buna guvernare a următorilor ani, coroborat cu rezultatele din București”. Co-președintele USR-PLUS spune că „lupta de a convinge cetățenii dă rezultate”. Acesta estimează că, la nivelul întregii țări, USR-PLUS a devenit o forță foarte importantă pe plan local: „Vorbim de mii de consilieri în țară, încă nu avem cifra exactă. Vom putea să aducem acele proiecte pe care le-am promovat pe agenda publică. (…) Vom fi foarte fermi pe principiile pe care le-am susținut în campanie: integritate, transparență, toleranță zero la nepotism, corupție sau lipsa de integritate. (…) Așteptăm rezultatele finale, le cerem colegilor să rămână vigilenți până la sfârșit, pentru că am avut cazuri unde am pierdut la o diferență de 1 sau 2 voturi“.

Dacian Cioloș, co-vicepreședinte al Alianței USR-PLUS și liderul grupului Renew Europe, din Parlamentul European, a atras atenția că asistăm, de fapt, la o schimbare a modului în care cetățenii României se raportează la politică: „Pentru USR-PLUS nu e semnificativ atât numărul de primari și de consilieri, cât faptul că e pentru prima dată când cetățenii, la vot, apreciază principiile pe care noi le-am afișat. Vorbim de un rezultat fantastic pentru noi, pentru că e o schimbare a modului de a face politică. A fost cazul la București, Timișoara, Brașov, sunt alte orașe unde colegii au ieșit pe poziția a doua, dar la diferență foarte mică. Dacă am fi avut două tururi am fi câștigat mai mult”.

Fostul premier afirmă că „vedem o schimbare a abordării politice, oamenii apreciază proiectele, abordarea constructivă. Am venit cu o abordare fără hoție, care a mers natural împotriva PSD și a partidelor vechi”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here