Scrisoare de la un cititor

17
1844

„Domnule Grigore Cartianu, trebuie să vă scriu acest mesaj!

Vă am la suflet de câțiva ani, de când vă urmăresc! Am remarcat că, pe lângă profesionalismul dvs., mai aveți ceva care lipsește în general ziariștilor români: un suflet bun! Un suflet tare bun!

Sunteți uman, aveți empatie, milă, simțiți cu inima dramele despre care scrieți, ați promovat un stil de viață sănătos oferindu-i respect imens și spațiu de emisie TV unuia dintre cei mai valoroși medici români, dr. Virgiliu Stroescu (din punctul acesta de vedere, sunteți un ziarist unic, pentru că sănătatea fizică/psihică a oamenilor pornește de la o alimentație și un stil de viață corecte), sunteți cinstit, sunteți un profesionist în această breaslă, ați scris niște cărți unice ca informație istorică și sunteți un patriot în sensul cel mai frumos al cuvântului.

Se spune că în jurnalism trebuie să fii distant, să prezinți știrea ca un robot, fără implicare personală. Dacă ești răuvoitor sau vândut sau aperi interesele altora decât pe cele ale adevărului, atunci, da, poți fi nociv și influența în rău mersul lucrurilor dacă te implici emoțional! Dacă însă ești cinstit, independent și cu conștiință, atunci poți da nota personală oricărei știri, oricărui articol. Dvs. aveți dreptul să scrieți și cu sufletul, nu numai cu rațiunea, pentru că ați demonstrat cu vârf și îndesat că sunteți de partea adevărului, a românilor, a țării.

Vă felicit pentru Ziaristii.com și vă urez să ajungeți în topul preferințelor tuturor românilor din țară și de oriunde!

Dacă îmi permiteți, v-aș da un sfat: cooptați-o pe ziarista Camelia Tabacu, este fenomenală această ființă, are caracter, inimă, profunzime, interpretează corect știrile și situațiile din România, este independentă și necoruptă, este un munte de talent literar și are o scriitură absolut fantastică, atunci când o face cu sufletul! Are cu adevarăt suflet și empatie de om superior și dă clasă aproape tuturor jurnalistelor/ziaristelor din România cu pretenții (nejustificate) până la cer și cu spate acoperit de trusturi, patroni, familii, influențe etc. Doamna aceasta ar trebui să fie remunerată enorm pentru cum scrie, gândește, apreciază situația politică și socială a României! Este o femeie adevărată din toate punctele de vedere, cinstită, serioasă, profesionistă, ar trebui să se bată ziarele pe ea! Aduceți-o în echipa dvs. și nu-i mai dați drumul, este un om absolut deosebit în marea masă de temebeli care ne înconjoară!

Iar dvs. să scrieți mai des amintiri din copilărie și adolescență, le-am savurat la maximum pe cele din iarnă, despre iarnă, m-au atins la suflet!

Să fiți bine, să fiți sănătos, să trăiți muuuuuuuulți ani, până la adânci bătraneți, că tare bine mă simt când văd că încă mai există ziariști adevărați, se mai estompează disperarea din mine care mă cuprinde în anumite situații de a vedea în ce țară trăiesc și îmi reapar puteri noi pentru a nu o părăsi și a încerca să fac maximum din tot ce pot oferi atât mie, cât și României! Vreau să trăiesc într-o țară normală, că frumoasă și bogată este, și să nu-mi fie frică de faptul că într-o zi mă vor doborî nulitățile, incompetenții și rudele tuturor securiștilor și politicienilor care parazitează aproape toate funcțiile din România.

Cu oameni ca dvs. am curaj în continuare să fiu eu, să nu-mi fie frică de țara mea și să nu-mi irosesc anii și puterea într-o cocină cu ifose de stat. Dacă toți oamenii educați și cu pretenții de la viață fac ceva bun, orice, atunci și România va avansa, în ciuda hoardelor de comuniști spălați pe creier care, prin votul lor murdar, încă hotărăsc destinul nostru.

Să fiți bine!

Andi”

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIȚI ȘI:

* Alexandra trăiește. Sorinei i-a fost luat un rinichi. O lume paralelă, clădită de ticăloși pentru proști

* Hai, Orlando, vino peste noi, să-ți ardem niște șuturi în fund!

17 COMENTARII

 1. FELICITARI, Andi, pt. scrisoarea adresata lui Grigore Cartianu, care , alaturi de Laurentiu Ciocazanu si intreaga Redactie, merita din plin , sincere FELICITARI, pt.tot ce fac. Le dorim mult SUCCES, in continuare.

 2. Cum sa procedam sa ne fie aprobate comentariile,dlilor ziaristi”liberi”? Trebuie intai sa donam ?Am pus si eu un comentariu laudativ,fara injuraturi,fara critici.De ce a trebuit sa fie moderat,am dat un nume real si o adresa de email reala,puteti sa-mi explicati ce nu v-a convenit la el?Daca banii sunt primordiali la dvs, atunci nu sunteti cu NIMIC mai buni decat patronii penali din presa pe care ati parasit-o.Sa fiti sanatos,intoarceti-va la fotbal,cred ca va pricepeti mai bine sa comentati cum se da in balon decat sa faceti presa pt.public,nu-l respectati intr-atat ca sa le cereti bani !

