Se ascut tensiunile la vârful AUR: Simion îl vrea președinte de onoare pe Călin Georgescu, Târziu pe Ioan-Aurel Pop, șeful Academiei Române

1
1508
George Simion (centru) îl susține în continuare pe rusofilul Călin Georgescu, în timp ce Claudiu Târziu nu vrea să mai audă de acesta

Tensiunile la vârful AUR continuă să se acumuleze: Claudiu Târziu, co-președinte al partidului, are două propuneri pentru funcția de președinte de onoare: Ioan-Aurel Pop (președintele Academiei Române) sau Marius Dorin Lulea (fondatorul partidului și primul finanțator al acestuia), scrie Europa Liberă. Asta, după ce George Simion, celălalt copreședinte, îl anunțase pe Călin Georgescu drept viitor președinte de onoare.

Se discută deja despre viitorul Congres al AUR, unde ar urma să se tranșeze multe dintre dispute. Cea a viitorului președinte de onoare este una importantă, pentru că acesta ar putea fi, în 2024, propunerea AUR pentru funcția de președinte al României.

În mod surprinzător, George Simion pare să nu mai fie atât de sigur pe el ca în urmă cu câteva zile. Dacă pe Facebook a scris„pe mine nu mă dă nimeni afară din AUR, poate îi dau eu pe ei”, acum spune pentru Europa Liberă că „nu comentez” la întrebarea dacă există pericolul să fie exclus din partid.

El s-a repliat destul de neconvingător, spunând că acea ieșire de pe Facebook privitor la cine pe cine dă afară din partid nu i-ar fi vizat pe Târziu și Lavric, ci pe parlamentarii care susțin pensiile speciale pentru aleșii locali!

Conducerea AUR e exercitată acum în mod colectiv de co-președinții executivi Târziu și Simion și de președintele Senatului partidului, Lavric. Deciziile se iau cu majoritate de 2 la 1. A apărut informația că, exact ca-n Miorița, Târziu și Lavric s-au aliat și vor să-l mazilească pe Simion.

Claudiu Târziu: „Călin Georgescu nu e pregătit” să fie premier și „înțelegerea cu el s-a încheiat”. George Simion: „Nu mă dezic de nimic, sunt om de cuvânt, nu târâtoare”

George Simion l-a anunțat pe Călin Georgescu drept viitor președinte de onoare al AUR pe 24 ianuarie, de ziua Micii Uniri. Acum, însă, Claudiu Târziu declară pentru Europa Liberă: „Sunt suficiente elemente să renunțăm la această propunere și să nu o trimitem mai departe spre votul Congresului“! Târziu crede că numirea lui Georgescu ar aduce mari deservicii de imagine AUR și nu îndeplinește niciun criteri pentru a fi președinte de onoare.

Claudiu Târziu merge mai departe și spune că, în emisiunea de la Antena 3, Călin Georgescu a făcut „o serie de afirmații hazardate cu privire la istorie” și „nu e pregătit” să fie premier al României. „Credeam că este pregătit să dea răspunsuri pe măsură. Te întreabă cineva care sunt primele trei lucruri pe care le-ai face în calitate de premier al României, trebuie să le ai, să le spui, dacă te-ai pregătit atâta vreme. Mi s-a părut nepregătit. Ați văzut reacțiile generale, iar în partid s-au resimțit aceste reacții. (…) Nu poți să lași niciun dubiu legat de episoadele negre din istoria României. Nu poți să lași loc de echivoc în privința Holocaustului sau în privința asasinatelor politice. Poți să explici contextul, să găsești cuvintele cele mai potrivite pentru a mângâia victimele, dar nu poți să o scalzi“.

Pentru co-președintele AUR, subiectul Călin Georgescu pare epuizat: „Georgescu nu a fost prezent în campania electorală, deși am defilat cu propunerea de premier pe numele domniei sale. Nu a făcut nimic pentru susținerea partidului în campania electorală. Deși ne-am dus cu propunerea la Cotroceni, domnul Georgescu nu a spus niciun cuvânt în susținerea partidului nostru în primele 6-8 luni de la intrarea noastră în Parlament. Nu a avut un aport la dezvoltarea partidului. Înțelegerea cu Călin Georgescu s-a încheiat“.

George Simion îl susține însă mai departe pe fanul lui Corneliu Zelea Codreanu: „Eu nu mă dezic de nimeni. Vreau ca lumea să știe că sunt un om de cuvânt, care nu are obișnuințe din astea dâmbovițene, de târâtoare. Așteptăm să vedem ce spune Congresul partidului“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

George Simion a fost luat pe sus de jandarmii spanioli și aruncat în stradă, după ce a încercat să intre cu forța la Conferința suveraniștilor europeni

* Minciunile lui George Simion i-au șocat până și pe suveraniștii europeni, care l-au dat afară din hotel. Liderul AUR pretindea că a semnat un document la care n-a avut acces!

Vîntu îl face praf pe Călin Georgescu: “Dobitocul ăla nu are cunoştinţe elementare”

* Scandal uriaș în USR. Cioloș amenință cu demisia și cu reînființarea PLUS, Barna îi răspunde dur: „Să arunci partidul în aer acum e iresponsabil“

Orban către Cîțu: „Băi, nesimțitule!”. În ședința solemnă a Parlamentului, la 15 ani de la aderarea României la UE, Cîțu le-a dat cuvântul Dianei Șoșoacă și la 3 AUR-iști, nu și lui Orban

Arșinel era director deși lua pensie de handicap de gradul 2, care presupune „pierderea totală a capacității de muncă”!

Aristotel Căncescu – 7 ani și 10 luni de închisoare, pentru corupție. Sentință definitivă, fostul baron liberal e deja în arest

Încă o condamnare pentru Mazăre și Strutinsky: câte 5 ani pentru fapte de corupție. Au de plătit și aproape 7 milioane de lei

Prostie bubuitoare: PNL-ista Violeta Vijulie crede că, la 95 de ani, regina Marii Britanii bea zilnic 5-6 „cupe de vin românesc”, care are „energii pozitive nemaiîntâlnite”, datorită „solului binecuvântat”! Prințul Charles a învățat-o să tragă la măsea!!!

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (79) / „Iliescu şi Militaru or să ne termine!”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here