N-au fost retezate toate capetele Hidrei: Pandele câștigă un nou mandat la Voluntari, iar clanul își păstrează forțele în următorii 4 ani

1
1976
Gabriela Firea și Florentin Pandele se retrag, deocamdată, în fieful din Voluntari, în așteptarea unei noi șanse de a-și extinde influența. FOTO: Facebook Florentin Pandele

Clanul Firea – Pandele și uriașa pânză de păianjen aruncată asupra Bucureștiului și a localităților limitrofe au primit la alegerile locale din 27 septembrie o lovitură grea, dar nu și decisivă. Florentin Pandele a fost reales primar în Voluntari pentru a șasea oară, cu un scor zdrobitor, 71%, potrivit rezultatelor parțiale centralizate de BEC.

Pe locul 2 în Voluntari, la foarte mare distanță, s-a clasat candidatul USR-PLUS, Bogdan Rolea, cu 18% din voturi.

Prezența la vot în Voluntari a fost de 42,68%, adică au participat 10.798 de oameni.

Rezultatele au fost însă destul de bizare. În câteva secții de votare din Voluntari, reprezentantul USR-PLUS a câștigat detașat. Spre exemplu, la Secția 94 din Școala Gimnazială nr. 3, Bogdan Rolea a obținut 297 de voturi, iar Pandele – 82.
La Secția 95 din aceeași școală, candidatul USR-PLUS a primit 289 de voturi, iar Pandele Florentin-Costel – 184.

La Secția 97 din școala respectivă, Rolea a pierdut de puțin lupta, cu 278 de voturi, în timp ce Pandele a strâns 297.

În alte secții, însă, organizate în alte părți (Sala de Sport, Căminul Cultural, Primărie, fosta Primărie sau alte școli), Bogdan Rolea n-a luat aproape nimic – uneori, doar câteva zeci de voturi –, iar Pandele, chiar și peste 700 de de voturi!

Dincolo de aceste situații bizare rămâne constatarea că la aceste alegeri locale nu au fost tăiate toate capetele Hidrei care a secătuit de resurse Bucureștiul și împrejurimile în ultimii ani.

Modelul Voluntari, inventat de Pandele, cu companii municipale unde să fie ascunse cheltuielile și angajată clientela de partid, a fost replicat de Firea în București, în perioada 2016-2020. Primărița din ultimii 4 ani a condus Capitala, la propriu, cu hoarde de oameni din Voluntari, zeci de fideli ai clanului parașutați în funcțiile de conducere ale orașului pentru a executa ordinele primite.

Prin menținerea controlului asupra orașului Voluntari, clanul nu este definitiv scos din joc, ci doar învins temporar. Cuplul Pandele-Firea este în continuare nașul a numeroși primari ai unor localități mai mici din jurul Capitalei și își conservă o influență masivă pe care, fără îndoială, va încerca s-o folosească în următorii ani, dar și la alegerile care vor veni în 2024.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Pai cum naiba sa nu fie dubios scorul la alegeri de 70%??? SecurityVOL, firma de paza a primariei, controlata de primar asigura paza urnei cu voturi! Eu cred ca au inlocuit urnele cu totul acolo unde au putut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here