Scandalul „Șoșoacă – Rai Uno”: relatarea completă a traducătoarei Delia Marinescu. O mărturie convingătoare despre noul episod psihotic al Senatoarei Urlătoare

1
9776
În stânga: Delia Marinescu. În dreapta: soții Șoșoacă în acțiune

Vineri, 10 decembrie, Delia Marinescu a fost „fixer” (intermediar și traducător) pentru jurnalista italiană Lucia Gorraci și pentru echipa ei de la Rai Uno, formată dintr-un sârb și un turc. Într-o postare pe facebook, românca a povestit în detaliu, convingător și de bun-simț, teribilele întâmplări din cabinetul de avocatură al senatoarei psihotice Diana Iovanovici-Șoșoacă.

Delia Marinescu a lămurit toate misterele incidentului care a oripilat cel puțin două țări: România și Italia. În relatarea ei, scrisă într-o limbă română impecabilă, traducătoarea răspunde la toate întrebările importante pe care le ridică acest caz.

Este o mărturie-reportaj care trebuie citită neapărat până la capăt, pentru a înțelege dimensiunea infracțională a soților Șoșoacă, dar și imensa nerușinare a presei diversionist-„patriotice”, reprezentată aici de site-ul lui Iosif Buble, Stiripesurse.ro, iar în spațiul audiovizual de România TV (cu Victor Ciutacu vârf de lance).

Mărturia Deliei Marnescu

„«Ați îmbrâncit-o pe doamna Șoșoacă?», mă întreabă azi dimineață un reporter după două ore de audieri la Secția 1 de Poliție. Mi se pare că nu aud bine. Fac pași, cu camerele după mine.

Am fost chemată în calitate de martor într-un dosar penal pentru ultraj. Soțul senatoarei Diana Șoșoacă se află sub control judiciar după ce vineri, 10 decembrie 2021, a lovit un polițist care încerca s-o apere pe jurnalista italiană Lucia Goracci. Eram în biroul de avocatură al senatoarei, unde ne chemase pentru un interviu.

Lucia Goracci e șefa biroului televiziunii publice Rai pe Turcia, Siria, Iraq și Europa de Sud-Est. Voia să facă un reportaj despre pandemie în România și m-a întrebat dacă pot să fiu «fixer» (intermediar și traducător) pentru ea și echipa ei. Plănuia să vorbească cu oameni de ambele părți ale vaccinării. Pe senatoare o văzuse într-un reportaj la CNN și a trecut-o pe listă. Am confirmat interviuri cu un medic de la Institutul «Balș», un fotograf care a pozat în ATI, un preot, un medic sudanez care convinge oamenii dintr-un sat din Dolj să facă vaccinul și Diana Șoșoacă.

«Str. Turda…», îmi scrie senatoarea pe sms adresa completă. La 15.40 ne prezentăm la biroul ei. Ne întâmpină cu un zâmbet larg și farfuriuțe cu covrigei și alune. Pe pereți, steagul României, steagul dacilor și un colaj cu fotografii cu senatoarea. Goracci propune să înceapă interviul chiar acolo, în fața colajului. Șoșoacă aprobă.

Schimbă câteva replici despre Covid19 și arată la cameră un sac mare și negru de plastic, în care zice că sunt băgați oamenii omorâți.

– De cine? De pandemie!, intervine Goracci.

– Care pandemie, doamnă? Atunci tu și ea de ce nu ați murit?

– Pentru că sunt vaccinată și port mască.

Deși până acum vorbise cu Goracci în engleză, Șoșoacă ne anunță că vrea să continue în română, pentru că asta e limba noastră.

– Da, seamănă cu italiana, zice jurnalista.

– Nu, italiana seamănă cu româna, o corectează senatoarea.

Mă cheamă lângă ea și-mi zice sever să am grijă cum traduc, pentru că ea știe și engleză, și italiană și o să verifice.

– O amenințați cumva?, o întreabă Goracci.

– Dacă nu vă convin condițiile, puteți să plecați, răspunde Șoșoacă.

– OK, atunci plecăm, spune Goracci, revoltată că senatoarea m-a amenințat. Mulțumim oricum pentru timpul acordat.

Dăm să plecăm, dar senatoarea se repede și încuie ușa. Nu ne mai crede că suntem jurnaliști și ne cere legitimațiile. Sună la 112. «În momentul ăsta vorbiți cu un senator al României, da?», îmi zice. Goracci trage de ușă și strigă «Dă-ne drumul! Asta e răpire!». Ușa se deschide, intră un bărbat, jurnalista reușește să scape.

