China foloseşte arma „Fake News” împotriva Hong Kong-ului răsculat

3
306

China comunistă luptă împotriva protestatarilor din Hong Kong şi pe alte căi decât scuturile poliţiei şi pumnii mafiei chinezeşti. Fake news-urile, ştirile false, au devenit o altă modalitate, rafinată, de a convinge comunitatea internaţională de reaua credinţă a celor care, oprimaţi de guvernul comunist de la Beijing, îşi cer drepturile la Hong Kong, sub ploaie de bastoane şi gloanţe.

Guvernul comunist de la Beijing a acuzat des presa occidentală, dar şi corporaţii precum Google, de ingerinţe în treburile interne ale ţării. Protestarii de pe străzile Hong Kong-ului, spune Beijingul, sunt prezentaţi în exterior drept eroi, luptători pentru libertate şi drepturile omului. De fapt, ei ar fi doar nişte anarhişti certaţi cu legea şi ordinea, care, sprijiniţi de forţe internaţionale, vor să destabilizeze China. Cunoaştem discursul. Îl practica şi Nicolae Ceuşescu în ultimele zile ale regimului său din România.

                          Proteste la Honk Kong (sursa foto: Google)

În replică, Google a anunţat că a închis recent peste 200 de canale video YouTube, care făceau parte dintr-un sistem uriaş, coordonat de la Beijing, având ca scop propagarea de ştiri false în legătură cu protestul de la Hong Kong.

Materialele video, postate pe conturile anulate, prezentau o realitate denaturată a Hong Kong-ului. Numărul protestatarilor, în realitate, milioane, era redus la cifre derizorii, iar efectele protestelor căpătau proporţii apocaliptice. Reportajele Beijingului susţineau că majoritatea locuitorilor din Hong Kong iubesc regimul chinez comunist, căruia îi cer să intervină imediat pentru a restabili ordinea firească.

Săptămâna trecută, Facebook şi Twitter au anunţat, de asemenea, că au închis sute de conturi ce propagau ştiri false cu privire la situaţia din Hong Kong.

           Ştiri false, folosite de guvernul de la Beijing (sursa foto: Google)

Fostă colonie britanică, regiunea Hong Kong este parte a Chinei suverane, dar are un statut aparte, în care se bucură de independenţă economică, iar cetăţenii ei de drepturi democratice. O ţară, două sisteme. China continentală, comunistă, iar Hong Kong-ul, capitalist. Aceasta a fost promisiunea regimului comunist chinez. Din păcate, China nu mai este dispusă să onoreze angajamentele asumate în anul 1997, când a preluat Hong Kong-ul de la Marea Britanie. Intervenţiile brutale ale guvernului comunist de la Beijing se fac simţite tot mai des în mica regiune autonomă, unul dintre cele mai importante centre economice la nivel mondial.

               Hong Kong, regiune autonomă, parte a Chinei (sursa foto: Google)

Revolta a izbucnit la începutul lunii iunie, anul acesta. Guvernul, condus de premierul Carrie Lam, omul Beijingului, era pe cale să adopte o serie de legi prin care azilanţii politic, ce fugiseră din China în Hong Kong, să poată fi extrădaţi, iar apoi judecaţi de către autorităţile judiciare chineze. În urma uriaşei reacţii de protest popular, proiectul de lege a fost pus în aşteptare, dar nu abandonat.

Carrie Lam, prim-ministru al Hong Kong-ului, pionul Chinei comuniste (sursa foto: Google)

În Hong Kong şi-au găsit refugiul mii de contestatari ai regimului comunist chinez. Scriitori, jurnalişti, artişti, dar şi oameni de afaceri au simţit că braţul lung al dictaturii comuniste i-a găsit. Nu e greu de imaginat ce soartă le pregăteşte Beijingul comunist celor care ar intra sub efectul unei astfel de legislaţii.

Aşadar, inocenţii, care îşi cer dreptul la libertate şi o viaţă fără dictatură, sunt prezentaţi ca huligani, infractori şi terorişti, elemente ce subminează economia regiunii. Iar criminalii, ce practică dictatura şi terorismul autentic, adică regimul comunist chinez, se prezintă în postura îngerului de lumină.

Tactica nu e nouă, ea fiind folosită cu succes în toată istoria terorii comuniste. Elementul de noutate sunt noile tehnologii, ce permit ca aceste ştiri false, ce propagă minicuna, să ajungă la miliarde de oameni, mai bine sau mai prost informaţi.

                         Proteste la Hong Kong (sursa foto: Google)

Protestele continuă în Hong Kong. Protestatarii, în mare parte tineri, sunt conştienţi de gravitatea şi importanţa istorică decisivă a momentelor pe care le trăiesc. Acum se joacă ultima carte a democraţiei. Ei ştiu că au trecut de punctul fără întoarcere, în lupta împotriva regimului criminal de la Beijing. Cedând acum, nu vor avea o altă şansă la libertate. E vorba despre totul sau nimic!

Paul Palencsar este teolog, jurnalist şi realizator de film documentar

 

3 COMENTARII

  1. „Fake-News” este o ARMA importanta in „Razboiul-Hibrid” sustinut de DICTATURI: Rusia lui Putin, China comunista, Iranul musulmano-teocratic, Venezuela lui Chavez/Maduro s.a.m.d. !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here