  • Lia, comentariile nu sunt sterse pe acest site, poate a fost o sincopa in functionarea lui, si de-asta nu ti-a aparut imediat mesajul, chiar nu este cazul sa proferezi tot felul de bazaconii la adresa jurnalistilor de aici!

 3. Sunt coplesita, m-ati lasat fara cuvinte!

  Va multumesc! Acel mesaj a fost scos din inima mea! Haideti sa va marturisesc ceva: cand ma relaxez undeva sau fac o munca ce nu necesita concentrare intelectuala, insa in acelasi timp am si nevoie de un drogulet frumos pentru creier, sa ascult ceva atat de folositor unei vieti sanatoase, dau drumul la telefon si ascult zecile de inregistrari cu dr. Stroescu si dvs. (le-am luat de pe yt si le-am convertit in mp3, sa le am peste tot). Aproape ca le stiu pe de rost, dar tot le ascult cu maxima placere, pentru ca emisiunile unice pe care le-ati facut cu aceasta somitate in medicina adevarata sunt pur si simplu aur curat! Mai mult decat atat, acele emisiuni au contribuit la schimbarea aproape totala a vietii mele!

  M-ati emotionat, uitati, acum cand scriu aceste cuvinte, imi bate inima puternic. Va imbratisez cu respect si drag si va doresc cu tot sufletul sa fiti sanatos, sa traiti mult si sa fiti fericit, pentru ca tara noastra si implicit noi toti avem mare nevoie de oameni ca dvs.!

 4. Si eu sunt de parere ca domnul Cartianu e om cu suflet. Ii urez sanatate si mai multa grija pentru ca pune prea mult suflet si uita de propria sanatate. Da, ne ajuta enorm sa vedem ca mai sunt jurnalisti omenosi, ceea ce, automat ii aduce de partea buna a lucrurilor. Poate ca binele va invinge, dar pentru asta cineva trebuie sa lupte mereu sa scoata la lumina rautatile si nedreptatile….

 5. Sunt curioasa in continuare cine selecteaza comentariile pe aici si pe ce criterii! Ia uitati ce grupaj de laude desantate,oare se ocupa cu aprobarea lor aceasta Andi,cea cu scrisoarea aproape amoroasa la adresa jurnalistului ,care impresionat pana la lacrimi a publicat-o azi?Oare asa putem si noi,ceilalti cititori-posibil cititori,acum adio,dupa cenzura idioata-sa ne vedem comentariile pe aici,ridicand osanale” jurnalistului iubit”?

 6. Interesant,cu celalalt nume Lia nu am mai putut comenta,cu asta da…asa am patit si pe g4media si nu inteleg absolut deloc de ce,nu injur ,nu comentez decat la obiect!Sunt scarbita de asa-zisul jurnalism independent,cu cenzura la fel de comunista ca acum 30 ani!

 7. Ca ziarist (SI de investigatii), cu 30 de ani de experienta in presa locala, „centrala”/nationala si chiar internationala, in media scrisa (print si online), agentii-de-stiri, radio si televiziune, Va marturisesc ca Grigore Cartianu si Laurențiu Ciocăzanu imi par a fi, in acest moment cel putin,… UNICI (in sens eminamente POZITIV !), in mass-media românească !!!

  P.S. Cat despre propunerea Cameliei Tabacu, asa cum o citesc, de ceva vreme, pe condul sau de „Facebook”, SUBSCRIU 100% !

 8. Frumoasa aceasta scrisoare, si curata… si adevarata, pe grijile noastre actuale. In plus, un gest de atentie pentru oamenii buni ai presei romanesti, ceea ce e tot mai rar. Bravo celui care scris-o, stiind ca vor urma nspe critici, de tot soiul, ca in Ro. Vorba lui Iulian Fota, ne pierdem in detalii si uitam sa facem, sau sa provocam schimbari reale (am parafrazat, btw). Oricum, cu oameni precum Cartianu si Ciocazanu, avem o sansa sa vedem, dincolo de detalii, incotro sa o luam. doar sa vrem 🙂

 9. O scrisoare frumoasa si scrisa din suflet, o placere s-o lecturez! Si eu sunt o cititoare asidua a acestui ziar independent si liber in opinii, proiectul celor doi ziatisti, dl. Cartianu si dl. Ciocazanu, inceput pe 1 decembrie 2018, iata, este unul de succes, si aici gasim o oaza a adevarului si-a cuvantului care reconstruieste, la nivel mental si emotional, o Romanie tavalita si calcata in picioare de atatea zeci de ani, ca nici nu mai stim cum este ea, tara noastra! Avem nevoie de recuperarea valorilor, de reconstructia lor, iar aici trebuie intai si intai oameni morali si inimosi, care se implica si pun degetul pe rana! Noi va incurajam, si la fel si dvs. pe noi, impreuna ne sustinem ca sa trecem de toate aceste necazuri ce ne fac viata gri-cenusiu ca plumbul, mai ales de 3 ani incoace. Succes, ziaristii.com!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here