Eu, cameramanul sârb Miki Stojicic și editorul turc Sirdas Yildiz de la Rai rămânem încuiați în apartamentul-birou, împreună cu senatoarea, soțul ei și bărbatul nou venit. Șoșoacă ne filmează, și eu la fel. Mă amenință că o să plătesc pentru asta. Le cere străinilor să șteargă toată filmarea.

– Am fost în 100 de țări și n-am văzut așa ceva, exclamă Yildiz.

Poliția vine în vreo 10 minute. Se întoarce și Goracci, care începe să filmeze scena și strigă să îi elibereze colegii. Silvestru Șoșoacă îi smulge telefonul din mână și masca de pe față, o lovește și sare la polițistul care se băgase între ei. «Silviu, încetează!», repetă Șoșoacă. Îmbrânceli, agitație, urlete. Senatoarea le zice polițiștilor să ne șteargă filmările și să ne rețină, că i-am fi furat din casă.

Ieșim. În fața blocului, polițiștii de la Secția 4 ne întreabă dacă vrem să depunem plângeri pentru că am fost agresați. Da, zice echipa Rai, și mergem cu șoferul nostru. La secție, ne percheziționează minuțios pe toți, ne caută în genți și în buzunare, ne întreabă dacă avem arme sau droguri.

Ne spun că am fost conduși acolo pentru că Diana Șoșoacă a reclamat că am intrat peste ea fără voia ei. Nu, le zice Goracci. Ea a venit de bună voie ca să facă plângere pentru că a fost agresată în timpul muncii ei de jurnalist. Nu a fost adusă la secție, cum pretind acum polițiștii. Le zice că vrea să plece. Polițiștii nu ne lasă. Apare consulul Italiei. Într-un final, după opt ore în secția de poliție, putem pleca. E miezul nopții.

A doua zi, la 6 dimineața, mergem cu toată echipa în Dolj, să ducem la bun sfârșit reportajul. Pe drum mă sună un inspector de poliție de la Secția 1 să îmi spună că sunt chemată la audieri în calitate de martor pentru dosarul penal deschis pe numele lui Silvestru Șoșoacă, pentru ultraj împotriva polițistului agresat.

«Ați îmbrâncit-o pe doamna Șoșoacă?», mă întreabă azi pe mine un reporter.

Nu. Am fost privați de libertate, iar jurnalista din Italia și un polițist au fost agresați în timp ce ne făceam cu toții meseria.

Pe stiripesurse.ro scrie că «Marinescu e acuzată că ar fi lovit-o pe Șoșoacă».

Le mulțumesc familiei, prietenilor, colegilor mei jurnaliști din țară și din afară și avocatului care mă reprezintă pro bono, pentru toată susținerea și solidaritatea lor.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. „M-a mușcat de mână!” Rai Uno a difuzat imaginile în care soții Șoșoacă agresează jurnaliștii italieni. Reportera Lucia Goracci a fugit pe scări

* Comisia Europeană urmărește „cu atenție și îngrijorare” deriva statului de drept din România, în regimul Iohannis-PSD

* Tupeu de impostor. Florin Roman: „Plec cu fruntea sus. Ne vedem în instanță, domnule Cioloș!“. Șeful USR: „Amenințarea e ridicolă. Sala de judecată le dă palpitații celor ca el”

Păcăleală: cei 1.200 de lei erau, de fapt, 600. S-a modificat ajutorul promis de PSD pensionarilor: cei care au 2.200 de lei nu primesc nimic

* S-a lansat „Forța Dreptei”, noul partid al lui Ludovic Orban. Sloganul este cel liberal: „Prin noi înșine”

VIDEO. Cumplitul sfârșit al Andreei Kaba, membră USR și fiica viceprimarului din Jimbolia. S-a dus la Cluj să-și caute de lucru și a murit carbonizată în pensiune

* SERIAL (26). Grija lui Ceaușescu: situația din Panama

1 COMENTARIU

  1. Ne-am saturat sa vedem cum Romania e o tara duplicitara care acopera cu blandete agentii rusilor si streseaza pe cei care respecta regulile europene. Traim intr-o prelungire a fostului regim in care militia putea face tot ce dorea mafia pcr-isto securista. Este la fel si astazi, pentru ca mafia aceea e acum pe cai mari, face tot ce vrea ea, se arata obraznica fata de vest, dar niciodata obraznica fata de Rusia. Realitate SUMBRA. Sosoaca e omul rusilor, asa ca e de neatins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here